Skip to content

Hvordan du kan forbedre frøspiringen din ved hjelp av Epsom Salt

24 de februar de 2021

Alle frø, uansett om de er små eller store, har de samme spiringskravene for at de skal bli sunne: luft, vann og lys. De fleste eksperter anbefaler å bruke en jordfri blanding for å starte frø.

Et «jordfritt» medium hjelper til med å redusere soppsykdommer som kan føre til en eventuell død av frøplanten.

Når du bruker Epsom-salt i hagen, er det sannsynlig at spirehastighetene blir høyere fordi plantene vil være mye sterkere.

Epsom salt er ideelt under spiring. Det er veldig løselig i vann og har en nøytral PH. Saltet gir et løft til den nye planten når den kommer ut av frølaget.

Hvor mye Epsom Salt?

Så hvor mye Epsom-salt bruker du på planter? Jeg liker å blande en spiseskje med Epsom-salter i en liter vann og bruke som en drenking. Senere kan du bruke samme hastighet og sprøyte den på løvverk.

Hjelp frøene med flere næringsstoffer, og legg dermed mer styrke på pelsen, og dermed mer energi til frøplanten.

De fleste jordarter har ikke nok svoveltilførsel, som er en hovedkomponent i Epsom-salter sammen magnesium, som også blir utarmet når planten modnes.

Magnesium er viktig da det hjelper til spiring av frø. Epsomsalter tilfører disse viktige mikronæringsstoffene i jorden, og disse øker spirehastigheten til frøene.

Tallrike studier har vist at Epsom-salt (magnesiumsulfat) er gunstig for plantene fra tidlig av. Komponenten hjelper til med å styrke plantecelleveggene under spiring.

De beste spiringsbetingelsene for forskjellige spirekjerner

Selv om mange spirefrø har forskjellig veksttid og krav, er de enkle å dyrke hvis de får de rette forholdene. Planter bare spirede frø med de samme nødvendighetene, slik at du enkelt kan ta vare på dem. Se nedenfor utvalg av noen frø som du kan vurdere å velge.

Mungbønner

Mungbønnespirer er de mest konsumerte spirene eller frøene i verden. Det er en belgfrukter som er hjemmehørende i India, og brukes ofte som ingrediens i asiatiske retter. Mungbønnespirer kan vokse under mange forhold, noe som gjør dem til et bedre valg sammenlignet med andre korn.

De fleste kulturer av mungbønner foretrekker 90 til 120 frostfrie dager årlig, noe som gjør det til et ideelt spir i varme eller tropiske områder. Det krever full sollys eller 8-10 timer sollys daglig. Gi disse små frøene en godt drenert jord eller en sandleir med god drenering for å trives på sitt beste.

Alfalfa

Alfalfa-spirer tåler mange vekstforhold. Et bredt utvalg er tørketolerant og hater våt jord. Den elsker direkte sollys, så plasser den i områder som ofte får full sol.

Alfalfa krever en godt drenerende jord med pH-nivå mellom 6,8 og 7,5. Vask frøene og la frøene trekke i opptil seks timer før du transplanterer dem til jorden. Små blader og spirer vises etter 5 til 10 dager.

Linser

Linser er en flott spire for hagen, spesielt hvis du elsker å dyrke planter til din egen mat. Mens andre kan spises rå, krever disse belgfrukter litt damping.

Sammenlignet med mange spirer, elsker linser den kalde årstiden. Du kan så disse belgfrukter to uker før den vanlige siste frostdatoen. Det krever 80-110 dagers pleie før høsting. Foretrekker full sol, men i kjølig vær. Gi også linserjord god drenering rik på organisk materiale.

Brokkolispirer

Et medlem av kålfamilien, brokkoli kan gi kontinuerlig innhøsting hvis den får den rette typen omsorg, og hvis du praktiserer hagearbeid. Den er rik på vitaminer og mineraler, noe som gjør det til et populært tilbehør eller ingrediens i hovedretter og salater.

Spiringsprosessen av brokkoli kan forekomme i jord med mindre enn 40 grader Fahrenheit. Den trenger full sol og en fuktig, fruktbar jord. Jordfuktigheten må være konsistent for at spirene skal vokse gjennom den tørre årstiden. Selv om de er varmetolerante, krever de fuktighet overalt.

Reddik og Daikon

Begge disse avlingene er kalde sesonggrønnsaker, og du kan plante dem fire til seks uker før den vanlige siste frosten. For at spirer skal vokse, vask frøene og suge dem i vann i 6-12 timer.

Reddiker trenger full sol for å trives, så unngå å sette dem på skyggefulle steder. Når du sår frø, må du bli sådd en tomme unna neste frø, og raden deres skal være et meter unna den andre raden.

Når det kommer spirer, må du gi ytterligere en tomme mellomrom mellom frøene. Velg en godt drenert jord som holder den fuktig, men ikke tømmer overflødig vann.

I slekt: 8 feil IKKE å gjøre i tomatpleie | When To Thin Frøplanter

Retningslinjer for best spiring

1. Det anbefales at du ikke planter frøene i vanlig jord. Bruk et jordfritt medium … du kan unngå mange sykdommer fra ordet.

2. Å lage din egen jord mindre medium er mye billigere, og kvaliteten er garantert. Vekstmediet er laget av:

  • Perlite
  • Vermikulitt
  • Torvmose

… i forholdet 1: 1: 1. Frøene inneholder allerede alle næringsstoffene de trenger for å spire inni dem.

Tilsett epsomsalt til jorden med en spiseskje for hver liter vann.

3. En beholder er nødvendig for å holde plantene. Torvpotter, leiligheter eller cellepakker er lett tilgjengelige i markedet.

4. Forbland plantemediet med Epsom-saltløsningen og legg frøene dine i planteskuffen.

Vi har funnet ut at påføring av epsomsalt gir planter et ekstra løft under frøspiring og under etablering. Prøv ditt neste parti frø. Flere bruksområder for epsomsalter her.

Epsom-salter tilfører disse viktige mikronæringsstoffene i jorden og øker frøspredningshastighetene.  Studier viser at Epsom-salt (Magnesiumsulfat) er gunstig for plantene fra tidlig av og bidrar til å styrke plantecelleveggene under spiring.