Skip to content

Hvordan gjødsle et tre og dyrke gress under det

18 de februar de 2021

Sammendrag: Når huseiere spør «Hvordan gjødsle et tre», anbefales det ofte at de sender gjødsel under treets fullstendige baldakin, men er det den beste måten å gjødsle et tre på? La oss se på en alternativ gjødslingsmetode.

Spørsmål: Jeg vil vite den beste måten å gjødsle et tre på. Jeg har hørt om å bruke en dråpespreder for å legge gjødsel under kalesjen, andre mennesker sier at de bruker gjødseltrær. Hva sier du om å gjødsle trær i hagen? Kellen, Dothan, AL

Svar: Kellen, en treekspert, ser på å dyrke gress i skygge i avsky og argumenterer for at gresset tar plantefôr fra jorda til egen kost og frarøver trærne.

Brøddyrkeren ser himmelsk ut og rister på hodet mens han ser den staselige eiken som lever i luksus på maten som det sårt trengte av det slitende gresset som noen ganger kalles en plen under treet.

Flere faktorer kommer inn i problemet med å etablere og dyrke gress under trær. Det er først og fremst nødvendig å så den rette typen gressfrø.

Deretter skal gresset og trærne mates med jevne mellomrom. Uten nok plantemat kan ikke gressene som er skygge, overleve. Teorien om å mate trær er (og vi er glade for at andre deler deres synspunkter) at hvis du gir et tre nok mat, vil ikke røttene komme opp så nær overflaten for å frarøve gresset den nødvendige forsyningen.

En god metode for fôring av trær er kort beskrevet som følger:

Trærnes fôringsrøtter ligger fra stammen og ut så langt som grenene spres, faktisk balanserer rotutviklingen under bakken vanligvis grenutviklingen over bakken.

For å gjøre plantemat lett tilgjengelig for disse røttene er det nødvendig å distribuere den ganske godt under spredningen av treet. Så mange vil anbefale å gjødsle et tre – spre gjødsel på toppen.

En bedre måte å påføre gjødsel rundt et tre, spesielt hvis du planlegger å dyrke gress under treet, er å grave små hull omtrent 10 til 12 tommer dype på forskjellige steder over rotsystemet.

Det nødvendige antallet av disse er fire ganger antall kilo gjødsel som skal brukes i henhold til følgende tabell (dette er et estimat):

  • 10 fot trær – 2-1 / 2 pund
  • 25 fot trær – 16 pund
  • 50 fot trær – 65 pund
  • 100 fot trær – 250 pund

Avstand fra spiss av gren på den ene siden av treet til spisser på motsatt side.

Med andre ord, et tre med en spredning på 25 fot vil trenge 64 hull. Omtrent en fjerdedel pund av en god plantemat som inneholder et høyt nitrogeninnhold, vil bli hellet i hvert hull med en improvisert trakt for å unngå å søle på gresset.

Dette arbeidet vil ikke skade plenen hvis tøffelen kuttes forsiktig ut med en håndsparkel før du graver hullet. En brekkje eller annet skarpt spiss verktøy er best for å grave hullene.

Etter at gjødsel er lagt i, bør det tilsettes nok jord for å fylle hullet, og deretter kan skuret skiftes ut uten å skade plenen.

De fleste trær må mates innimellom, men de som lider av sykdom eller skade, bør befruktes flere ganger i løpet av året. Et sunt tre er i stand til å motstå angrep fra mange insektfiender og sykdommer.