Skip to content

Hvordan lage et naturlig insektmiddel fra rabarbrablader

22 de februar de 2021

Du kan like å bruke rabarbra i paier og annen mat. De fleste av oss tenker aldri på å prøve å lage insektmiddel fra rabarbrablader. Jeg vet at jeg ikke gjorde det.

Vi vet at rabarberstenglene og stilkene er helt spiselige, på den annen side er ikke bladene det.

Hvordan lage insektmiddel fra rabarbrabladerHvis du dyrker en hage, kan du bruke bladene fra rabarbraplanten til å fungere som et naturlig insektmiddel. Her er en kort guide som vil hjelpe deg med å lage denne nyttige samlingen.

Hvorfor arbeider rabarberblad for å avvise insekter og skadedyr?

Rabarbrablader inneholder oksalsyre som ikke bare kan stoppe hjertet ditt, men er et flott naturlig plantevernmiddel for bladspisende insekter.

Hvis plantelus (bladlus) eller andre insektdyr angriper plantene dine, bør syren i rabarbrabladene arbeide for å kveles og ellers forstyrre dem. Over tid trenger du ikke å bekymre deg for feilene.

Hvordan lage plantevernmidler fra rabarbrablader

Det første du må gjøre for å lage en insektmiddelløsning: samle rabarbrablader. Selvfølgelig, hvis du dyrker planten selv, kan du bruke dine egne blader. Hvis ikke, kan du dra ned til supermarkedet og kjøpe litt rabarbra, som vanligvis fortsatt har de grønne bladene festet.

Rabarbra blad insektmiddel oppskrift

Klipp stilkene av bladene for å bruke til matlaging eller andre aktiviteter, og oppbevar bladene for insektmiddel.

Når du har rabarbrabladene dine, må du koke dem i vann. Prøv å holde et forhold på 1: 3 mellom bladene og vannet.

For eksempel, hvis du har en kopp rabarbrablader, bruk tre kopper vann. Kok bladene i en gryte i omtrent en halv time, og la det avkjøles.

Fjern deretter alle bladene fra potten ved hjelp av en sil. Tilsett litt flytende vaskemiddel, og hell deretter løsningen i en sprayflaske. Det er alt det er!

Når du har laget den naturlige insektsprayen, begynn å spraye de forskjellige plantene i hagen eller hagen din. Det kan være lurt å sprøyte midt på morgenen eller midt på ettermiddagen, slik at den ikke fordamper for raskt. Over tid bør du begynne å se at insekter synes plantene dine er mindre attraktive.

MERK: TEST alltid sprayen på et lite område for å sikre at planten ikke blir skadet.

Hvor lenge kan du holde insektsmidlet?

Ideelt sett vil du bruke hele rabarbra skadedyrbekjempelsesløsningen innen en dag eller to. Husk at jo lenger du venter, jo mindre effektiv kan det bli.

Bør du bruke sprayen på planter dyrket til mat?

Mens insektmiddel laget av rabarbrablader kan være effektivt mot insekter på alle forskjellige plantetyper, kan det være lurt å være forsiktig og unngå å spraye løsningen på planter du planlegger å spise.

Oksalsyreinnholdet i sprayen kan være for høyt og kan gjøre deg eller et familiemedlem syk.

Nå som du har mer informasjon om hvordan du kan lage og bruke et naturlig insektmiddel fra rabarbrablader, må du lage et parti. Du bør snart se mindre insekter og vakrere planter.