Skip to content

Hvordan plante nåleputeblomster

24 de januar de 2023

Scabiosa er en slekt av blomster som ligner litt på syutstyr. Disse blomstene kalles også nåleputeblomster, og de tilhører familien Dipsacaceae. I følge The New Southern Living Garden Bookde «likner[e] en nålepute full av nåler, [and] hver Scabiosa-blomst har støvbærere som stikker godt utover den buede overflaten av blomsterhodet.» De er kjent for sitt utseende, men de er også verdsatt for sin lange blomstringssesong, siden de kan blomstre fra vår til frost under de rette forholdene .

Om nåleputeblomster

Scabiosa arter får sitt vanlige navn fra det faktum at de ligner nåleputer. Deres utstående støvbærere ser ut som pinner skjøvet inn i blomsterhodet. I følge The New Southern Living Garden Book, Scabiosa «blomstringen begynner på midtsommeren [and] fortsetter til frost hvis blomstene er deadheaded eller kuttes regelmessig. [They are] gode i blandede eller masseplantinger, utmerkede snittblomster, og blir vanligvis ikke bladd av hjort.» De kan vokse til en fot høye og brede.

Hvordan plante nåleputeblomster

Disse blomstene trives i full sol med moderat til vanlig vann, selv om de tåler tørkeforhold. Når du planter dem, husk at de krever godt drenert jord og vil ikke trives under ekstremt våte forhold. Når de har blitt sådd i hagen på et sted med mye sol, bør du vanne dem regelmessig og holde øye med fremgangen deres. For å sikre at plantene blomstrer fra sesong til sesong, er det viktig å deadhead blomstene, fjerne brukt løvverk og kutte dem regelmessig. De gir gode snittblomster, så det burde ikke være for mye hagevansker. De gir også fantastiske tillegg til arrangementer og ser nydelige ut samlet i en enkel vase.

Typer nåleputeblomster

Scabiosa columbaria er en beslektet flerårig plante og produserer lavendel, blå, hvite og rosa blomster. De er populære plantinger i sør fordi de blomstrer hele året. Av denne arten er «Butterfly Blue» og «Pink Mist» populære hybrider å plante. Scabiosa atropurpurea er også kjent som sørgebrud. Det er en årlig som noen ganger selges som S. grandiflora. Den har et bredt utvalg av blomster i en nyanse fra dyp lilla til lys rosa og hvit. Scabiosa caucasica er en flerårig plante med blå, lavendel og hvite blomster. Nåleputeblomster er flotte tillegg til å klippe hager spesielt, men vi elsker å se dem uansett hvor de er plantet. Har du tenkt å plante noen i hagen din i år?