Skip to content

Hvordan ta vare på Tiger Lily Flower

23 de februar de 2021

Det er morsomt å dyrke liljer fra pærer, og Tiger Lily blomster (Lilium lancifolium) fra slekten Lilium (ekte liljer) er et spesielt slående og dramatisk eksemplar.

tiger lilje blomstTiger Lilies blomster
Andre synonymer til tigerliljeplanten inkluderer:

 • Lilium tigrinum
 • Lilium catesbaei
 • Furulilje
 • Leopardlilje
 • Kentan
 • Lilium columbianum
 • Oregon lilje
 • Wester tre lilje
 • Kelk-kopplilje
 • Vestrød lilje

… og mer.

Tiger Lily er veldig givende å vokse fordi de med veldig lite forberedelse og pleie gir livlige og rikelige resultater. Tigerliljer er veldig seige (USDA hardiness soner 3 til 9).

I denne artikkelen vil vi diskutere ferdighetene og trinnene som er nødvendige for å dyrke og ta vare på Tiger Lily-plantene. Les videre for å lære mer.

Suksess med tigerliljeblomst starter med god jordforberedelse

Det er lett å dyrke Lilium tigrinum så lenge du gir dem en godt drenert jord.

Begynn med jord som er grundig jordet og løsnet for å gi liljepærene utmerket drenering.

Etabler senger med tigerliljepærer i fullt sollys, da disse liljer er solelskende blomster.

Hvis du planter Lilium lancifolium i et skyggelagt eller delvis skyggelagt område, vil de ha en tendens til å lene seg i retning av sollyset.

I full sol vil de vokse seg høye, rette og sterke.

Tiger Lily Flower Utseende

Så, hva er en tigerlilje og hvordan ser en tigerlilje ut?

Det er oransje, røde tigerliljer og andre tigerliljefarger.

Tigerliljeblomsten bærer oransje kronblader med svarte flekker som passer til sommerpærens blomsterstemning. Den oransje svarte fargen fikk den til å se ut som tigerens hud, en god grunn til å tjene navnet tigerlilje.

Tigerliljer krysset avlet med asiatiske liljer resulterte i hybrid tigerliljer i forskjellige farger.

Fra den svarte og oransje kombinasjonen fødte krysningen rød, gul og hvit lilje. Hver farge har et litt annet utseende sammenlignet med andre.

På den annen side bærer den doble tigerliljen mange tepals og ingen stammer. Stilkene til denne typen liljer skyter opp til 30 til 48 inches høye og vokser i USDA-hardhetssoner 4 til 9.

De oransje dagliljer vokser langs veikanter og grøfter, og det er derfor den kalles grøfteliljen.

Denne liljearten har forskjellige vekstvaner. Den vokser fra knollete røtter og bærer sunt gresslignende løvverk fra bunnen av liljeplanten.

Planter tigerliljepærer sent på høsten eller veldig tidlig på våren

Når du har klargjort sengen, graver du individuelle hull og planter pærene. Grav hullene omtrent åtte inches fra hverandre og omtrent seks inches dype.

Plasser pærer forsiktig i hullene med den flate delen på bunnen og den spisse delen stikker opp. Dekk dem helt med frisk jord og bank den lett ned.

Følg opp med grundig vanning. Å dekke med noen få centimeter med mulch vil beskytte pærene og holde fuktighet i bakken.

Her er en rask oversikt over liljer som deles av Waterloo Cedar Falls Courier:

Finn et solrikt, godt drenert sted i hagen, løsne jorden og plante liljepærer 6 til 8 inches dype, spisse ender. Håndter med forsiktighet for å unngå å miste vekter på pærene. Hvor enkelt er det? Etter å ha blomstret, klipper du av stilkene, og etterlater omtrent 1/3 av stilken. Vent til stilkene er helt tørre før du trekker dem forsiktig ut. Via wcfcourier.com

Kan hende du også liker:

 • Den meksikanske tigerblomsten (Tigridia)
 • Voksende Stargazer Lily Flower
 • Eremurus – Foxtail Lily fantastisk i skjønnhet og størrelse, blomst pigger 8 «til 10» meter høye.

gul tigerliljeblomstYellow Tiger Lily Bloom

Trim brukte blomster flittig

Når dine sanne liljer begynner å blomstre, har du rikelig med friske blomster for å lage innendørs blomsteroppsatser for hjemmet ditt.

Selv om du ikke kutter blomster til dekorasjon, må du følge med på liljer og dødehode gamle blomster ofte for å oppmuntre til flere blomster.

Del og mate om høsten

Om høsten vil liljene dine dø tilbake og begynne å bli sovende. Før vinteren begynner, bør du grave dem opp, dele dem og plante dem på nytt.

Hold tigerliljeplantene borte fra asiatiske liljer og orientalske liljer. Tigerliljer skaffer seg mosaikkviruset raskt. Selv om det ikke vil påvirke dem, kan de overføre det til andre liljer som er plantet i nærheten.

Hybridliljer som er rammet av mosaikkviruset vil ha forvrengte og flekkete blomster. Du må ta bort de som er smittet av sykdommen for å unngå ytterligere utbrudd.

Hvis du ikke har nok plass til å plante flere liljer, husk at liljepærer er en utmerket gave, og høytiden er rett rundt hjørnet!

Høsten er også det perfekte tidspunktet for å forandre jorden ved å tilsette riktig aldret kompost, sand og / eller torvmos.

Alle disse tilsetningene hjelper til med å nærme Tiger Lily-pærene dine og gir bedre drenering av jorden. Husk at Tiger Lilies er spesielt intolerante mot fuktige forhold.

I slekt: Når kutter du tigerliljer?

Mulch om våren

Husk å holde Tiger Lilies godt mulket med organisk mulch som gir dem næringsstoffer gjennom hele vekstsesongen og hjelper med å holde vann i jorden slik at de kan få mest mulig ut av tilgjengelig vann.

Hvis du bruker ferdig hagekompost som mulch, vil den gjøre dobbelt bruk som et løft av viktige næringsstoffer i begynnelsen av vekstsesongen.

Når og hvordan plante Tiger Lily Seeds?

Tigerliljefrø finnes i bulbilen, som er en liten pære-lignende vekst som utvikler seg etter at blomsten har falmet.

Hvis du vil samle disse frøene, må du ikke deadhead Tigerliljer når de blomstrer ferdig.

Når blomstrer tigerliljer?

De blomstrer på slutten av sommeren.

La heller pærene danne seg helt. Når de er klare til å samles, vil de være ganske mørke og vil lett falle av planten når de støtes.

Plantingsalternativer:

 • Planter dem, direkte i hagejorden din så snart du samler dem.
 • Plasser dem i kjøleskapet for å stratifisere dem i en måned eller så før du starter dem innendørs i sterilt pottemedium.

Denne videoen viser hvordan du starter Lily-pærer innendørs.

Skadedyr og sykdommer på Tiger Lily Flowers

Generelt støter tigerliljer på få voksende problemer, men flere skadedyr og sykdommer å være klar over.

Botrytis – en soppsykdom forårsaket av overdreven fuktighet og varm temperatur. Det påvirker tigerliljebladene, med de første tegnene som hvite flekker på bladene.

Kontroller denne sykdommen ved å fjerne de flekkete bladene. Sprøyt planten med natronblanding. Sørg for at planter får rikelig med luftsirkulasjon for å forhindre et utbrudd.

Basal Rot – en vanlig soppsykdom «rotrot» angriper pæren gjennom røttene. Tidlige sykdomssymptomer inkluderer for tidlig guling av løvverk som hovedsakelig skyldes varm fuktig / våt jord.

For å forhindre forekomsten, sørg for god drenering og unngå overvanning av planter om sommeren. Fjern de infiserte skalaene og bruk et soppdrepende middel til å behandle pærer.

Blue Mold – På grunn av høyt sukkerinnhold kan mekanisk skade eller blåmerker på pæren skape penicillinformen. Støving av et soppdrepende pulver vil fjerne den ufarlige formen.

Virussykdommer – Spredes hovedsakelig av bladlus. De viktigste virussymptomene viser flekker i bladene eller uregelmessig flekker, forvrengt vekst og redusert plantestørrelse.

Kontroller spredningen av viruset til andre liljer ved å kaste infiserte pærer og skalaer, og fjern berørte planter.

Forsøk først å drepe bladlus med en hjemmelaget spray eller kontrollere dem ved hjelp av godkjente syntetiske kjemiske insektmidler.

Relatert lesing:

 • Når skal du plante Lily of the Valley Pips

Hvorfor velge Tiger Lilies?

Tiger Lily er et gammeldags, tradisjonelt tillegg til hagen din som viser et storslått show og som faktisk kan gi deg litt privatliv, siden godt ivaretatte eksemplarer kan bli flere meter høye.

Overraskende nok er Tiger Lilies også ganske tørke tolerante. Selv om du trenger å vanne dypt og regelmessig (omtrent en gang i uken) i løpet av den første vekstsesongen. En gang etablerte Tiger Lilies gjør det veldig bra på bare eksisterende nedbør.

Naturligvis vil du ha et øye med dem, og hvis de begynner å vise tegn på lidelse fra varme og tørrhet, gi dem en dyp, langsom vanning som vil vare dem en uke eller mer.

Det er mange forskjellige typer liljer, og de vokser alle fantastisk; Imidlertid er Tiger Lilies de mest hardføre. De produserer også et stort antall blomster (hele 12 per stamme) i et bredt spekter av livlige nyanser av gult, gull, oransje og rødt.

Hvor vokser Tigerliljen vilt?

Tigerliljer stammer fra fjernøsten. Selv om de er asiatiske innfødte, har de tilpasset seg veldig godt til livet i USA og naturliggjør seg lett i USDA-sonene 3-9.

De kan dyrkes i hvilken som helst godt drenerende jord i delvis skygge til full sol. Deres vannbehov er lavt til moderat.

Fordi disse plantene er så tøffe og tilpasningsdyktige, beskriver mange dem som «ville tigerliljer.»

De naturaliserer seg i skogsområder, åpne områder, langs jernbanespor og på ledige tomter på mange og varierte steder over hele USA og inn i Canada.

Det er viktig å forstå at det ikke finnes noen amerikansk «villtigerlilje».

Det er faktisk to typer liljer kalt «Tiger Lily». Den ene er Day Lily (Hemerocallis fulva), som ikke er oppført som invasiv og kan plantes i hager i kontrollert antall. [source]

Den andre er den sanne Tiger Lily (Lilium lancifolium / Lilium tigrinum). Disse plantene er invasive, så hvis du planlegger å plante dem, må du sørge for å holde dem inneholdt og under kontroll. [source]