Skip to content

In Defense of Carnations: One Editor’s Love for the Afterthought Blooms

19 de desember de 2022

Jeg vil gjerne komme med en offentlig unnskyldning til nelliker. Et sted mellom å lære å tiltale de eldste mine som «frue» og «sir» og å skrive min første takkemelding, fant jeg opp ideen om at nelliker var ettertankeblomster, best reservert for begravelseskranser, masseutdelte Valentines og middels. skolevitenskapelige prosjekter. Og jeg har holdt fast ved denne oppfatningen – at nelliker var det ultimate florale nei-nei – helt til nylig, da jeg gjorde en ordning gjennom abonnementstjenesten Petalled. Akkurat der, plassert mellom den blomsterrike It-skaren av ranunkler og kalleliljer og eukalyptus, var det hvite nelliker. Og hva vet du? De så faktisk pene ut. Nellikenysgjerrigheten min pirret, jeg tok en tur til den lokale grossistblomsterbutikken tidligere denne uken og plukket opp en rekke blomster, inkludert to dusin rødrosa nelliker. Jeg stakk 13 av dem inn i et par større arrangementer (de er en perfekt fyllblomst) og plasserte deretter de resterende 11, kuttet i forskjellige lengder, i en julep-kopp med noen stilker av babyblå eukalyptus. Det var dette lille nattbordsarrangementet av nelliker, med sine lag av rynkete kronblader, delikat duft og en perfekt rosa fargetone, som solgte meg totalt på nellik som en fokusblomst i seg selv. Nei, de er ikke peoner, men nellikenes generelle stemning – søt, feminin og sofistikert – føles slående lik. Så hvorfor har jeg snubbet dem så lenge? Jeg la ut et knips av det lille arrangementet på Instagram-historien min sammen med en spørring: «Nelliktanker?» Selv om jeg ikke ble overrasket over en venninne som svarte og sa at hun ikke kan tenke på dem uten også å huske grusomme kjærlighetsyrker i sjuende klasse, var overrasket da vennen min på videregående, som nå er en utrolig talentfull blomsterhandler, svarte på rave om nelliker. «Jeg elsker dem og prøver å snike dem inn i alt,» fortalte Caroline Spelman, som eier Juniper & Jasmine i Charleston, South Carolina. «Folk har forvekslet dem med peoner før. Det er noen veldig kule varianter der ute som ingen engang skjønner er nelliker.» Med hennes profesjonelle mening til støtte for meg, er jeg offisielt overbevist om at nelliker kan være en fanfavoritt, like elsket som tulipaner, hvis de bare hadde bedre PR. Alle hatet på «pleather», men så begynte de å kalle det «vegansk skinn», og nå er alle om bord. Det er ingen grenser for hva god PR kan gi deg. En del av avskyen mot nelliker tror jeg kommer av inntrykket av at de er «billige» og derfor ikke like spesielle. Og ja, de er rimelige, ettersom blomster går. (Hos min lokale grossist blomsterhandler, skaffet jeg to dusin for 19,95 dollar – den laveste prisen per stilk jeg kjøpte, i det hele tatt.) Men med de udødelige ordene til Kacey Musgraves: «Bare fordi det ikke koster mye don Det betyr ikke at det er billig.» Ingen har noen gang hatet en Costco-pølse for å være $1,50. Selvfølgelig kan noen mennesker rett og slett ikke like hvordan nelliker ser ut, og det er også greit. Vi trenger ikke være enige om alt. Men hvis du, som meg, alltid har hatet nelliker utelukkende fordi de er blomsten alle elsker å hate, er det på tide å gi dem en ny sjanse. De kan bare overraske deg.