Skip to content

Jeg prøvde nytt blomsterarrangørabonnement Petalled, og det fikk meg til å føle meg som en total proff

12 de januar de 2023

En gang, i et øyeblikk med arrogant naivitet, valset jeg inn i nabolagets grossistblomster for å plukke opp noen stilker med den hensikt å lage en liten bukett til rommet mitt. Gitt jobben min har jeg tilbrakt en god del tid rundt stylister som får det til å se enkelt ut, og jeg hadde tenkt for meg selv: «Hvor vanskelig kan det være?» Noen svinger rundt ett kjøleskap fylt med blomster og et annet med grønt, og jeg skjønte at jeg var i vei over hodet. Jeg dro med en håndfull hortensiaer og en dypere takknemlighet for de talentfulle blomsterhandlerne som spinner magi fra botanisk kaos. Jeg hadde skrinlagt mine blomsterarrangementsinnfall til forrige uke, da jeg lærte om Petalled, et nytt selskap som er her for å gjøre blomsterarrangement tilgjengelig, selv for (spesielt!) amatører som meg.

«Jeg er ingen blomsterfag; jeg er ingen ekspert,» sier Katie Dos Santos, som lanserte Petalled tidligere denne måneden. Under en kamp med kronisk borreliose fikk hun en ordning fra vennene sine og fant ut at det var akkurat den humørforsterkeren hun trengte. Hjulene begynte å gå rundt, og gjennom forskning skjønte hun at det ikke var noe selskap på markedet som gjorde akkurat det hun ønsket å gjøre: Gi friske blomster og en medfølgende trinn-for-trinn-guide for å arrangere dem til et sammenhengende midtpunkt. – Jeg tror faktisk det hjalp [that I wasn’t a florist],» sier Dos Santos. «Jeg skjønte raskt hva som var mulig og hva som ikke var mulig.» I samarbeid med bærekraftsbevisste, kvinneeide blomstergårder i California og profesjonelle blomsterdesignere, tilbyr Petalled en rekke abonnementer for spirende blomsterhandlere. Du kan velg mellom petite, mezza eller grande arrangementer, samt velg å motta abonnementet månedlig, annenhver måned eller kvartalsvis (abonnementsprisen starter på $63). Hver gang vil blomstene og arrangementet variere basert på hva som er i sesong. De selge ferdige senterstykker for gave. Forrige uke sendte Petalled meg 35-stammen «Modern Love» mezza-arrangementspakke (som sjekkes ut til $80), sammen med en hobnail vase og et verktøysett fylt med beskjæringssaks, en rosestriper, blomstertape og hyssing Vasen og verktøysettet selges separat slik at du kan velge bort å kjøpe dem hvis du allerede har dem hjemme.

Petalled forsyninger

Den enkle å følge guiden gir amatørsikre instruksjoner, komplett med bilder, i tilfelle du ikke vet forskjellen mellom sølvdollar og babyblå eukalyptus – og hvem gjør det egentlig? Etter en time med bløtlegging av stilkene og ytterligere 30 minutter med trimming og tilrettelegging, fant jeg meg selv den stolte skaperen av et vakkert arrangement av ranunculus, stock og calla liljer som jeg faktisk ville føle meg trygg på å gi (selv om jeg beholdt det selv fordi jeg elsket det så mye). Jeg har skiftet vann og trimmet stilkene i henhold til Petalleds instruksjoner, og det ser fortsatt friskt ut etter en uke! I tillegg noterer instruksjonene også hvilke blomster som fungerer bra for tørkede arrangementer, for å sikre at du får mest mulig igjen for pengene, så det må jeg prøve også.

Blomsteroppsats med kronblad

Det beste av alt er at når dette midtstykket først har sparket, vil jeg være i stand til å marsjere selvsikkert inn i nabolagets grossistblomster med Petalleds instruksjoner og plukke opp stilkene jeg trenger for å gjenskape det samme arrangementet. Jeg har kanskje gått glipp av surdeigsbakegalen som pandemien ga oss, men takket være Petalled tror jeg at jeg har funnet en ny livslang hobby.

SE: Slik holder du avkuttede roser i live