Skip to content

San Antonio og hjem igjen …

21 de februar de 2021
 • Texas vista: utsikt over hagene med vindmølle og lite drivhus ved Antique Rose Emporium. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
 • De dyrker ikke bare roser ved Antique Rose Emporium; her er utsikt over grønnsakshagen med en ny avling av greener som kommer opp.
 • Her er en skjønnhet – det er en Pioneer-rose kalt «Thomas Affleck» – og er en favoritt av Robbi Will, som er manager for Antique Rose Emporium. Selv på slutten av sesongen er denne rosen prangende og den har en fortryllende aroma.
 • For visningsformål grupperer Antique Rose Emporium sine roser etter farge, deretter størrelse og deretter egenskaper.
 • Dette var et av favorittområdene mine i rosentrærne. Denne inngjerdede gårdsplassen er bygget av halmballer; det føles hemmelig og tilbaketrukket. Hver plante der så vakker ut mot den lyseblå fargen, enten det var en blekrosa rose, skinnende, lysegrønne blader eller fjæraktig grågrønn løvverk.
 • Denne rustikke, rosetekte hytta huser et kontor- og salgsområde.
 • Jeg tror ikke det er min forestilling at planter bare blir større i Texas. Her er Mary Dunford foran sitt imponerende buktre (Laurus nobilis).
 • Innfødt til Amerika – Nord-Sør-Amerika og Mexico – føles denne tropiske planten hjemme i Texas. Hoja santa liker klimaet og vokser seg enormt ute; Jeg må dyrke den i en gryte og overvintre den i drivhuset mitt i sone 7-hagen min.
 • Selv regnfatene er større i Texas! Oppsamling og lagring av regnvann er av største betydning i det varme klimaet i Texas – spesielt i tørre årstider som den siste sommeren.
 • Her er et drivhus fullt av urter, en av mange som vokser på Nature’s Herb Farm like utenfor San Antonio.
 • Mens de av oss her oppe i de nordlige klimaene skjærer den siste av basilikumet vårt før frosten kommer, gjør texanerne seg klare for en ny avling.
 • Nature’s Herb Farm tilbyr en enorm, fargerik samling av sedums til salgs. Ansatte lager disse kjekke levende kransene; Jeg klarte å ta med en hjem i håndbagasjen min, og den henger nå i drivhuset mitt.

Det ser ut til at denne tiden av året alltid er opptatt. Selv om jeg kom tilbake fra San Antonio for en uke siden, trenger jeg fortsatt å fortelle deg hvilken morsom, viltvoksende by det er, og det er mange gartnere der! Det er et flott bondemarked på lørdag på parkeringsplassen Pearl Brewery. Og elvevandringen fortsetter i omtrent 30 mil, svingete gjennom byen og den er full av fantastisk fauna og flora. Været var helt strålende – blå himmel og solskinn – varmt om dagen og akkurat om natten. Da jeg fløy inn, forventet jeg å se jorden nedenfor dekket av brunt tørket løvverk på grunn av deres tørke, men det var mange grønne åkre og voksende ting; Heldigvis fikk de regn uken før. Hjemme i Maryland er jorden fuktig under føttene mine, og vi er 6 inches over nivået for regn i år.

Jeg gikk for å gi tre programmer og gjorde en kort TV-spot. Selv om San Antonio er kjent for The Alamo, kom jeg aldri helt dit. Det første programmet var for San Antonio Herb Society torsdag kveld, og emnet de valgte var «Everything You Always Wanted to Know About Urts» som er utfordrende å gjøre på 1 1/2 time! Det var en stor oppmøte – rommet i San Antonio Botanic Gardens var fullt – og medlemmene hadde med seg alle slags retter å dele, og laget matoppskrifter fra kokebøkene mine! For en entusiastisk haug med urter. Marilyn Nyhus var min kontaktperson fra SAHS og hennes venn og urtekohorte, Evelyn Penrod var min kontakt for de to programmene jeg gjorde for San Antonio Herb Market Association. De hentet meg fra flyplassen og tok meg med til lunsj på en fantastisk vegetarisk restaurant som heter Greens. Jeg må innrømme at jeg har en kritisk matgane, og jeg vil dra tilbake dit om et øyeblikk. Jeg vil legge ut oppskriften deres på Kale Salat så snart jeg tester den denne uken; det var morder.

Fredag ​​gjorde jeg et tidlig sted på den lokale FOX-stasjonen – Anne Morris og mannen hennes Eddie hentet meg og kjørte meg dit og hjalp meg med å sette opp for å demonstrere mine marinerte kirsebærtomater med basilikum og gressløk – som tok noen timer i bare et tre-minutters segment. Mary Dunford, som var grunnleggeren av SAHMA, ble med meg på TV og tok fantastisk basilikum til bruk. Derfra hoppet vi i cabriolet hennes med toppen ned og dro til Central Market for en sensorisk overbelastning, og hun viste meg plantene som ble solgt der, som hun leverer fra sin blomstrende virksomhet, Nature’s Herb Farm.

Etter å ha varslet disse urtene om at jeg er en chilehead og elsker sørvestlig matlaging, dro vi til La Fonda til lunsj. Evelyn ble med Mary og jeg på en herlig lunsj på terrassen, og jeg må fortelle deg at jeg hadde en minneverdig Poblano con Queso med Poblano Crème Sauce og en Cheese Enchilada med en rød saus av tomat og chipotle! Det var bedre enn muy bueno, det var perfekt!

Selv om San Antonio er kjent for The Alamo, og vi hadde planer om å dra dit og også for å se misjonene, kom jeg aldri helt dit. Hager versus historiske steder? Etter å ha spist ute, kjørte Evelyn meg for å besøke Antique Rose Emporium, som er et sted som jeg har ønsket å besøke i årevis. Vi møtte Marilyn der (jeg ble skutt i Texas som ingen andre!) Og Robbi Will, som er manager. Robbi og jeg gjorde en rask omvisning i hagene, butikken og de to halmballbygningene der de holder kurs, bryllup og alle slags arrangementer. Det var alt jeg forestilte meg og mer. Selv om det var oktober i Texas, var det fortsatt en rekke roser i blomst; Jeg kan bare forestille meg fargene og parfymen i juni! Jeg ønsket spesielt å besøke Antique Rose Emporium, ikke bare fordi de er kjent over hele verden: Rose er Årets Herb for 2012. Jeg har redigert Rose, Herb of the Year 2012 for International Herb Association, og jeg visste bare at jeg kunne ta bilder og plukk opp noen rosefakta til boka … og det gjorde jeg!

Derfra ble jeg ført tilbake til hotellet mitt, med en rask omvei … Marilyn kjørte meg med The Alamo, det var etter 17.00, så det ble stengt, men jeg fikk se det. Jeg ble overrasket over at det er midt i byen, som ble bygget rundt den. Jeg kom tilbake til hotellet før mørket ble, men jeg visste at jeg måtte krasje tidlig for den store markedsdagen å følge – jeg skal fortelle deg at Texans er non-stop!

Marilyn hentet meg lyst og tidlig på lørdag i sitt markedsforkle, og vi var på vei! Bondemarkedet og urtemarkedet var i full gang da vi ankom; alle satt opp, ropte hilsener og beundret hverandres planter og varer. Perfekt dag, stor mengde og tilbakemeldinger fra programmene mine. Jeg gjorde Mediterranean Herbs med en kort pause, etterfulgt av Herbs for Health, med mye passering og snusing av urter. Jeg hadde den flotteste assistenten, Eileen Achorn, som ikke bare handlet og preppet og laget oppskriftene på forhånd, hun tok med seg halvparten av kjøkkenbordet sitt! Vi var kjære ånder på kjøkkenet, og jeg kunne ikke ha gjort demodemonstrene uten henne. Vi solgte mange bøker (takk til vennene som «kvinne» bordet!) Og jeg fikk gå rundt begge markedene, smake på godbiter, høre utmerket soulmusikk og kjøpe noen urteprodukter å ta med hjem. Å jalapeno peanut sprø – skulle ønske jeg hadde kjøpt mer! Det var en mottakelse med urtemat av La Glorias og en velsmakende sitrongress og hibiskuste laget av urtemedlem Gigi.

Pakking og avvikling av disse enorme begivenhetene er skuffelsen av dagen. Disse stedene kan ikke skje uten flittig hjelp fra frivillige medlemmer – og hatten min er av for hver og en av dere. Flere av oss var på vei til Cappy’s, et 30 år gammelt matforetak, for å skåle dagen med en libation og kanskje noen få apper. Vel, hvis du leter etter en ekte margarita, laget med ferskpresset kalk, kan du dra til Cappy’s og sitte ute på verandaen. Cappy møtte oss der, satte oss ved favorittbordet sitt og sendte noen deilige snacks. Det er ikke rart at kundene ba om å få tilbake sin sauterte rosenkål. Jeg skal prøve å gjenskape det for meg og deg å glede deg over i en kommende blogg. Og etter at vi var ferdige med kveldsmaten, leverte tre servitører noen dekadente desserter fra Cappy, som vi på en eller annen måte fant rom for å fullføre. Eileen kjørte meg tilbake til hotellet, vi var slitne, uansett innhold og godt mett.

Opp tidlig neste morgen og sjekket ut av hotellet for å bli hentet av Diane Lewis, min urtesjåfør for dagen. Diane jobber på et sykehus i laboratoriet og er hagebruk, så vi hadde mye å snakke om da vi kjørte over flatmarkene, og hun identifiserte alle de innfødte i Texas som jeg ikke var sikker på. Vi dro ut av byen for Nature’s Herb Farm hvor vi ble invitert til frokost hjemme hos Mary Dunford og hennes ektemann Dan. Dan the Man, som tilberedt oss en gourmetfrokost ved å bruke sin kreativitet, samt litt inspirasjon fra noen av mine gamle og nye kokebøker. Vi startet med ferskpresset appelsinjuice og rørte i en slags slushy som han laget av is og fersk mynte. Bordet var dekket med en lys klut og retter, urter og en stor tallerken Bay Hotcross Buns med en gren av bukten fra det store treet. Mens Mary ga oss en omvisning i huset, stekte Dan poteter i terninger, søtpoteter og gulrøtter med rosmarin og eggerøre med basilikum og mandler. Som om vi ikke allerede var mette, serverte han ingefærte med en grateng av forskjellige bær og lavendelkrem … unødvendig å si, vi ble imponert!

Mary tok oss med på en omvisning i sitt enorme urtebarnehage og hagen hennes. For en operasjon hun har, som hun driver med sønnen Shane. Det er en helårsvirksomhet som leverer engros urteplanter i hele San Antonio og andre deler av Texas. Hun har 28 ansatte og plantene de produserer er kjekke og sunne. Jeg kunne ikke dra uten en av sedumkransene hennes som vi pakket i papir og plast for å få den i en av håndbagene mine. Vi sa farvel og Diane fikk meg til flyplassen i tide for å ta flyet mitt tilbake til Maryland, hvor temperaturen er omtrent 20 grader kjøligere og bladene faller raskt. Hvis du noen gang kommer til San Antone, kan du se etter noen urtetyper å henge med – jeg har en hel rekke nye urtegalpals der nede! Takk for en flott tid, i Texas-stil! Woohoo!