Skip to content

Kunngjør vinnerne: Kjæledyr i hagen 2010

23 de mars de 2021

Ziggy og sommerfuglen
Foto / Illustrasjon: Flora SapersteinTarragon Boy
Foto / Illustrasjon: Kathleen KnullValp som lukter Tithonia
Foto / Illustrasjon: Helene EricksonOliver the Potted Prince
Foto / Illustrasjon: Carol DoersumZiggy og sommerfuglen
Foto / Illustrasjon: Flora SapersteinTarragon Boy
Foto / Illustrasjon: Kathleen KnullValp som lukter Tithonia
Foto / Illustrasjon: Helene EricksonOliver the Potted Prince
Foto / Illustrasjon: Carol DoersumHva er det med kjæledyr som sender folk skrikende etter kameraene sine? Konkurransen Pets in the Garden i januar 2010 inspirerte 112 mennesker til å sende bilder av ikke bare katter og hunder, men også en pinnsvin, en ekorn, en papegøye, en trefrosk og til og med en elg. Alle var selvfølgelig umulig søte, og dømmingen var vanskelig. Til slutt valgte vi to katter og to hunder. Hver av vinnerne vil motta «The Incredible, Edible Garden in a Box» og et års abonnement på Fine Gardening, Gratulerer til vinnerne, og en stor takk til alle som deltok.

Vi ba vinnerne våre om å fortelle oss om seg selv, og her er hva de hadde å si:

Flora Saperstein
Ziggy og sommerfuglen

Ziggy er en søt og følsom katt, med en personlighet som forsikrer at han alltid vil stoppe og lukte blomstene på vei.

Da jeg tok dette fotografiet, var jeg akkurat ferdig med hagearbeidet for dagen. Jeg hadde bygget et nytt blomsterbed og tok stolt noen bilder av de nye blomstene mine.

Mens du lekte med kameraet, svingte en sommerfugl forbi og slo seg ned på en av Agapanthus. Den lyse gule monarken fikk øyeblikkelig øye på meg, og Ziggy også!

Ziggy nærmet seg forsiktig scenen og begynte sitt korte bekjentskap. Jeg er veldig takknemlig for at jeg var der for å fange dette øyeblikket.

Carol Doersum
Oliver the Potted Prince

Oliver med Potted Prince

Katter og hagearbeid er to av mine lidenskaper. Jeg feirer dem på www.catsinthegarden.com.

Hagearbeid ble en hobby etter at jeg flyttet til Texas. Vekstsesongen her er lang, og utvalget av planter som trives er enormt. Vanning er imidlertid en utfordring, så jeg planter sjelden noe nå som trenger mye fuktighet. Jeg har kraftig redusert mengden plen i den lille bydelen vår, og erstattet den gradvis med senger jeg fyller med innfødte og tørketolerante stauder. Jeg planlegger ikke mye – sjanser, impuls og serendipity spiller en stor rolle i hagen min.

Jeg har alltid hatt innekatter. Siden jeg flyttet inn i vårt nåværende hjem for flere år siden, har mannen min og jeg blitt adoptert av 5 bortkomne kattunger som har blitt hagekattene våre. Oliver er den siste ankomsten. Kattelapper er harde på en plante; Jeg har måttet bytte ut det som er i denne store urnen mer enn en gang!

Helene Erickson
Valp som lukter Tithonia

Etter mine barn er mine to lidenskaper planter og valper. Jeg elsker å tilbringe tid i hagen min, enten det er i blomsterområdene eller frukt- og grønnsaksområdene. Jeg liker at hagen min gir tilbake til meg enten i form av fantastiske, ferske råvarer eller vakre blomster å plukke eller nyte på naturens blomsteroppsatser.

En ting jeg har lært gjennom årene er hvor lite jeg vet og hvor mye mer det er å lære. Jeg er for tiden aktiv med Lafayette Garden Club og Master Gardeners i Contra Costa County. Jeg har også tatt flere forplantningskurser på DVC, lokalsamfunnskollegiet. Kathy, den fantastiske instruktøren min, forteller alltid klassen at det å lære å forplante planter er vanedannende … og jeg er helt enig. Hva bedre moro er det enn å få et kutt fra en venn og starte et nytt anlegg. Barna mine lurer noen ganger på når skjære- og frøbrettene mine renner ut fra drivhuset og kommer inn i huset – men jeg elsker å holde øye med mine “små babyer”.

Apropos små babyer, jeg har også 3 golden retrievere (Shine, Heather og Kili). Valpen på bildet (Hanalei) er fra et kull av Heather, og Kili skal med sitt første kull på ca 1 uke, så vi vil snart ha flere små valper å ta med i hagen for bilder. Siden jeg bor i Nord-California (Bay Area), bør vårblomstene blomstre pent for valpebildene våre før valpene drar til sine nye hjem.

Kathleen Knull
Tarragon Boy

Dillon og jeg er glade for å være blant vinnerne. Etter å ha prøvd å hage i en skråning dekket av ekstremt sandjord i tretti år, er mine alvorlige hagearbeidsår foran meg da vi nettopp bygde et hjem på 5 hektar skogkledd land i Stillehavet Nordvest. Urtehagen skulle først plantes i fjor sommer mens vi bygde en seriøs grønnsakshage med 20 hevede senger som omslutter 1000 kvadratmeter hagejord og fullføres omgitt av hjortegjerder. Vi har noen gode sensommer- og vintergrønnsaker og forventer en god vår- og sommeravling i år. Jeg kom så vidt i gang på de flerårige sengene i fjor høst, og begynte med små trær og busker for overgangen til den gjenværende skogkledde eiendommen. Jeg har massevis av å lære om hva som fungerer her, og er begeistret over å ha et tomt skifer og ubegrenset rom til hagen.