Skip to content

Og vinnerne av November-fotoutfordringen er …

23 de mars de 2021

Morgendugg.
Foto / Illustrasjon: Jennifer JacksitsAnemone.
Foto / Illustrasjon: Kari LonningFall på Cottage Lake Gardens i Woodinville, Washington.
Foto / Illustrasjon: Susie EganHagevegg.
Foto / illustrasjon: Phillip OliverEmma.
Foto / Illustrasjon: Kari LonningMorgendugg.
Foto / Illustrasjon: Jennifer JacksitsAnemone.
Foto / Illustrasjon: Kari LonningFall på Cottage Lake Gardens i Woodinville, Washington.
Foto / Illustrasjon: Susie EganHagevegg.
Foto / illustrasjon: Phillip OliverEmma.
Foto / Illustrasjon: Kari LonningGratulerer til følgende vinnere av November Photo Challenge, Autumn Gardens:

Jennifer Jacksits, for hennes oppføring, Morning Dew.

Kari Lonning, for hennes oppføring, Anemone.

Phillip Oliver, for oppføringen hans, Garden Wall.

Susie Egan, for hennes oppføring, Fall at Cottage Lake Gardens i Woodinville, Washington.

Vi ba vinnerne våre om å fortelle oss om seg selv, og her er hva de hadde å si:

Jennifer Jacksits
“Jeg har alltid hatt en stor interesse for hagearbeid, og etter å ha tilbrakt 30 år med å jobbe i Amerika, studerte jeg landskapsdesign og hagebruk ved New York Botanical Garden.

For tiden holder jeg på med landskapsdesignarbeid for Pinecone Perennials, et uavhengig hagesenter i New Bern, NC.

Sone 8 hagearbeid har sine utfordringer og fordeler – varme, fuktige somre, etterfulgt av lange høster og milde vintre. Muhly-gress (Muhlenbergia capillaris), som fanget på bildet, er essensen av høsthagen min. Den passer vakkert med Knock Out-roser, som begynte å blomstre i april og fortsatt er i blomst i midten av desember. En annen flerårig som viser et fantastisk show i høsthagen min, er Cuphea micropetala – den holder seg selv om sommeren og gir deretter minst to måneder med gule og oransje blomster som begynner i september.

Hagen min er alltid i flyt – prøver noe nytt eller flytter andre til nye steder. Mine favoritthager er de som har sterk underliggende struktur for å bære dem gjennom høst og vinter og en frodighet som blir uskarp og kontrasterer med den strukturen om våren og sommeren. «

Kari Lonning
“Jeg er kurvmaker av yrke, gartner og fotograf av lidenskap. Jeg har hagearbeid min skyggefulle eiendom i 30 år. Jeg elsker å fotografere farger, design, hager og min gamle engelske gjeterhund, Emma.

For mer informasjon, gå til http://www.karilonning.com og http://karilonning.blogspot.com. ”

Phillip Oliver:
“Jeg er bibliotekar og jobber på et lokalt universitet, og når jeg ikke jobber der, lever jeg ganske mye og puster hagearbeid.

Jeg bor i det nordvestlige hjørnet av Alabama, og jeg ble seriøst interessert i hagearbeid for rundt 17 år siden da partneren min og jeg flyttet inn i vårt nåværende hjem, og vi hadde en tom skifer på 3/4 dekar å jobbe med.

Jeg er en stor fan av gamle roser, kameliaer og hortensiaer, og gjennom årene har jeg blitt interessert i et bredt utvalg av planter.

Jeg liker å fotografere hagen, og jeg har et nettsted og en blogg (www.phillipoliver.net).

Høsten her er vanligvis veldig levende med farger, og høsthagen har mange røde lønner, japanske lønner, eikebladhortensiaer og forskjellige innfødte planter som gir levende farger. ”

Susie Egan:
Susie Egan er eieren av Cottage Lake Gardens, en landskapsdesignvirksomhet samt en privat hage og planteskole, som ligger i Woodinville, Washington.

Susie er en gartner fra King County, som går inn for «bærekraftig hagearbeid» -prinsipper som bruker de mest miljøvennlige og dyrevennlige hagearbeidene og produktene. Hennes fokus de siste årene har vært studiet og forplantningen av skogskygge planter, spesielt Trillium, en truet villblomst. De siste par årene har hun reist over hele landet for å delta på symposier, villblomstpilegrimsreiser og møter med Trillium-eksperter.

Susie er medlem av Northwest Horticultural Society, American Horticultural Society, Arboretum Foundation, Northwest Perennial Alliance, Washington Native Plant Society, Hardy Fern Foundation, og støtter Chase og Kruckeberg Botanic Gardens. Hun startet også Cottage Lake Garden Club og holdt plantesalg i hagen sin hele sommeren.