Skip to content

Sørlandets mest ikoniske blomster

3 de oktober de 2022

Disse blomstringene har brakt massevis av farger til sørlige hager i flere tiår. Inkorporer disse vakre blomstrende buskene, trærne og vinrankene i landskapet ditt.

Klatreroser

Roser er vakre, men roser som klatrer i et rustikk tregjerde er det ultimate. Klatreroser legger grasiøst til høyde, dimensjon og farge til hvert rom i hagen som kanskje trenger litt oppmykning. Antikke roser har vært herligheten til sørlige hager i flere tiår. De krever minimal pleie, er spenstige og relativt feilfrie.

Kornel

Hvite kornelblomster

Kornelen har blitt kalt det vakreste innfødte treet i Nord-Amerika. Blomsten er delstatsblomsten i North Carolina og Virginia. Den blomstrer rikelig midt på våren før bladene utvider seg, nesten dekker seg med små blomsterklaser. Blomstrende kornel vokser fint i full sol hvis den plantes i dyp, fruktbar jord som holder på fuktigheten.

Hortensia

Hvitblomstrende hortensia

Disse buskene og vinstokkene er en fanfavoritt i sør. De blomstrer sent på våren eller sommeren, og blomstene kan vare i flere måneder. Kanskje den mest populære varianten, fransk hortensia eller storbladshortensia, kan sees i skyggefulle gårdsplasser over hele sør. Deres ikoniske blomster ser ut som fargerike snøballer og kan manipuleres for å endre farge. Oakleaf Hydrangea er også populære i Sørøst og er preget av store, flikete blader som ligner bladene til eik og langstrakte klynger av hvite blomster. Hortensia må vannes regelmessig og bør plantes et sted som får morgenlys og ettermiddagsskygge.

Magnolia

Magnolia som blomstrer nær parkbenken

Når den søte duften av magnolia fyller luften, vet du at du er i sør. For mange mennesker er ordet «magnolia» synonymt med vår innfødte Magnolia grandiflora, den klassiske sørlige magnoliaen med store, blanke blader og enorme, velduftende hvite blomster – statsblomsten i Mississippi og Louisiana. Sweet bay (M. virginiana), et mindre tre, er lettere å passe inn i de fleste hager. Selv om den for det meste er løvfellende i øvre og midtre sør, er den eviggrønn i nedre og kystnære sør og mer kaldherdig enn M. grandiflora. For enhver magnolia, velg plantestedet nøye. Så godt som alle typer er vanskelige å flytte når de først er etablert, og mange blir ganske store. Den beste jorda for magnolia er ganske rik, godt drenert og nøytral til svakt sur; om nødvendig, tilsett sjenerøse mengder organisk materiale ved planting. Sørlig magnolia (M. grandiflora) er bra å plante på stranden, men ikke på sanddyner. Sweet bay (M. virginiana) tåler våt jord.

Camellia

Camellia Tree Nær Huset

Sørlandet er hjertet av kamelialandet – vanlig kamelia (Camelia japonica) er til og med statens blomst i Alabama. Denne vakre, blomstrende busken har en lang blomstringssesong og elsker det sørlige klimaet. Mer enn 3000 navn på kameliaer finnes i et bredt spekter av farger, former og størrelser. Vårplanting er bedre i øvre sør, hvor rotsystemet trenger tid på å etablere seg før kaldt vær begynner. Generelt vokser og blomstrer kameliaer bedre i delvis skygge, med ly for varm ettermiddagssol. Unge planter trives i skyggen av høye trær når de dyrkes på nordsiden av et hus.

Enkel blomsterarrangement med Rebecca Lang

Southern Living Bidragsyter og kokebokforfatter Rebecca Lang gjør blomsteroppsatser, som dette lyse midtpunktet, enda enklere med sine tips om å sette sammen en vakker bukett.

Asalea

Mann som går hund i Garden of Azalea

Ingen planter konkurrerer med asaleaen i sørlig popularitet, og ingen planter er mer misbrukt og misbrukt. For å få best mulig ytelse, kjøp i blomst. De fleste har en spesiell farge i tankene når de kjøper asalea. Å kjøpe en blomstrende plante vil sikre at du får riktig farge. For å få mest mulig effekt, sett ut blokker eller sveiper av det samme utvalget. En spredning av forskjellige typer over hagen din vil se kaotisk ut. Som hortensiaer liker asalea mye morgenlys og minimal (eller ingen) ettermiddagssol.

Crepe Myrtle

Crepe Myrtle Tree i parken

Sørlandets kjærlighetsforhold til crepemyrter er ubestridelig – og med god grunn. Få planter kan matche kombinasjonen av spektakulære sommerblomster, fargerikt høstløvverk og kjekke skulpturelle stammer. Crepe myrtles varierer i størrelse fra dvergvalg som vokser mindre enn 3 fot høye til flere som når oppover 30 fot. Pass på å velge riktig størrelse for dine behov. Plantet sammen lager de en stor løvfellende hekk eller skjerm. Et enkelt tre kan skape et særegent fokuspunkt, mens et par som rammer inn en inngangsdør, hilser besøkende velkommen med en varm sørlandsk velkomst. Plant på slutten av høsten til tidlig på våren og vann godt før du legger den i bakken. Mulch for å bevare fuktighet og holde nede ugress.

Hibiskus

Hibiskusblomst med sommerfugl

Hibiscus er blant de mest prangende plantene i sørlige hager. De mange artene tilbyr et forbløffende utvalg av blomsterfarger, og de fleste blomstrer over en lang sesong. Fargene varierer fra hvitt gjennom rosa til rødt, fra gult og aprikos til oransje. Individuelle blomster varer vanligvis bare en dag eller to, men planten blomstrer kontinuerlig om våren og høsten.

Påskeliljer

Felt med påskeliljer nær låven

Påskeliljer er uten tvil de fineste og mest verdifulle vårløkene for Sørlandet. De lever lenge, øker naturlig fra år til år; de står opp mot kulde og varme; de har mange hagebruk; og de tilbyr et fascinerende utvalg av blomsterformer, størrelser og farger. Gitt minimal omsorg ved planting, trives alle med praktisk talt ingen ytterligere oppmerksomhet. Blomster vender vanligvis mot solen, så husk å ha dette i bakhodet når du velger et plantested. Bruk dem under høyt forgrenede trær og blomstrende busker, blant bunndekkeplanter, i skog- og steinhager, i border eller i containere. De lager fine snittblomster, selv om de burde ha en egen vase; nyklippede stilker frigjør et stoff som får andre avskårne blomster til å visne.