Skip to content

Staver Butterfly Bush virkelig undergang for sommerfugler?

9 de oktober de 2022

Jeg kom nylig over en artikkel på nettet som viser hvorfor Grumpy er din eneste pålitelige, upåklagelige kilde til hageinformasjon. Historien, lagt ut på nettsiden til et livsstilsmagasin jeg skal ringe Flott rengjøringbegynte med denne overskriften: «Hvorfor du aldri bør plante en sommerfuglbusk igjen.»

Hu h? Er ikke sommerfuglbusk flott for sommerfugler og kolibrier? Er det ikke en av våre mer populære sommerblomstrende busker? Er det ikke lett å vokse? Hvorfor skal vi slutte helt å plante den? Forfatteren presenterer tre grunner. Jeg skal fortsette med å avkrefte dem en etter en.

1. Sommerfuglbusk i invasiv og dens frøplanter sprer seg overalt.

Det er en kjerne av sannhet her. Den mest plantede arten, Buddleia davidii, produserer rikelige frøplanter i visse deler av landet, spesielt i nordøst og nordvest i Stillehavet. Det betyr ikke at det er en pest der du bor. Her i sørøst har jeg vært borti kratt av liguster, elaeagnus, Bradford-pære og kaprifol, men ikke sommerfuglbusk. Få planter trives overalt. Tumbleweed, for eksempel, er en pest i det tørre vesten, men neste gang jeg ser en rulle nedover gaten i regnfulle Alabama, tar jeg seks-skytteren min, hopper ombord på min trofaste hingst, speider, og jager ned noen storfe. rustlere. Enda viktigere er at mange av de nye og forbedrede sommerfuglbuskene er sterile og produserer ikke frøplanter. (På vestkysten selges disse ofte som «sommersyriner.») De er også mye mer kompakte dyrkere enn de store, gamle sommerfuglbuskene som ble 10 fot høye og mer. De inkluderer Lo & Behold-serien («Blue Chip», «White Chip», «Pink Micro Chip», «Purple Haze»), Miss-serien («Miss Molly,» «Miss Pearl», «Miss Ruby»), og Flutterby-serien («Peach Cobbler», «Petite Pink», «Tutti Fruitti»). Du kan se hvordan mange av disse ser ut ved å klikke på et tidligere Grumpy-innlegg, «Not Your Mama’s Butterfly Bush».

Sommerfuglbusk - Miss Molly

2. Sommerfuglbusk gagner ikke sommerfugler fordi larvene deres ikke kan spise den.

Hva så? Det er en favoritt nektarkilde for voksne sommerfugler – du vet, gutta som flyr rundt og legger egg som klekkes til larver. Disse larvene lever av slike ting som eik, vier, svart kirsebær, sassafras, lidenskapsvin, osp, tulipanpoppel, cudweed, redbud, Queen Annes blonder, gress og milkweed – ganske vanlige planter de fleste steder.

SE: De beste blomstene for sommerfugler

3. Sommerfuglbusken er ikke innfødt, så den vil føre til at næringskjeden kollapser og tar sommerfugler med seg.

Ikke sant. Vet du hva annet som ikke er hjemmehørende i Nord-Amerika? Honning bier. Det er heller ikke de fleste av fruktene, grønnsakene, kornene og dyrene vi spiser. Jeg vet ikke med deg, men jeg skjelver av frykt. Tid for min ettermiddag gin-and-tonic med en skive ikke-native lime.