Skip to content

Blomster som tiltrekker sommerfugler

25 de juni de 2021

Det er vanskelig å tenke på en kilde uten sommerfugler, bier og andre pollinerende insekter. Og er det ikke de som gir liv til denne dyrebare årstiden? Det er sesongen med blomster og behagelige temperaturer, og sommerfuglene vil snart komme i gang med å pollinere plantene.

Vil du se sommerfugler i hagen din? Vel, ikke nøl. Sett disse plantene i det grønne hjørnet ditt og følg rådene vi viser deg nedenfor, så kan du glede deg over å se dem.

Ageratum

Ageratum

Ageratum er en årlig plante av tropisk opprinnelse som består av rundt 60 arter. De er planter som vanligvis ikke overstiger 70 cm, med veldig dekorative blomster som dannes ved å komponere små blomster, blå, rosa, syrin eller hvit.

Dyrkinga er veldig enkel, siden den bare består i å plassere dem i en solrik utstilling og vanne dem med jevne mellomrom. Du kan ha dem både på bakken og i planter.

Aster

Aster

Aster er en veldig bred slekt av årlige planter. Noen 600 arter blir gjenkjent, selv om det anslås at det er mer enn to tusen mellom sorter og hybrider. Mange av dem brukes i hagearbeid for sine prangende og dekorative blomster, som minner om små syrin, hvite, røde tusenfryd. De bor i tempererte regioner rundt om i verden.

Den kan fås både i en gryte og på bakken. Det foretrekker solfylte eksponeringer og periodiske vanninger. Frøene blir sådd direkte i såbed eller planter, og en høy prosentandel spiring oppnås.

Kosmos

Cosmos bipinnatus

Cosmos, også kjent som mirasol, er en slekt av planter som inkluderer mange arter distribuert over hele verden, hovedsakelig i Amerika. Det blir sett på som vilt gress, som vokser i enger, men det blir også ofte sett i hager på grunn av sine prangende blomster.

Den kan fås både i potte og i jord, men den vil utvikle seg bedre i jord sammen med andre eksemplarer.

Delphinium

Delphinium

Slekten Delphinium består av rundt 200 arter av årlige, toårige og flerårige planter. De er hjemmehørende på den nordlige halvkule, og finnes også i de høye tropiske fjellene i Afrika. Planter som brukes i hagearbeid er vanligvis ettårige eller toårige planter. De vokser til en høyde på omtrent 35-40 cm. De har veldig vakre blomster av rød, lilla, rosa, hvit.

Ideell for både potte og jord, du kan kombinere flere forskjellige farger og dermed skape et spektakulært blomsterbed. Frøene anbefales sådd direkte i store planter eller i individuelle potter hvis du senere vil legge dem på bakken.

Liatris

Liatris spicata

Slekten Liatris består av rundt 100 forskjellige arter, selv om bare 46 er akseptert. De er pæreplanter, det vil si at de utvikler seg fra en pære som er under jorden. Når den har spiret, oppfører den seg som en flerårig. Blomstene vokser på en pigg og har blå-lilla farge.

I dyrking må den være i en solrik utstilling, og den kan holdes både i grupper i hagen og i potter. Vanning bør være ukentlig eller annenhver uke, avhengig av klimaet i området der vi er.

Kort refleksjon

Sommerfugl på blomst

For å sikre at sommerfuglene ikke har noen problemer med å besøke hagen vår, det er veldig viktig at vi ikke bruker kjemikalier, siden de kunne drepe larvene og sommerfuglene selv, i tillegg til å skade miljøet.

Forebygging er alltid bedre enn kur, det er grunnen til at jeg herfra anbefaler at du bruker naturlige midler for å bekjempe skadedyr på plantene dine. Siden det er naturlige ting (sitron, vann osv.), Vil du ikke skade plantene dine eller dyrene som kan glede seg over den deilige nektar eller pollen som blomstene deres lager, for eksempel hovedpersonene i denne artikkelen: sommerfugler. For ikke å nevne at du også vil hjelpe med å bruke naturlige produkter styrke forsvarssystemet til planterog gjør dem sterkere og sunne for å bekjempe mulige skadedyr som de kan ha i fremtiden.

For dem, planter og sommerfugler, la oss bruke naturlige ting for å hjelpe dem å leve bedre lenger.

Hva synes du om disse blomstene? Hvilken liker du mest?