Skip to content

Tips om å kjøpe den beste plengjødselsprederen til ditt hjem

21 de februar de 2021

Sammendrag: Gjødselspredere gjør påføringen av spredende plengjødsel mye enklere, raskere og jevn – ensartethet er viktig. Det er fire grunnleggende typer gjødselspredere / spredere, og det er en som passer best for dine behov og hagen din.

Spørsmål: Vi har tenkt på å kjøpe en gjødselspreder og ønsket innspill.

Hagen vår har standard størrelse, og vi vil kjøpe en gjødselspreder for å begynne å lage våre egne gjødselapplikasjoner. Vi har ikke et hageskur for å lagre mye utstyr, så alt må gå i garasjen vår. Kan du gi oss noen veiledning for den beste sprederen for våre behov? Haley, Nashville, Tenn

Svar: Haley, plengjødselspredere er et flott verktøy for både den profesjonelle / kommersielle applikatoren og gjør-det-selv.

Å få den rette for gjødslingsapplikasjonen vil gjøre oppgaven med å gjødsle plenen og landskapet til en mye enklere jobb.

Når du bruker begrepet «gjødselspreder», er det forbundet med «torvbygger» og pleie av plenen. Avhengig av dine behov, har «sprederen» imidlertid også andre bruksområder. La oss se om vi kan hjelpe deg med noen potensielle – befruktende ideer.

For det første er det fire grunnleggende typer gjødselapplikatorer, la oss se på hver enkelt, sammen med noen av fordelene og ulempene.

4 typer gjødselspredere

 • Flytende gjødsel for plener
 • Manuell gjødselspredning for hånd
 • Broadcast Spreader – Håndholdt, Push-Type, Pull eller Tow bak
 • Drop gjødselspreder

Flytende gjødsel

Bruk av flytende gjødsel til planter og blomsteroppdrett har vært brukt i flere tiår. I dag finner du flere kjemikalier som brukes i væskefôring, for mange år siden når du nevnte flytende gjødsel du refererte til «gjødselte.»

I dag bruker flytende gjødsling en slangefeste sprøyte som suger av og blander et flytende konsentrat. For enkel bruk er flytende gjødsel flott.

Mål påføringshastigheten til gjødsel (i flytende form eller en fast gjødsel som løses opp i vann) i slangegjødselfeste, slå på vannet og begynn å gjødsle mens du vanner.

Enkel påføring for å mate plantene dine i potter som orkideer og containerplanter er fantastisk, det er ikke så morsomt å gjødsle plenen med væske.

Det er flere grunner:

 • Det er vanskelig å påføre gjødsel jevnt
 • Tid som kreves for å bruke tilstrekkelige mengder nitrogen som trengs for at gresset skal vokse og forbli grønt
 • Å få blandet riktig gjødselmengder riktig kan være et problem

Det er ikke vanskelig å lære å blande flytende gjødsel. For de med en liten plen eller et lite uteplass, kan væskefôring være svaret. Som den eneste måten å påføre gjødsel på plenen, ville ikke væsketilførsel være mitt første valg.

Manuell gjødselspredning for hånd

Det andre alternativet for de med små plener er metoden for manuell gjødsel. Påføring av fast eller granulær gjødsel for hånd.

Det er så enkelt som å ta en håndfull fra en bøtte og «kaste» plenproduktet ut over plenen.

Igjen problemet – jevn fordeling. Det tar et veldig talentfullt individ for å få det riktig. Hvis du ikke har noe annet alternativ, bruk en svingete sving for best resultat. De fleste håndholdte spredere er mindre enn $ 20, og varer i årevis!

Topphåndholdte gjødselspredere

 • Scotts Wizz håndholdt spreder
 • Scotts Easy Hand-Held Broadcast Spreader
 • Precision Products Håndholdt kringkastningsspreder

Broadcast Spreader – Hånd, Push-Type, Pull, Tow Behind eller Powered

Etter min mening er kringkastingsgjødselsprederen eller rotasjonssprederen den beste, enkleste og mest allsidige av alle spredere som brukes til å påføre tørr gjødsel i både kommersielle bruksområder og for huseieren, spesielt de med stor plen.

Alle kringkastingsspredere fungerer på samme måte. Plessprederen kommer med en “trakter” der du legger den tørre granulære gjødselen. Alle leveres med en sprederinnstilling for å justere sprederens kalibrering og regulere mengden gjødsel som påføres.

Gjødselet faller på en spinner eller et snurrhjul som dette som kaster og fordeler gjødselpillerne over et bredt område. Dette «kastet» gir en god, jevn gjødselspredning.

Siden gjødsel «kastes» over et bredt område, kreves det færre turer frem og tilbake på plenen for å fullføre påføringen. Det er lurt å måle ”kastebredden” før du påfører den. Gjør en prøvekjøring ved å ta sprederen til en prøvekjøring over mørkt fortau.

Påfør gjødsel i en retning for best og jevneste dekning – for eksempel nord-sør. Ta deretter et nytt pass i øst-vest retning.

En kringkastningsspreder er også nyttig for gjødsling av landskapsplanter og bed, der gjødsel kan «kastes» i bedene og rundt plantene jevnt. Kringkastningstypen fungerer også som en gjødselfrøspreder for å sette ut gress og plenfrø, og noen bruker den til å spre salt for issmelting.

Gjødselspredere av kringkastet type finnes i flere typer:

 • Håndholdt spreder – en perfekt spreder for huseieren med en liten hage og begrenset lagringsplass. En liten håndsving snur spinneren. Den lille «poly-trakten» krever mer påfyll, men for små applikasjoner som kringkasting av frø og gjødsel er dette ikke noe problem.
 • Gå bak eller skyv spredere – ideell for større hage. Denne fra Agri-Fab har 100 pund.
 • Trekk eller trekk bak spredere – Denne kringkastingssprederen vil bli brukt på enda større områder (f.eks. Golfbane) der en ATV eller en liten traktor kan trekke den slepebryterne. En fin funksjon av de store enhetene er at de kan utføre dobbelt arbeid og legge ut sand og som kompostspreder.
 • Selvdrevne spredere – Du finner disse enhetene i kommersielle bruksområder der store områder trenger gjødsling og snuområdene kanskje ikke håndterer et trekk / slep bak enheten, eller hvor en skyveenhet vil være under størrelse. PrizeLawn Power spreder og Spyker Ride On Spreader er eksempler.

Drop gjødselspreder

Droppgjødselspredere var sannsynligvis de første som ble brukt til å påføre tørre granulærgjødsel. Akkurat som kringkastingssprederen har dråpespredere en «hopper».

Gjødsel faller bare ut av bunnen når sprederen beveger seg fremover. For jevn fordeling av gjødsel er det viktig at hjulene overlapper hver gang. Dropspredere er gode å bruke for å sette ut gressfrø.

Hvis gjødselpåføringen er for tung i et område, kan grønne striper dukke opp på torvet eller muligens brenne gresset.

Sprederkonstruksjon

Gjødsel er kjemikalier og etsende. De fleste av materialene som brukes i produksjonsspredere bruker i dag tøff plast og glassfiber i konstruksjonen. Noen enheter er bygget med metall så vel som rustfritt stål. For lang levetid for sprederen, rengjør, skyll, vask ut og tørk sprederen grundig etter hver bruk for å forhindre korrosjon.

Det er mange alternativer for gjødselspreder å velge mellom … velg den beste eller de beste som tilfredsstiller behovet for gjødsel.

Topp produsenter av spredere for huseiere: Jordvei | Scotts Company | Chapin
Topp produsenter av kommersielle gjødselspredere: Jordvei | Scotts | Agri-Fab

Video: Hvordan bruke en plen gjødsel spreder kringkasting og slipp typer

Når du legger gjødsel på en plen med en spreder, blir påføringen enklere og distribusjonen mer jevn. Videoen nedenfor diskuterer de to grunnleggende typene gjødselspredere: roterende eller kringkastings- og dråpespredere.

Kringkastningsspredere, dekker mye areal raskt. Hvis du vil ha full kontroll, bør du tenke på å få en dråpespreder.

Det er noen tips for å bruke en gjødselspreder. Sjekk ut dette på hvordan du kan sørge for at plenen din får maten i riktige mengder og steder.