Skip to content

Den vakre te-rosen

8 de juni de 2021

Han fortalte deg om de forskjellige typene roser som finnes, slik at du kjenner sortene du kan velge.
På den ene siden er det ville roser, de som er født spontant, frukten av naturen. Så er det samtalene gamle roser, som er varianter av roser før 1867, året som sammenfaller med fødselen av den første teserosen og til slutt de moderne rosene, de moderne rosene, det vil si versjonene etter året 1867.

I dag dedikerer vi oss til å vite mer om te roser da de markerte en milepæl i utviklingen av denne arten.

Opprinnelsen til te-rosen

Safrano steg

De te roser er gamle blomster som er født fra kryssing av to varianter. Den første er Kjempe rose, en innfødt blomst som vokser ved foten av Himalaya – i India, Nord-Burma og Kina – som også er den største rosearten. Den andre er Rosa chinensis, også kjent som kinesisk rose fordi den er innfødt i det sentrale Kina.

Dette er en veldig populær rose som også er kjent som te-type roser. Det er opprinnelig fra øst og det sies at navnet er født fordi da blomsten først kom til Vesten, gjorde de det i tekasser. Men det er ikke alt, aromaen til disse blomstene har også noe notat som minner om te, og det er derfor det er dåp.

Selv om de opprinnelig er fra øst, i dag det er europeiske versjoner som ble født da to østlige arter blandet seg. Fra blandingen av Tea Yellow China og Blush China, er safrano rosa, den første europeiske te-rosen. Av en intens gul farge er navnet knyttet til fargen på safran.

Begynnende på 1800-tallet og etter introduksjonen av denne vakre rosen i Europa, begynte te-roser å bli dyrket i mange områder, spesielt i Frankrike, der forskjellige versjoner ble født som et resultat av suksessive hybridiseringer. De Kina-roser med Bourbon og Noisettes, blant andre.

Kjennetegn

Den vakre te-rosen

Det typiske te-roser er pastellfarge, fra hvite til rosa og gule. Et annet kjennetegn er at det er vanlig at blomstene faller noe på grunn av de svake blomsterstenglene. De er blomster som ligner gamle rosebusk i utseende og kan blomstre uavhengig eller i grupper, men alltid fra sommer til høst. Blomstens farge står i kontrast til den lysegrønne på bladene og danner et perfekt par.

Mellom varianter av te rose det er Rival de Peatrum, fra 1841, Gloire de Dijon, fra 1853, Maréchal Niel, i gult og Lady Hillingdon, designet i 1910. Men dette er bare noen få da det er hundrevis av varianter som er født siden den originale te-rosen kommer til Europa.

Hva er pleien med te-rosen?

Hvis du vil glede deg over ett eller flere eksemplarer, anbefaler jeg at du gir det følgende omsorg. Som du vil se, er de ikke vanskelige, men det er viktig å huske på noen ting slik at du vokser opp med helse:

plassering

Det er en busk som må være i utlandet, helst i full sol, men tåler halvskygge.

Et annet alternativ er å plassere den på en lys indre gårdsplass, selv om den er motstandsdyktig mot kulde, er det mer tilrådelig å dyrke den utenfor hjemmet.

Land

Te-rosen er en vakker busk

  • Blomsterpotte: ikke krevende. Du kan fylle den med det populære universelle underlaget som selges i alle barnehager, hagebutikker eller. For å forbedre dreneringen, bland den med 20 eller 30% perlit, akadama, arlite eller lignende.
  • Verft: vokser i jord rik på organisk materiale, lett og med god drenering.

Irrigasjon

Som resten av rosebuskene steg te vil ha mye vann, men uten å gå over bord. Om sommeren kan det være nødvendig å vanne annenhver eller tredje dag, og resten av året en eller to ganger i uken. Hvis du har den i en gryte, vann til hullet kommer ut gjennom dreneringshullene; og hvis den er i hagen, hell vann på den til du ser at jorden er godt fuktet.

Abonnent

Det anbefales å betale fra vår til sommer med spesifikke gjødsel for rosenbusker (til salgs) i henhold til indikasjonene angitt på emballasjen.

Beskjæring av te-rosen

Gjennom blomstringssesongen du må kutte de visne rosene slik at de kommer ut nye og av lik eller bedre kvalitet. I tillegg, på slutten av vinteren, bør du beskjære stilkene deres mye (mer eller mindre bør du senke høyden med halvparten) for at nye skal dukke opp.

Bruk beskjæringsverktøy som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, da det ellers kan være fare for infeksjon.

Multiplikasjon

Te-rosen produserer blomster i forskjellige farger

Te rose multipliserer med stiklinger på senvinteren, utnytte de kutte stilkene. Det er veldig enkelt, siden du bare trenger å plante dem i individuelle potter med universalunderlag og holde dem vannet, på et sted beskyttet mot direkte sol.

Det er interessant å impregnere stilkene med hjemmelagde rotmidler eller med rothormoner, men det er ikke obligatorisk, mye mindre siden de vanligvis roter uten problemer. Det er til og med de som planter dem direkte i hagen.

Etter 15 til 20 dager får du nye eksemplarer.

Skadedyr og sykdommer i te rose

Skadedyr

Den har flere: bladlus, edderkoppmidd, hvite fluer, melkebiller, thrips, ørekvister, bladgravere, nematoder og gresshopper. Men ikke bekymre deg, heldigvis er det naturlige insektmidler som vil holde dem borte eller eliminere dem, for eksempel kiselgur eller kaliumsåpe (til salgs). Du kan også spraye den med vann og mild såpe.

Sykdommer

Pulveraktig mugg og rust er den vanligste. De er soppsykdommer (soppbårne) som behandles med kobberbaserte soppdrepende midler.

Planting eller transplantasjonstid

Te-rosen produserer blomster i forskjellige farger

vår, når frosten har gått.

Rustikk

Den motstår frost på opp til -12 ° C.

Kos deg med kopien av te-rose 🙂.