Skip to content

1 bok, 5 spørsmål med Billy Goodnick

25 de mars de 2021

I hvilken vi vil lære den største feilen noen kan gjøre med hagen sin, og hvorfor, når det gjelder hagedesign, er Iron Butterfly bedre inspirasjon enn The Who.

Queston 1: Hvis du måtte gi denne boka en tittel, hva vil du kalle den?

Jeg vil kalle det “Ikke velg blomstene dine for fort.

Spørsmål 2: Hva mener du når du sier «en god hage må gi noe tilbake»?

Det er viktig at en hage er pen, men for meg er det det siste som kommer til. En hage som gir deg noe tilbake, er en som tjener så mange funksjoner for din livsstil – som å underholde, slappe av eller dyrke mat – som det gjør din estetiske sans.

Spørsmål 3: Hva er det verste noen kan gjøre med hagen deres?

Jeg tror det er å overse sitt fulle potensiale. Å ikke starte med rudimentene. For meg er det en designprosess, en logisk rekkefølge for beslutningsprosesser – på samme måte som å designe et hus, begynner ikke å plukke ut stoffprøver til kasteputer. Du har denne eiendommen utenfor huset ditt, og du kan like godt maksimere den ved å balansere verktøy og estetikk, alt passert gjennom filteret for å gjøre ting så bærekraftige som mulig. Dette er for meg de tre bena på avføringen.

Spørsmål 3.1: Hvordan definerer du bærekraftig?

Vel, det er litt av et bevegelig mål, men definisjonen jeg liker (fordi jeg fant på det) er at bærekraft er slik vi hagearbeidet før vi hadde et valg, før vi kunne løpe ned til den store butikkbutikken og kjøpe noe hvor som helst hvor som helst .

Spørsmål 4: Du har vært trommeslager det meste av livet ditt, så hvordan er en god hage som en god trommesolo?

Jeg tror ikke et godt tun er som en god trommesolo.

Spørsmål 4.1: Hvordan er en god hage ikke som en god trommesolo?

Billy Goodnick, forfatter av Yards: Turn any outdoor
plass inn i drømmenes hage

En tromsolo stoler ikke på noe annet for støtte. For meg er en god hage som en god musikalsk komposisjon fordi den har noe grunnlag og repetisjon. Det er tematisk, og så har det noen pynt på toppen av det, og det kan være en god gitarslik eller en kort trommesolo eller å gå fra verset til broen for kontrast, men det har gode grunnleggende under.

Hvis et godt hage var som en trommesolo, ville det være mer som den dunkende basstrommelen som danner det grunnleggende temaet for “In-a-Gadda-Da-Vida” enn Keith Moon slår bort.

Spørsmål 5: Hva vil du at leserne skal si når de er ferdig med denne boka?

Jeg vil at de skal si: «Jeg har aldri sett på hagen min på den måten før.»

Intervju utført av Steve Aitken, redaktør.

Tilfeldige kommentarer:

Om hva annet potensielle lesere bør vite om boka:
Ingen bok kan lære deg nøyaktig hvordan du designer ditt eget hage. Dette er boka du skal lese før du leser alle de andre bøkene. Det vil sette deg inn i hjernen til en landskapsarkitekt. Og det kan du bare ha nytte av.

På hans favoritt setning i boka:
Det er på side 13, på slutten av et avsnitt der jeg diskuterer ting som å stikke kaktussamlingen din foran en engelsk Tudor-hytte: «Men som sjokolademelk og sardiner, bør noen ting ikke blande det sammen.»

På det potensielle plottet for et hagemordsmysterium med arbeidstittelen Thyme of Death:
At noen har blitt så lei av klippe-og-gå-karene at de faktisk blir en seriemorder som skal ut og bruke verktøyene sine for å støte dem av.