Skip to content

9 beste sommerblomster

21 de februar de 2021

Når sommervarmen treffer, og alt ser ut til å synke litt, er det hyggelig å ta backup av farger.

Sommerblomster er få i løpet av månedene for blomstring, og få planter kan takle varmen. Med de varme sommerdagene bare noen måneder unna, er det på tide å begynne å analysere tingene du skal plante for den kommende varme sesongen.

Vi vet at det kan være hektisk for deg å identifisere de beste typene sommerblomster som alltid vil lyse opp hagen din hele sesongen.

For å gjøre ting litt enklere for deg, har vi valgt plantene som krever minimal vanning; de som ikke trenger mye oppmerksomhet, og planter som vil blomstre hele sommeren med forskjellige typer jord.

Riktig pleie, gjødsel og god, godt drenert jord vil selvfølgelig få disse skjønnhetene til å trives bedre.

Her er 9 av de beste blomstrende plantene fra begynnelsen av den solrike sesongen til sensommeren som du bør tenke på nå.

Aster

asters-sommer-blomster-03312016
Aster Amellus (vitenskapelig navn) betyr stjerne på latin, og navnet passer perfekt. Asters blomstrer i slående blomsterfarger, noe som gjør dem til en god plante for en sommerfuglhage og krever lite vedlikehold, noe som gjør dem til de ideelle sommerblomstene.

De vil lyse opp de mørke hagehjørnene og kan blomstre hele sesongen så lenge du holder de tørkede blomstene plukket. Sjekk også den afrikanske tusenfryd.

Det er forskjellige varianter av aster, og de fleste har nyanser av gult, oransje, rosa, lilla og hvitt. Bland dem med planter som har løvverk for struktur og tekstur.

Planter dem på et sted som mottar ufiltrert sol og ettermiddagsskygge. De må vannes godt ved plantetid og før de blir etablert.

Gloriosa Daisy – Rudbeckia Hirta

gloriosa-daisy-03312016Vanligvis kjent som Black Eyed Susan, har Gloria Daisy lyse oransje til gule kronblad med et svart til dypbrunt senter. Dette er en ideell blomst å plante for sommeren.

Den kan oppnå en høyde på 3-1 / 2 fot høy og 1-1 / 2 fot bred, avhengig av jordtype og pleie, og kan også trives godt i kjølig vær.

Det er dvergvarianter for Gloriosa Daisy som Toto og Goldilocks. De er elsket av sommerfugler, kolibrier og bier.

Coreopsis

coreopsis-03312016Coreopsis blomster er vanlige og kan vokse i nesten alle typer jord. Det er en perfekt sommerplante for enhver gartner, da det krever minimalt med vedlikehold og pleie.

Denne flerårige kommer også i varianter med forskjellige farger, og den kan vare til høsten. Den vanligste coreopsis-sorten blomstrer gyldne, gule blomster på toppen av de høye stilkene.

Dahlia

dahlia-red0white-tips-10312015I dag er Dahlia ordnet på en måte som lager en fantastisk symmetrisk ball av slående fargede kronblader og prangende blomster som definitivt vil lyse sommerhagen din.

Ulike varianter oppnår forskjellige størrelser og høyder, og har også forskjellige behov. Planter dem til riktig tid slik at du kan nyte skjønnheten gjennom hele sommeren.

De blomstrer i en rekke livlige farger, og den vokser fra knollete røtter. Hvis du er i et varmt temperert område, plant dem på et sted som får lys skygge. Mer om Dahila her!

Purple Coneflower – Echinacea purpurea

lilla-solsikke-echinacea-03312016Purple coneflower blomstrer tusenfrydlignende blomster som har nyanser av lilla med knyttede oransje-brune sentre som ligner små bikuber.

Klumper av grove avlange blader og kan vokse til en høyde på 4 fot. Coneflower er aggressiv og trenger kanskje et sted å vokse.

Når du har tillatt det, vil du ikke angre. De vokser utrolig raskt og tiltrekker sommerfugler og fugler til hagen din.

Gaura

gaura-03312016Gaura er tørke-tolerant plante med blomster blomster som klynger seg som sommerfugler. De har høye pigger og kan oppnå en høyde på 2-1 / 2 – 4 meter høye.

Mer om Gaura plantepleie

Lilla fontenen gress

lilla-fontenen-gress-03312016
De blomstrer fjærete, rosenfargede spiraler som blekner til beige på toppen av klumpene og har brunt løvverk. Vokst som en årlig plante i kalde regioner. Disse årstallene inneholder godt ved siden av Gloriosa-tusenfryd eller den lilla solsikk.

«Moonshine» Yarrow – Achillea

Achillea-ryllik-03312016Bare kjent som Yarrow, kan dette være den ideelle blomsten å plante for sommeren. Den tilpasser seg godt etter været og krever minimal pleie.

Den blomstrer sjenerøst med stramme hauger med dype gule blomster. Denne planten oppnår en høyde på 2 fot. Du kan parre den med en plante som har blå blomster eller løvverk.

Penstemon

penstemon-03312016Disse delvis kegleformede eller klokkeformede blomstene er vanligvis kjent som skjeggetonger og er ideelle for sommersesongen. Penstemons trenger plass da de ikke liker å være overfylt.

For de som elsker å se kolibrier turne i hagene sine, er dette en ideell plante du kan bruke for å tiltrekke dem. Planter dem i nærheten av en terrasse eller et vindu da de kan bli opptil 3 meter høye.

Få Planting

Vi håper at ovennevnte liste over sommerblomster vil gi deg inspirasjon til å gi litt gnisten til hagen din i sommer. Disse hagen skjønnhetene trives i sommervarmen og blomstrer nesten uten stopp til høsten.