Skip to content

Grunnleggende tips for å lage en hage på terrassen eller balkongen

27 de juni de 2021

Et snev av dristighet og god organisering kan bli en liten Terrasse eller a balkong i et tilflukt fullt av fred og skjønnhet. Balkongene og de små terrassene er ofte rom med hyppig vind, med mye skygge eller med mye sol, men til tross for disse begrensningene kan vi lage våre egne hage koselig og lett å vedlikeholde.

Den overordnede planen er viktig, og du må ta hensyn til alle detaljer. Stilen, fargene og dekorasjonen du gir den er av stor betydning, siden disse velvalgte faktorene vil gi en følelse av harmoni og balanse, derimot, hvis du velger dårlig vil du risikere å vise et overbelastet og uordnet rom.

Noen grunnleggende tips for å lage en hage på terrassen eller balkongen er som følger:

  • Unngå å plassere potter eller dekorative elementer i gangområdet, slik at det enkle faktum å vanne plantene dine ikke blir irriterende.
  • Ta en god titt på vanningsforholdene, det vil si at du bør organisere deg slik at vann ikke faller på naboen nedenfor eller at det ikke faller nedover veggen og etterlater flekker på bygningen.
  • Velg årlige eller flerårige planter, tilpasset til planting i potter.
  • Velg potter av passende størrelse, gjerne med noen få hull for å sikre god drenering.

Balkong

Dra nytte av hver tomme

En god hage på liten plass trenger ikke å være uorganisert, det vil være nok å velge det mest passende stedet for hver gryte eller dekorativt element, det kan også hende du må prøve flere ganger til du finner balansen du ønsker.

Balkongen eller terrassen din vil bli sett dypere hvis du plasserer de kule fargede plantene i bakgrunnen. Hvis det du ønsker er å fremheve bredden, bør du plassere planter med varme farger foran eller opprette forskjellige interessepunkter der utsikten er fokusert.