Skip to content

Den akvatiske hagen

27 de juni de 2021

Siden eldgamle tider har mennesket brukt vann i hager. I det gamle Egypt hadde Farao Ramses III for eksempel bygd innsjøer for å holde seg annerledes akvatiske arter som liljer eller vannliljer. Tilsvarende spilte vann og vannplanter i Europa en stor rolle i Europa, spesielt i de klassiske franske hagene fra 1700-tallet og i de engelske hageanleggene fra 1700-tallet.

Og det ville ikke være rart at de var så populære og at de hadde holdt seg slik over tid. En hage med vann er mye mer interessant, vannet gir det et spesielt preg og utgjør et element av tiltrekning av første orden. Vann forårsaker fascinasjon, sjarm og ro.

De dammerI tillegg til å tillate dyrking av vannplanter, tillater de inkorporering av andre arter som fisk, skilpadder og andre typer dyr.

I følge det materialet de er laget av, kan dammerne være:

  • Kunstig: Kunstige dammer er vanligvis laget av plast eller glassfiber. Du finner dem i forskjellige former og farger. Denne typen dam er perfekt for en liten hage, men det er viktig å skjule kunstigheten med planter, steiner eller blomster.
  • Av plastark: vanligvis er denne typen dammer laget av plast, slik at de glatte kurvene integreres veldig godt med hele det naturlige miljøet. De kommer i alle slags størrelser og former. Arkene kan kjøpes på meter og i forskjellige farger som svart eller grønt.
  • Byggedammer: Hvis du har en hage med klassisk stil, er denne typen dam perfekt for deg. De har vanligvis firkantede, rektangulære eller sirkulære former, så de regnes som mer formelle og elegante. Imidlertid kan de være dyre å bygge, og vann går ofte tapt gjennom sprekker.