Skip to content

Bambusa

7 de juni de 2021

Når vi må dekorere hagen vår på en mer eksotisk måte, tenker vi på bambus som en enkel måte å opprettholde en unik dekorativ vegetasjon på. Imidlertid er det en rekke bambus kjent med navnet bambusa Den tilhører samme slekt og har tilpasset seg tropiske klimaer. Det er en slekt av planter som har stort utvalg, og nesten alle har mange grener som fungerer som noder.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om egenskaper, habitat og dyrking av bambusa.

Hovedtrekkene

utvalg av bambusa

Det er en slekt av planter som har et stort antall varianter av arter med forskjellige nyanser. I de aller fleste av dem er det mange grener som kommer ut fra de typiske nodene til bambusen. De har vanligvis en eller to grener som er mye større enn resten, og det er de som markerer maksimal høyde på planten. Disse grenene kan nå opptil 11 meter i høyden, som om det var et tre. Dette gir en god fordel når du dekorerer hagene våre, da det vil gi oss ekstra skygge.

Det er en type bambus som er hjemmehørende i Sørøst-Asia og er finnes hovedsakelig i Kina, Himalaya, Taiwan, Melanesia og det nordlige territoriet i Australia. Hvis det også har kommet til makten naturalisert i andre regioner som Afrika, Latin-Amerika og flere havøyer. Selv om det er en plante som utvikler seg naturlig i tropiske klimaer, har dyrkingen vært i stand til å tilpasse seg tempererte klima takket være en liten motstand mot kulde.

Det som skiller seg mest ut ved denne planten er at den har en ikke-invasiv vekst som hjelper til med å kontrollere mengden vi ønsker å ha. Innenfor varianter av bambusa den foretrukne er den for de buddhistiske templene, siden den er en av de mest stiliserte og i stand til å motstå kulden.

Bambusdyrking

Bambusa tilhører gruppen av planter som vokser i grupper. Rhizomet forblir stabilt til enhver tid og utvides ikke utover det punktet hvor vi planter det. Dette hjelper mye slik at planten ikke er invasiv gitt at miljøforholdene kan være veldig gunstige. Når planten begynner å utvikle seg, er den i stand til gradvis å danne nye stokker, den ene limt til den andre, og danner veldig kompakte stenger.

Det kalles som en ikke-invasiv plante fordi den er i stand til å utvikle stokker på en kompakt måte alt sammen og uten at rhizomet strekker seg utover stedet hvor vi har plantet det. Dette aspektet gjør planten til et veldig interessant alternativ når det gjelder å dekorere hagen vår med et mer tropisk preg.

For å utvikle seg fullt, tar disse bambusene vanligvis opptil 5 år å nå voksenstadiet.. Dette skjer selv om vi har de beste gunstige miljøforholdene for utvikling av anlegget. Dette gjør det til en plante å ha tålmodighet og utholdenhet. Treet er brukbart fra det tredje året av vekst, som resten av bambusene som tilhører den ikke-invasive gruppen.

I Spania må det tas i betraktning at klimaet vårt har en del frost. Klimaet i området der det er plantet er viktig når det gjelder å kjenne til utviklingen av bambus. Dette er fordi det er noen områder der vintertemperaturen faller under null grader. Disse frostene kan stoppe veksten av bambusa og forårsake alvorlige problemer i veksten. Det mest normale er at veksten bremser ned til det dobbelte av normalhastigheten.

Ofte stilte spørsmål om bambusa

Bambusa

Vanligvis selges denne planten i flere varianter i deler av jordstengler. På denne måten kan du få planten til å tilpasse seg lettere og kan vokse raskt i hagen. Det er mange varianter av denne planten, så det ville være interessant å kjenne den voksne tilstanden til hver av dem for å vite om det er planten vi vil ha i hagen vår. Hver sort har noen forskjellige nyanser som kan gjøre merkbare forskjeller når du dekorerer en hage.

Fremfor alt er det viktig å vite hvordan man skiller ut noen av egenskapene til planten som skal brukes som dekorasjon av offentlige steder. Bambusa brukes ofte som bakgrunn for bilder av bryllup, nattverd og andre offentlige arrangementer. Derfor er det interessant å velge en av de variantene som passer best til den type bruk som skal gis til planten.

Mange spør om bambusa kan plantes i Spania. Takket være vårt nesten tropiske klima kan det dyrkes perfekt i forskjellige regioner i landet vårt. Det mest tilrådelige er å begrense dyrkingen til kystområder eller høye temperaturer. Det anbefales ikke å så Bambusa innendørs der det kan være frost om vinteren som forårsaker en reduksjon i veksten av planten.

Det er noen varianter av denne bambusaen det Den brukes til å lage blåsemusikkinstrumenter som fløyter. Et annet spørsmål som ofte gjentas av de som kjøper denne planten, er om den kan dyrkes i en gryte. Alle varianter av bambusa kan dyrkes i store potter eller planter som dvergbambus. Det må imidlertid huskes at veksten vil være begrenset til det rommet vi er i stand til å gi.

Det må også tas i betraktning at det med tidens gang er mulig at utviklingen av rhizomet kan skade beholderne som utgjør plantepotten. Det ideelle er å ha den i en gryte i løpet av utviklingstiden, og når den når en betydelig høyde, transplantere den på et definitivt sted som har nok plass til å nå sin maksimale høyde.

Som du kan se, kan denne planten ha flere bruksområder, og den ser ganske interessant ut for dekorasjonen av hagen vår. Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om bambusa og dens egenskaper.