Skip to content

Bird of Paradise Flower: Making Strelitiza Bloom and More

14 de februar de 2021

De Bird of Paradise Flower – eksotisk, fargerikt, tropisk og frustrerende.

Av alle plantene som er dyrket, er det få som tiltrekker seg oppmerksomheten til Strelitzia reginae – Bird of Paradise-planten.

Den vokser utendørs rundt året i de sørligste delene av landet vårt.

Lenger nord, hvor frysende temperaturer oppstår, kan paradisfuglen tilbringe sommeren utendørs, men den trenger varmen fra en veranda, kjeller eller drivhus året rundt.

Paradisfuglen trekker mange spørsmål, og mange kommer ned til «Hvordan få paradisfuglen til å blomstre?»

Imidlertid er det så mange faktorer og måter å svare på Flower of Paradise Bird-spørsmålet.

La oss grave inn og prøve å svare på noen av spørsmålene om dette emnet.

Sørg for å lese artikkelen vår – Bird Of Paradise Plant Care: How To Grow Strelitzia Reginae

Hvorfor blomstrer IKKE min 5 år gamle paradisfugl?

Spørsmål: Jeg har et paradis som er fem eller seks år gammelt, og det har aldri blomstret. Det er foran huset vårt (Florida), som vender mot sør.

Jeg mater den, og den har vokst omtrent tre meter i høyden. Jeg vil gjerne vite hvorfor det ikke blomstrer.

Svar: Paradisfuglen som ikke blomstrer er hovedklagen fra nesten alle som dyrker paradisfuglen (Strelitzia reginae.)

For det første er planten din ikke gammel nok.

Normalt blomstrer ikke et paradisfugl før det er omtrent syv år gammelt. Det er mulig for en plante å blomstre et år eller to tidligere hvis den skyves og får best oppmerksomhet.

Det trenger rik jord: like store deler av hagelam, torvmos, grov sand og godt råtnet gjødsel.

Fôr med en løselig gjødsel en gang i måneden fra april til september, eller tre ganger i løpet av denne perioden med en tørr gjødsel som 4-8-8.

Gi i oktober en gjødselfattig gjødsel (0-14-10, 2-12-12) til planter som har nådd den blomstrende størrelsen, men som fremdeles nekter å blomstre.

La aldri planter trenge vann i den varme vekstsesongen. Om vinteren, gi bare nok vann for å forhindre at blader og røtter krymper.

Du sier at anlegget ditt er på sørsiden av huset.

Dette betyr ikke nødvendigvis sol. Strelitzia trenger full sol til en eller to på ettermiddagen og kan ta det hele dagen hvis det får nok vann.

Tørre og brune tips om bladene

Spørsmål: Paradisfuglen min blir to år i mai, og den har ikke blomstret. Den har 13 blader og spissene er tørre og brune. Hvorfor?

Svar: Bladspisser pleier å brune når plantene dyrkes for tørre.

Men hvis du har 13 blader på en to år gammel plante, har du tydeligvis gitt den mye oppmerksomhet. Sannsynligvis for mye og har overgjødslet.

Se svar på forrige spørsmål.

Repotted Bird of Paradise Nå ingen blomster

Spørsmål: Jeg har et paradisfugl som blomstret for to år siden. Det var så stort at jeg hadde en landskapsfører lagt den i en container, og den har ikke blomstret siden. Kan du fortelle meg hva som er galt?

Svar: Paradisfuglen misliker rotforstyrrelser og bør ikke deles eller transplanteres med mindre det er absolutt nødvendig.

Transplantasjon setter planter tilbake et år eller to, og du må vente på at de skal etablere seg på nytt.

Blomster fugl av paradis bare i en gryte – sant?

Spørsmål: Her i Florida trodde jeg at jeg kunne vokse paradisfuglen i bakken.

Kulden har ikke skadet den, men jeg har hatt planten i fire år, og den har ikke blomstret. Noen fortalte meg at den ikke ville blomstre bortsett fra i en gryte. Er dette sant?

Svar: Selvfølgelig ikke. Naturen ga ikke potter til paradisfuglen i sitt opprinnelige Sør-Afrika.

Det er sant at noen planter blomstrer bedre når de er rotbundne, og folk får ideen om at de må være i en gryte.

Men planter skaper denne rotbundne tilstanden for seg selv i bakken ved å danne klumper slik at røttene binder seg.

Planten din er fortsatt for ung. Når Strelitzia dyrkes i bakken, må det generelt lage en klump på minst to vifter før den begynner å blomstre.

Bird of Paradises Frø til salgs?

Spørsmål: Jeg har tilgang til fugleparadisfrø og lurer på om dette ville være en god kutteblomstvare å selge på internett. Kan du fortelle meg om det er noe spesielt triks i håndteringen av frøene?

Svar: Legg Pealike-frøene i bløt i lunkent vann i tre eller fire dager.

Plant deretter i individuelle beholdere med en blanding av like store deler god hagejord, torvmose og grov sand. Spiring er treg og uavhengig.

Som et forretningssatsing virker dette ganske langt. Selv om du får en god prosentandel av spiring, vil ikke planter nå blomstringsstørrelse på syv år.

Mann og kvinne paradisfugl?

Spørsmål: Paradisfuglen min har blomstret i flere år, men har aldri satt frø.

En nabo fortalte meg at planten min var hann, og jeg skulle få en kvinnelig. Kan du hjelpe meg? Jeg har aldri sett noe slikt annonsert.

Svar: Du vil aldri. Du trenger ikke hann- og hunnplanter for å få frø. Du må gjøre din egen kryssbestøvning.

I Sør-Afrika gjør fugler jobben, men fuglene våre har tilsynelatende ennå ikke fanget opp der nektaren er.

Den lille blå plattformen (kronbladene) skjuler nektar. Trekk den forsiktig fra hverandre, så finner du stammer og pistil. Ta pollen fra en blomst og støv den på stigmatiseringen til en annen.

Når skal jeg dele en fugl av paradis?

Spørsmål: Jeg har et stort eksemplar av paradisfugl som er i ferd med å dele gryten den er i. Jeg må dele den, men vil vite den beste tiden å gjøre det.

Svar: Du kan dele plantene når som helst, men det er best i januar eller februar når de er sovende (ikke gir ny vekst).

Trekk eller kutt vifter fra hverandre på samme måte som du vil ha en klump dagliljer. De kjøttfulle røttene er sprø. Hvis du knekker noe, dypp de ødelagte endene i et soppdrepende pulver og rist av overflødig pulver.

Hvilken tid på året blomstrer paradisfuglen?

Spørsmål: Hver gang paradisfuglen min setter opp et nytt skudd, tror jeg det kommer til å blomstre, men det viser seg å være et annet blad.

Jeg vet at den må være syv år gammel, og anlegget mitt er nesten det. Hvilken tid på året kan jeg forvente at den blomstrer?

Svar: Paradisfuglen kan blomstre når som helst, selv om den kan variere fra en del av landet til en annen.

I California blomstrer den om vinteren. I Florida er den vanlige blomstringstiden sommer, men jeg har sett den blomstre i Tampa i mars og i Jacksonville i desember.

Her er et tips for å unngå at du får falske forhåpninger. Hvis det nye skuddet blir flatt på slutten og krøllet på seg selv, er det et nytt blad.

Hvis den har et skarpt nållignende punkt, er det en blomsterpike. Store, etablerte planter blomstrer med jevne mellomrom gjennom året.