Skip to content

De beste hagene i verden

6 de juni de 2021

Det er vanskelig, om ikke umulig, å lage en liste med de beste hagene i verden og late som om den er universell, siden hver av oss har vår egen smak, og hva som kan fortrylle noen, kan en annen mislike. Fortsatt og fremdeles Jeg har valgt flere forskjellige stiler som jeg tror kan tjene som inspirasjon til å lage dine egne.

Og en hage er noe som lever. Et kunstverk som endrer seg og modnes etter hvert som tiden går. Det mest interessante av alt er at størrelsen ikke betyr noe, ikke engang plasseringen. Hvor som helst kan du finne idylliske hager. Dette er bare noen av dem.

Gardens of Versailles (Frankrike)

Hagene i Versailles er franske

Vi startet med en av de mest formelle hagestilene noensinne: Fransk. Franske hager er geometriske, og ofte veldig store. Hagene til Palace of Versailles okkuperer et område på 800 hektar, og de begynte å bli laget i 1632, da kong Ludvig XIII kjøpte landene nær palasset.

Blomsterbed, fontener, kanaler, statuer. Alt dette er en del av en av hagene som, selv om de har endret seg litt gjennom årene, spesielt siden 1700-tallet, som prøvde å transformere den til en litt mindre formell for å lette vedlikehold og pleie. denne dagen fortsetter de å opprettholde sin opprinnelige essens. Det er helt sikkert grunnen til at Unesco erklærte dem som kulturarv for menneskeheten, noe som skjedde i 1979.

Atocha drivhus (Madrid, Spania)

I Atocha stasjon er det mange tropiske planter

Det er vanskelig å forestille seg at tropiske planter vokser i Madrid, siden vinteren er ganske kald for dem. Men sannheten er at de gjør det, og veldig bra, inne i Atocha Station, som ligger i sentrum av byen. Det har et areal på 4000 kvadratmeter, hvor det er plassert mer enn 7000 planter som tilhører 260 arter.

Det er en spektakulær hage, med planter fra land som India, Kina eller Amerika. Jeg fikk muligheten til å besøke den i 2010, og jeg ble overrasket, for selv om det er planter som er mye dyrket innendørs, som Adams ribbein eller elefantfoten, er det andre som er vanskeligere å se i hagene, for eksempel flaskeflaten, brødfrukten eller helikoniene.

Keukenhof Gardens (Holland, Nederland)

Keukenhof-hagene er vakre

Disse hagene De okkuperer et område på 40 hektar, og er en av dem du må besøke hvis du elsker tulipaner. Historien begynte i 1840, da noen velstående familier fikk forskjellige landskapsmalere til å lage et design av det som skulle bli en park. De ble inspirert av den engelske hagestilen, som er preget av respekt for naturen og elementene som er en del av den. Av denne grunn er det knapt noen materielle elementer, som fontener eller møbler, på Keukenhof.

På den annen side er det du vil se felt og tulipaner, trær med ekstraordinær skjønnhet som gir skygge om sommeren og farger om høsten … Kort sagt, dette er et av paradisene du må besøke ja eller ja, spesielt hvis du liker uformelle hager.

Shinjuku Gyoen nasjonale hage (Tokyo, Japan)

Shinjuku hage er en veldig fin typisk tradisjonell japansk hage

I Japan finner vi mange vakre hager, men jeg vil absolutt anbefale denne i Shinjuku Gyoen. Den ble først bygget for smak og glede for Naito-familien, som levde i Edo-tiden, men etter andre verdenskrig ble den en nasjonal og åpen hage.

Og takk og lov var det slik, fordi i et område på 3,5 kilometer er det forskjellige samlinger: lønn, azaleaer, kirsebærtrær og krysantemum; I tillegg har den drivhus der det dyrkes mer enn 2400 tropiske og subtropiske planter, spesielt orkideer. Selvfølgelig kan du ikke gå glipp av tehusene, der det holdes te-seremonier, slik de har gjort siden starten.

Singapore botaniske hage

Singapore Botanic Garden er idyllisk

Orkide elsker? I så fall vil du sannsynligvis være i ærefrykt hvis du noen gang drar til Singapore. Og nei, det er ikke en overdrivelse: har mer enn 3000 arter av disse plantene, som bor på et sted der klimaet favoriserer deres vekst, er tropisk og også fuktig. Men det er også palmer og andre typer tropiske og subtropiske planter, som bregner.

Den ble opprettet i 1859, og siden den har den blitt besøkt av både innbyggere i Singapore og de som reiser dit. Som om det ikke var nok, ble det erklært som et verdensarvsted av UNESCO i 2015.

Hershey Gardens (Cuba)

Hershey's Gardens har tropiske planter

Disse hagene ligger i Mayabeque-provinsen, nær Santa Cruz del Norte, på Cuba. Den ble grunnlagt i 1984, og i den Det er hjemmet til et stort antall tropiske plantearter, for det meste urfolk. På samme måte må det sies at den krysses av en elv som tidligere tjente til å forsyne jernbanestasjonen der, nå i ubruk.

Både barn og voksne kan ha utrolige øyeblikk, siden det er en lekeplass for barn, en restaurant hvor det serveres typisk øymat, og fremfor alt en ganske tett vegetasjon som vil minne deg om de fantastiske tropiske junglene.

Yuyuan Garden (Kina)

Yuyuan Garden er en vakker kinesisk hage

Det er en av de mest berømte kinesiske hagene. Den ble designet under Ming-dynastiet, mellom årene 1559-77, av en tjenestemann ved navn Pan Yunduan, som ønsket at foreldrene sine – som var eldre på den tiden – skulle kunne nyte en tradisjonell hage.

På grunn av det, I et område på omtrent to hektar finner vi klassiske elementer i hagene i den delen av Asia, som paviljonger, dammer og innfødte planter som gjør stedet til et utrolig sted.

Hvilke av disse hagene likte du best?