Skip to content

De beste plantene for terrasser med mye sol

25 de juni de 2021

Jeg har en rekkehus balkong veldig stor, i øverste etasje i en bygning som ligger i et veldig solrikt hjørne, uten ly for nabobygninger og trær. Det er et ideelt sted å ha en urbane hage På grunn av det generøse overflatearealet, men noen ganger gir det meg problemer fordi på grunn av solens og vindenes intensitet motstår mange planter ikke eksponering.

Det er kjent at ikke alle arter og varianter motstår vind- og solhellingene, men hvis vi snakker om solrike terrasser, må vi være nøye med å velge de riktige plantene og deretter overleve gjennom månedene.

De America Rose er ideell for disse solrike rom For i tillegg til å være motstandsdyktig, gir det oss vakre og fargerike blomster. Den kan vokse i en gryte og er ideell for å dekorere terrasser fordi den når 3 meter i høyden. Blomster fra sommer til høst.

De buddhistisk furu Det er en annen art for solfylt utendørs, og det er et eviggrønt tre med veldig tett løvverk som tilbyr et grønt teppe og er ideelt for privatliv. På den annen side krever det lite stell, knapt mer sol enn gjennomsnittet og varme temperaturer.

Så er det korall kaprifol, en plante som skylder navnet sitt til den intense fargen. Det er en eviggrønn plante hvis blomster er søte og vitale. Den kan vokse i en gryte, og det er viktig å beskjære den for å kontrollere veksten og plassere den på et sted med lite skygge.

Til slutt, hvis du har en terrasse med mye sol, kan du velge himmelsk bambus, også kjent som innenlandske Nandina. I dette tilfellet snakker vi om en eviggrønn busk hvis bladene er grønne om sommeren og crimson om høsten. Selv om den motstår full sol, er det best å delvis dekke denne busken om dagen.

Mer informasjon – Fordelene med et grønt område II

Foto og kilde – Total hjem