Skip to content

De er Marroig

2 de juni de 2021

Den baleariske skjærgården har omtrent 15% av sitt beskyttede landområde, men den som var den andre eieren av Son Marroig, erkehertug Luis Salvador, gjorde det han kunne og veldig raskt i nærheten av Mallorca kommune kalt Deyà: kjøp en gård på rundt 68 hektar hvor den reneste mallorkanske naturen ville bli bevart.

Det handlet om en mann som ble forelsket i stedet, stille, full av grønt og liv, og den som, ja, ville sette sitt preg i hagene, men han ville gjøre det på en subtil måte. Dette er historien til gården Son Marroig.

Historie av Son Marroig

Son Marroig ligger nord på Mallorca

Dens historie begynner så tidlig som det syttende århundre. Mot år 1685 gikk det fra å være Gabriel Masroig de la Foradadas eiendom, til å være en gård til salgs for 11 tusen pund. Fra da til 1863 er det ikke kjent hva som skjedde, men i det året ville det bli Erkehertug Luis Salvador, en mann som beundret naturen på Mallorca, og at han faktisk mente at huset lå på det beste stedet. Også i sine domener inkluderte (og inkluderer) Sa Foradada, en steinete halvøy som er en del av Sierra de Tramuntana og har et karakteristisk hull, som navnet (foradada er kjedelig på castiliansk).

Etter erkehertugens død overgikk besittelsen hans sekretær, Antoni Vives Colom, innfødt i Deyà. Og den dag i dag tilhører det fremdeles hans etterkommere, som laget et museum dedikert til erkehertugen. Selv om eiendommen nå brukes mer til bryllup, bevarer den fortsatt de gamle møblene, i tillegg til de spektakulære hagene.

Hvordan er Son Marroig Gardens?

Son Marroig er en finca på Mallorca

De er noen som har den beste utsikten over nordkysten av Mallorca. Av denne grunn, Erkehertugen hadde en stor dam bygget med vannplanter, og en serie vinduer og buer som den kunne ses gjennom.

Det er ikke et stort utvalg av arter, for det han ønsket var å beskytte den innfødte floraen på øya; og på denne øya er grønt den dominerende fargen på plantene. Oliven og ville oliventrær, tamarisk, lavendel. Vi vil også se ikke-innfødte planter, for eksempel et magnoliatre, clivias eller dadeltrær.

Hvordan komme seg til Son Marroig?

Son Marroig-eiendommen er gammel

For å komme dit må du dra mot Deyà, den nordlige delen av øya. Gården ligger ved kilometer 69,5 av Ma-10-veien, og det er en sti som kan gjøres med bil eller buss, men alltid med stor forsiktighet da den har flere kurver.

I høysesongen kan det også være fullt av biler, så det er å foretrekke å ta offentlig transport (busslinjen som tar denne ruten er 210).

Så vi håper du liker besøket ditt veldig bra.