Skip to content

Den kongelige botaniske hagen i Madrid

8 de juni de 2021

Hvis du er glad i hagearbeid og / eller botanikk generelt, anbefaler jeg at du besøker en botanisk hage … Du vil kose deg som barn! Hvis du er fra Spania eller planlegger å komme, bør du vite at en av de viktigste er Den kongelige botaniske hagen i Madrid.

Hvorfor spør du. Det er mange andre, men sannheten er at få har så mye historie bak seg. Mens du tenker på om du skal dra eller ikke, Jeg inviterer deg til å bli med meg for å møte ham i denne artikkelen 🙂.

Hva er den kongelige botaniske hagen i Madrid?

Utsikt over et område av den kongelige botaniske hagen i Madrid

Selv om dets eget navn indikerer det, kan det også sies det er et vitenskapelig forskningssenter, spesielt botanikk. For tiden er det fra Higher Council for Scientific Research (CSIC). Den ble grunnlagt av kong Fernando VI 17. oktober 1755 i Soto de Migas Calientes, nær elven Manzanares, men kong Carlos III beordret at den skulle overføres til Paseo del Prado i 1781, som er der den er i dag.

Hva er historien?

Historien til den kongelige botaniske hagen i Madrid starter i 1755, da kong Fernando VI grunnla den ved bredden av Manzanares-elven. Rundt den tiden hadde mer enn 2000 planter, som ble samlet inn av en botaniker og kirurg ved navn José Quer fra hans reiser både på halvøya og i Europa.

Ettersom det ble flere og flere planter og plassen var begrenset, Carlos III beordret overføring til Paseo del Prado. Og han var ikke alene. Vitenskapsmannen Casimiro Gómez Ortega var en av dem som deltok i byggeprosjektet, og hans statsminister, greven av Floridablanca, vi forestiller oss at det også hjalp fordi etter arbeidene ikke bare Prado-hallen ville bli pyntet, men også (og fremfor alt ) fordi området ville tjene som en «gave» for å si det sånn for vitenskap og kunst, og for alle de som hadde en jobb relatert til dem.

Mellom årene 1774 og 1781, som var sistnevnte året det ble innviet, ble det laget et første prosjekt som fordelte hagen i tre nivåer og den delen av innhegningen der Puerta Real skiller seg ut. Noen år senere, Mellom 1785 og 1789 gjennomførte Juan de Villanueva et andre prosjekt som okkuperte ti hektar fordelt på tre nivåer tilpasset terrengets egenskaper.

De to nedre terrassene, kalt tabellene og de botaniske skolene, forblir i dag mens de ble bygget, men den øvre, Terrassen på blomstens plan, ble ombygd i det nittende århundre og ga det mer plante skjønnhet.

Som enhver ekte botanisk hage som var verdt saltet, hadde den allerede tegninger og illustrasjoner av planter, frø, frukt, levende planter, et bibliotek, vitenskapelige samlinger og så videre. Hele plassen ble beskyttet av en, sier de, en elegant jerndal.

Tilstede

Selv om den har gått gjennom mye (den mistet to hektar i 1882 fordi de trengte den for å bygge Landbruksdepartementet, led den av en syklon i 1886 som slo ned 564 trær av stor verdi, og i 1893 mistet den et område til fordi det ble brukt til å åpne gaten til bokhandlerne, nå populært kalt Cuesta de Claudio Moyano), er sannheten at det kan skryte av å være en av de viktigste i Europa.

I 1939 ble det avhengig av CSIC, og i 1947 ble det erklært et nasjonalt monument. I 1974 ble den midlertidig stengt da det var på tide å gjenopprette sin opprinnelige stil, som ble gitt av arkitektene Antonio Fernánmdez Alba og Guillermo Sánchez Gil; Leandro Silva Delgado, var gartner som hadde ansvaret for å forskjønne hagene.

Så for tiden inneholder omtrent 5000 arter av planter av hele verden.

Hva kan vi finne på hver av terrassene?

Utsikt over et hageområde

Maleriets terrasse

Her vil du glede deg samlinger av hage, medisinske, aromatiske planter, antikke rosebusk, hagebruk omgitt av bokshekk. På slutten av den sentrale turen har de en stein.

Terrasse på de botaniske skolene

Det er funnet taksonomisk samling av noen planter, arrangert av familier. De ligger rundt tolv fontener som lar deg ta en tur i planteverdenen og vite fra de mest primitive artene til de mest «moderne».

Terrasse av blomsterplanet

Det er en stort utvalg av trær og busker som ikke ser ut til å følge en ordre. På nordflanken har de en drivhusstruktur kalt Graells drivhus, der det bor tropiske og vannplanter, og ved siden av den, en større og mer moderne som brukes som utstilling. Sistnevnte er delt inn i tre forskjellige miljøer (tropisk, temperert og ørken), hver med spesifikke planter.

Laureles terrasse

Det ble lagt til som en utvidelse i 2005, og er ment å huse spesielle samlinger, som bonsai som ble donert av tidligere president Felipe González.

Mer om den kongelige botaniske hagen i Madrid

I tillegg til de fantastiske terrassene med temaer, også de har flere vitenskapelige samlinger. En av dem er herbariet, som samler omtrent en million ark; et annet er biblioteket og arkivet, som består av rundt 30 000 botaniske bøker, 2075 periodiske publikasjonstitler, 3000 mikrofiche-titler, 2500 kart og 26 000 brosjyrer eller opplag; og bakterieplasmabanken, det er der de beholder frøene de samler selv og som de bytter med andre institusjoner i verden.

Noen av de mest kjente vitenskapelige publikasjonene er:

  • Annaler fra den botaniske hagen i Madrid: som er et tidsskrift som publiserer artikler om botanikk, samt relaterte felt som bioinformatikk, økofysiologi, etc.
  • Iberisk flora: er en publikasjon som snakker om karplanter som er hjemmehørende i Den iberiske halvøy og Balearene.

Åpningstider for Royal Botanical Garden of Madrid og billettpris

Utsikt over den kongelige botaniske hagen i Madrid

Hvis du vil se den, må du gå til Plaza de Murillo nummer 2 i Madrid. Du kan komme dit med metroen fra Estación del Arte. Tidsplanen er som følger:

  • Fra november til februar: fra kl. 10 til 18 fra mandag til søndag.
  • Mars og oktober: fra 10 til 10 fra mandag til søndag.
  • April og september: fra kl. 10 til 20 fra mandag til søndag.
  • Fra mai til august: fra 10:00 til 21:00 fra mandag til søndag.

Når det gjelder priser, er de som følger:

  • Voksne: 6 euro
  • Studenter og voksne fra store familier: 4 euro
  • Over 65-årene: 2,50 euro.
  • Under 18 år: gratis.

For å gå til noen av verkstedene de gjør, må du sjekke både tidsplanen og prisen.

Nyt det!