Skip to content

Design en zenhage | Første del

21 de juni de 2021

Hver gang jeg ser mer zen stil hager og jeg tror det er mange grunner til å forstå hvorfor disse designene er på moten. På en eller annen måte søker de å motvirke de daglige nødsituasjonene og den fartsfylte livsstilen som lever i de store byene.

Etter østlig filosofi, ble zen hager De søker å skape en atmosfære av ro og avslapning fra tilstedeværelsen av visse elementer som samhandler med naturen.

hva du trenger å vite

Design en Zen-hage Det er ikke komplisert, i det minste hvis vi velger et enkelt design. Bare se i magasiner eller søk etter bilder på nettet for å finne mange ideer. Det viktigste er å vite at disse plassene ikke bør mangle visse grunnleggende elementer som stein, tre, sand og grus. Vann er også sentralt fordi det representerer livskilden, og det er derfor det er konstant å finne fontener, bekker eller dammer i disse hagene.

Zen hage

Hvert av disse elementene vil være til stede på en bestemt måte. Selv om det ikke er noen strenge regler for design, er det med hensyn til elementene, som alltid må følge regel for multiplum av 3. Hva handler det om? Fra en regel som sier at elementer alltid må innlemmes i odde mengder. Hvis det er grus, kan det være tre differensierte grupper, for eksempel hvis vi snakker om bergarter, 11, 13, 15 eller 21 kan legges til, men aldri 22 eller 12. De rare elementene fungerer igjen i harmoni og danner en enhet. For eksempel forskjellige grupper av bergarter som danner et design.
I tillegg til elementene er stier og sektorering viktig i Zen-hager. Det er differensierte områder som er etablert fra tilstedeværelsen eller fraværet av disse elementene. Det er mulig å leke med designet ved å lage stier og stier, dekk og møbler. Du kan også leke med armaturen og legge til stearinlys og andre detaljer som gir og er meningsfulle for den generelle designen.

Plassen

Å ha en zenhage er viktig velg et terreng som er rett. Det kan okkupere hele luftrommet eller bare en sektor. Når stedet er valgt, må et maske plasseres og festes med negler for å forhindre at røttene vokser spontant og endrer designet. Det er også viktig å velge et sted der det ikke er mange trær for å unngå fallende blader fra å skitne Zen-hagen.

Regelmessig pleie er veldig viktig i disse hagene, for for at designet skal skinne, må stedet være rent og pent. Når det gjelder valg av planter, behandler jeg i et annet innlegg all relevant informasjon.

Zen hage