Skip to content

Festuca arundinacea

9 de juni de 2021

Når du velger gress både for hagen og for mange offentlige rom, er det et godt alternativ Svingel Arundinacea. Det er et gress som kan overleve godt i den kalde årstiden og har stor kapasitet til å tilpasse seg kulde og overgangsperioder. Dette gjør det veldig godt egnet for alle slags hager på den iberiske halvøya gitt vårt klima. Blant deres vanlige navn finner vi det av høy cañuela og høy svingel. Selv om du har en god evne til å tilpasse deg, må du fokusere på ulike omsorg du trenger.

Her skal vi lære deg alt du trenger å vite om Svingel Arundinacea i tilfelle du velger det som en plen i hagen din, kan du ta godt vare på den.

Hovedtrekkene

Gress av svingel Arundinacea

Som vi har nevnt før, er det et innfødt gress i Europa, og dets viktigste funksjon før det ble brukt som gress var å være mat til husdyr. Egenskapene til motstand mot forholdene som genererer stress er høy, Så den begynte å bli brukt som plen i offentlige rom, fotballbaner osv.

I USA i 1931 var det da avlingene som kom fra Kentucky begynte å bli populære. De begynte å kalle det Kentucky 31. Det var pioneren til Svingel Arundinacea brukt som gress. Siden denne oppdagelsen har arten blitt forbedret litt etter litt for å få et stadig mer sofistikert resultat. Blant de genetiske forbedringene som er gjort er bladets finhet, mer tendens til å vokse lateralt og mindre vertikalt (dette er perfekt for å unngå kutt, skader og hyppige vedlikeholdsoppgaver), en mørkere grønn farge og større motstand mot sykdommer.

På 1980-tallet, mange varianter av Svingel Arundinacea og hver ble mer brukt enn den andre. Bæringen til denne arten er semi-oppreist og reproduserer vegetativt ved rotting. Det dannes en ganske tett basalbladklump. Den har ingen blomster. Den har et ganske fibrøst rotsystem som er i stand til å gå dypere inn i underlaget enn andre cespitose gressarter.

Detaljert beskrivelse

Svingel Arundinacea

Noen planter kan ha jordstengler. Dette er interessant når det gjelder å ønske å forbedre koloniseringskapasiteten for å bli sterkere. Bladene er av parallelinerialtype. Dette betyr at de har nervene plassert parallelt og rett. I den øvre delen av bladet er nervene mer merkbare enn i basalområdet. Kantene er røffere og hyalin. Den har en delt pod og stammen er rødlig eller lilla fra basen.

Den har en avkortet ligule og en membranøs type grønnaktig farge. Kniven er opptil ca. 6 mm bred. Atriene deres er hårete og varierer i lengde fra 0,2 mm til 1,5 mm. Innføringssonen mellom sliren og bladet er ganske bred sammenlignet med andre arter. Den er også delt og har hår på kantene. Som nevnt tidligere, har den ikke blomster, men den har blomsterstander som består av en oppreist panicle. Frukten er en påkledd caryopsis. Et enkelt gram av denne frukten kan inneholde opptil 400 korn som brukes til reproduksjon. Dette gir det en stor fordel med kolonisering av landet når miljøforholdene og underlaget tillater det.

Rotsystemet er av typen fibrillær og kan nå en dybde på 35 mm. Det er cespitose-arten i det tempererte klimaet med det kraftigste rotsystemet. Derfor er bruken av den for forskjellige aspekter ganske interessant. Hele rotsystemet fornyes årlig i løpet av vårsesongen.

Dyrking av Svingel Arundinacea

Nytten til svingelen Arundinácea

Når vi har en plen av Svingel Arundinacea, det må vi huske på Innhøstingen må gjøres på en slik måte at vi legger mellom 5 og 8 cm høyde mellom bladene. De laveste er kuttene som er igjen bare 3 cm høye. Denne høyden kan imidlertid føre til at den blir kolonisert av andre arter som Poa annua og andre dyrkede urter. Hvis vi vil ha en samlet plen, er det bedre å la planten ha den høyden for å garantere at den ikke har andre kolonisatorer.

Når det gjelder gjødsling, kan den høye cañuela forvaltes på forskjellige nivåer. For eksempel, hvis vi er i leirejord, ikke mer enn en eller to påføringer av nitrogengjødsel er nødvendig per år. De påføres vanligvis med vanningsvann. Imidlertid krever jord av sandart flere årlige applikasjoner. Varianter av Festuca Arundinácea som krever mindre nitrogen er det engelske strågraset eller Poa Pratense.

Den har stor toleranse for både kulde og varme, noe som gjør den perfekt for å vokse i vårt iberiske klima. Innenfor alle typer gras der ute, Svingel Arundinacea Det er den som produserer flere og dypere røtter i vintersesongen. I jord hvis røttene kan gå dypere, vil de ha opptil 60 cm. I tillegg er det en veldig nyttig type gress siden den tilpasser seg godt til vanning og tørke. For å vanne den, trenger den ikke å være en dyp vanning, det er nok for at den skal være overfladisk og hyppigere vanning.

Vanning av plenen en eller to ganger i uken er mer enn nok. Det trenger ikke å vannes daglig. Det er uten tvil tussock-gresset som har mest motstand mot varme.

Toleranser

Detalj av Festuca Arundinácea

Det er sannsynlig at det er arten som produserer minst mengde tekke av alle kule sesongplener. Varianter som den har er av lateral vekst og høy tetthet. Det er mer sannsynlig at de har et akkumulert lag tørrstoff, men akkumuleringer av andre avlinger observeres ikke. Dette hjelper mye til koloniseringen av underlaget av den samme arten.

Det er veldig kaldtolerant hvis vi sammenligner det med andre gress. Det er mulig at noen harde frost kan senke fargen på plenen, men de vil ikke dø. Det har også ganske toleranse for å være i skyggen i lang tid. Hvis været er fuktig, kan enda mer tåle i skyggen. I områder med mindre fuktighet er det mer utsatt for å bli angrepet av sykdommer som fusarium.

Jeg håper at du med disse tipsene kan ta vare på Svingel Arundinacea i hagen din og nyt kvaliteten på gresset.