Skip to content

Flaggstein: Hvordan jazz opp landskapet ditt med flaggstein

19 de februar de 2021

Flagstone har mange bruksområder i landskapet. Fra slående gangveier og uteplasser som trappetrinn og fliser, til en morsom brannkasse eller vannfunksjon, kan stein jazz opp landskapet.

Med så mange typer stein tilgjengelig, er det ikke rart at du finner den brukt i så mange landskapsdesign, sammen med mange spørsmål.

  • Hvor mye skal du kjøpe?
  • Hvorfor er det forskjellige priser på materialet?
  • Er det egnet for DIY-prosjekter eller bare for profesjonelle?

Informasjonen nedenfor vil gi deg en oversikt for å få ditt landskapsarbeidsprosjekt i gang.

Hvis du trenger flere spørsmål besvart om landskapsarbeid med stein, flaggestein eller andre materialer, kan du sjekke med din lokale stein, stein eller landskapsforsyning. De har et vell av kunnskap å dele.

Å legge til steinstein i landskapsdesignet ditt gir deg en utmerket måte å definere områdene i hagen din og gjøre hagen din lett tilgjengelig og navigerbar. Det er et utmerket materiale å bruke med så mange attraktive og nyttige applikasjoner.

Ulike typer fliser

Du finner mange forskjellige typer fliser, og ser en rekke forskjellige navn brukt på disse typene. For eksempel kan du se store, tykke plater referert til som «standup». Årsaken til dette er at de ofte markedsføres stående på enden i et stativ.

Steinen blir ofte referert til som terrassestein av åpenbare grunner. Disse to typer steiner er veldig forskjellige, hver ment å brukes i helt forskjellige applikasjoner. Det er derfor det lønner seg å være forsiktig og vite nøyaktig hva du vil når du skal shoppe.

Å ha en klar visjon og en god liste kan kutte gjennom mye forvirring når du sorterer det store utvalg av priser med denne typen steinmateriale. For eksempel er det noen typer fliser som er ment for gjør-det-selv-bruk av ikke-proffer.

Det finnes fortsatt andre typer, spesielt beregnet på profesjonell bruk. I denne artikkelen vil vi gi viktig informasjon som hjelper deg med å ta de riktige valgene for prosjektet ditt. Les videre for å lære mer.

5 viktige spørsmål å tenke på når du kjøper stein med stein

#1. Hvordan selges det og hvor mye koster Flagstone?

Du ser ofte flaggstein solgt i tonn i stedet for per stykke eller per pund. Kostnaden vil variere avhengig av hvilken type rock som selges. Generelt varierer prisen per tonn fra $ 40 til $ 320. Prisforskjellen avhenger av bergartens kvalitet. Mer eksotisk rock koster naturlig nok mer. Hvis budsjettet er stramt, bør du vurdere å lete etter vanlig steinbrudd.

# 2. Hvilken tykkelse krever prosjektet ditt?

Velg en steintype som er tykk nok til å bære godt under oppgaven. Hvis du for eksempel vil legge en enkel sti eller gangvei uten å bruke mørtel, kan du ikke bruke veldig tynn fliser. Du trenger steiner som er minst to inches tykke. Ellers har de en tendens til å sprekke og bryte med bruk. Hvis du planlegger å tilby en mørtelbase, kan du bruke et tynnere utvalg av stein.

# 3. Hvilken bredde trenger du?

Hvis du skal lage en uteplass med mørtel, har du en rekke forskjellige valg. For denne typen konstruksjon vil forskjellige uregelmessige former og størrelser gjøre. På den annen side, hvis du lager en sti, vil du se etter store fliser som er minimum to meter i bredden. Riktig valg vil hjelpe deg med å konstruere en solid, pålitelig og enkel å navigere vei.

stein på paller ved steingård

# 4. Vil du ha eller trenger å blande og matche?

Når du handler på hard stein, kan det hende du finner de uregelmessige platene organisert etter farger, størrelser og typer, festet til paller ved hjelp av kyllingetråd. Dette holder typene av en størrelse samlet på ett sted. I noen steingårder må du kjøpe disse samlingene hele og har ikke lov til å kirsebærplukke de individuelle platene du vil ha. I andre steingårder kan du velge de platene du foretrekker individuelt fra paller som allerede er åpne. Hvis dette er viktig, gjør litt undersøkelser før du drar ut.

5. Hvor mye stein trenger du?

Det er en formel for å bestemme den nøyaktige mengden materiale som trengs for prosjektet ditt. For å starte må du multiplisere lengden og bredden på prosjektet for å få kvadratfilmene. Så hvis du for eksempel skal lage en uteplass som er 10 fot med 20 fot, vil du multiplisere disse to og komme opp med et kvadratmeter på 200.

Det neste trinnet ditt er å bestemme «dekning» du har i tankene. Dette betyr hvor mye areal produktet ditt vil dekke. Personalet på steingården skal kunne hjelpe deg med å avgjøre dette.

Når du vet kvadratmeter og dekning, kan du bestemme hvor mye produkt du trenger. Her er en formel du kan bruke:

Del den totale kvadratmengden av prosjektet med den totale kvadratmengden av dekningen. Så hvis du ønsket å bygge en uteplass på 200 kvadratmeter, og materialet ditt gir 100 kvadratmeter dekning, ville formelen din være:

200 ÷ 100 = 2

Dette betyr at du trenger to tonn fliser for å bygge terrassen på 10 fot med 20 fot.

Ideer for flaggsten landskap du kan bruke

Flagstone pavers er et fantastisk allsidig materiale som kan brukes til å møte et bredt utvalg av landskapsbehov. Her er bare noen få:

#1. Bygg en flaggestein!

flisstein-uteplass-installasjon-06302016

En uteplass med stein er et klassisk tillegg til ethvert hjem. Den enkleste måten å bygge en flott uteplass på er å legge steinen på et sandlag og deretter fylle fugene med grus. Dette skaper en veldig uformell gårdsplassinnstilling som ikke nødvendigvis er langvarig.

Hvis du vil bygge noe mer vesentlig, må du legge en betongseng og plassere flisen slik at betongbelegger er installert. Bare det å legge betong mellom steinene er ikke en god idé. Den er ikke stabil og vil ende opp med å sprekke i leddene. For en virkelig langvarig og godt konstruert uteplass med fliser, er du sannsynligvis best å ansette en profesjonell.

# 2. Lag uteservering

flisstein-benk-06302016

Du kan lage sitteplasser ved å stable fliser og sette mørtel mellom platene. Generelt sett ligger en god høyde for denne typen sitteplasser mellom 18 og 22 tommer. Du vil bygge basen med fliser og deretter fylle den med glatt toppstein for å gi komfortable sitteplasser.

Denne typen fliser med lav sitteplass er en fin touch rundt en uteplass. Det ser veldig jevnt ut fordi den samme steinen som brukes til uteplassen, bålplassen og sitteveggen din. Hvis du vil være litt mer dristig og kreativ, bruk fliser i kontrasterende farger og teksturer.

Denne typen konstruksjon kan virke enkel, men det kan være ganske utfordrende. Du foretrekker kanskje å henvende deg til profesjonelle for å koordinere bålplassen, utleggeren, blomsterbedet og sitteveggen.

# 3. Bygg Flagstone Steps

stein-trinn-i-hagen-06302016

Du kan koble de forskjellige nivåene i hagen din med attraktive steintrapper. Trinn laget med flisstein er holdbare og naturlige. Vanligvis er denne typen stein ikke tykk nok til å lage et helt skritt alene, så du må bruke mørtel for å stable lag.

Husk at trapper må være ekstremt godt laget for sikkerhet og holdbarhet. Igjen er det sannsynligvis en god ide å ansette fagpersoner for å forsikre seg om at dette prosjektet blir utført riktig.

# 4. Bygg en attraktiv, funksjonell steinmur

flissteins støttemur og trinn, inngang til hjemmet

Hvis eiendommen din er i en skråning og du vil skape mer tydelige nivåer, er stein det perfekte valget for en pen og effektiv steinhage med støttemurer. Du kan bygge opp et nivå av eiendommen din med jord og holde den der med en god støttemur. Dette gir et veldig dramatisk og særegent utseende.

Husk at støttemurer ikke bare er prydkonstruksjon. Du må sjekke byordinansene dine for å forsikre deg om at du bygger innenfor de spesifiserte retningslinjene.

Svært ofte krever bykoder at støttemurer skal bygges i en bestemt høyde (vanligvis tre fot). Det kan være nødvendig for deg å ansette en bygningsingeniør. Dette er veldig viktig fordi feilkonstruerte støttevegger kan forårsake mange problemer og sikkerhetsrisiko, for ikke å nevne utgifter.

# 5. Lag vakre, holdbare gangveier og stier

fliser og gangstier

Selv om det er sant at de fleste av disse prosjektene krever en profesjonell, er en steinsteingang eller sti en du kan takle selv! Bare vær sikker på at du velger typen naturstein som er tykk nok til å tåle slitasje av fottrafikk. Du trenger plater som er minst to inches tykke.

Stien din kan være smal eller bred og arrangert i et uformelt mosaikkmønster eller på en lineær måte. Pass på å ikke fullføre prosjektet ditt før du har tatt en testtur. Hvis steinene dine må justeres for å gi en naturlig, komfortabel gangflate, vil du vite om det før du sementerer dem på plass.

Hvis du jobber uten mørtel eller betong, må du sørge for å forberede bakken i god tid. Fjern det fra all ugress og bergarter og sørg for at overflaten er jevn. Legg ned en lukebarriere (som landskapsduk) og legg steinene dine. Fyll hullene med ertegrus eller mulch. Alternativt kan du bruke robuste, lavt voksende bakdekkplanter for å fylle ut plassene.

# 6. Bygg en fantastisk brannkasse

flagstone-fire-pit-06302016

Hage flaggsteins ildsteder er et flott sted å samles sammen med vennene dine på raske høst- og vinternetter. Du kan lage et veldig naturlig ildsted ved hjelp av fliser. Dette er et prosjekt du kan gjøre selv eller leie et landskap eller mur mannskap for noe mer forseggjort og varig.

Du bør være oppmerksom på at det indre av bålplassen din skal være laget av et landskapsmateriale som er brannsikkert (f.eks. Cinderblock). Bruk mørtelstein for å fullføre utsiden.

Hvordan legge stein, bygge en gang eller sti

installere fliser og gangveier

En virkelig flott måte å toppe skjønnheten i en hage på er med en steinsteinsti. Turen til og fra hagen kan bli den viktigste delen av hagen og også midtpunktet. Det er en kobling mellom innsiden og utsiden.

Disse utmerkede videoene viser deg at det ikke er en uoverstigelig oppgave å gjøre en gangsti selv. Med bare noen få materialer og verktøy kommer du til å være godt på vei til å legge til noe spesielt i hagen din.

Verktøyene

installasjon-stein-04-04302015

Legge veien ut

installasjon-flagstone-03-04302015

Sette steinplatene

installasjon-flagstone-02-04302015

Videoen er til tider litt skjelven, men innsidertipsene er gode – Kos deg!

Installere Flagstone – Del I

Installasjon – Del II

Ha et naturlig utseende, godt koordinert hage

Det er lett å se at den naturlige flate formen kombinert med den naturlige skjønnheten i flisstein gjør det til det perfekte valget for å forbedre og forbedre hagen din. Henvis til informasjonen som presenteres her mens du planlegger og lager praktiske, funksjonelle, nydelige flisersteiner i hagen din.