Skip to content

Gratis programmer for å designe hager

3 de juni de 2021

Det er mange metoder for å begynne å designe hagen din, men det beste i alle tilfeller er å ta en blyant og et papir og begynne å tegne de første linjene. En enkel plan med designet du har i tankene er viktig for å begynne å bringe ideen til liv. Planen må gjenspeile den generelle utformingen, det vil si rommet, og derfor må ikke bare de grunnleggende linjene tegnes i den, men også de faste strukturene og hovedmålene.

For å tenke på vegetasjonen i det grønne området vårt, vil det være nødvendig å ta hensyn til de generelle dimensjonene, for først da kan vi tenke på plantene som passer for hvert rom, og ta hensyn til deres vekst og utvidelse. Så her er noen gratis programmer for å designe hager.

Det er mange hagedesignprogrammer som er til stor hjelp når du tegner planen. Mange av dem er gratis, og det er derfor du kan prøve dem til du finner den du føler deg mest komfortabel med.

Gratis hagedesignprogrammer

Selv om det er få, kan du med dem få en ide om hvordan hagen din vil se ut uten å bruke penger. Fordi å få paradiset ditt godt designet fra begynnelsen ikke trenger å være en kostbar eller komplisert oppgave, anbefaler vi følgende programmer:

Paint for Windows og GPaint for Linux, en klassiker

Gpaint er et gratis designprogram

Til tross for at de er litt bastardiserte, er det mennesker som klarer seg veldig bra med det. Paint, et klassisk todimensjonalt tegningsprogram som er en del av Windows-pakken, eller Gpaint hvis du bruker Linux. Hvis du vil ha en grunnleggende design, kan dette programmet hjelpe deg med å legge grunnlaget for hovedideen.

Hvis du bruker Windows, vil det allerede være installert for deg; men hvis du bruker et Linux-system, må du installere det fra applikasjonssenteret eller fra terminalen. Hvis du velger å gjøre det fra terminalen, må du skrive gpaint i konsollen og deretter trykke enter, så vil den umiddelbart fortelle deg hvilken kommando du skal bruke. For eksempel i Ubuntu og systemer basert på den, som Kubuntu eller Linux Mint, i terminalen må du skrive: sudo apt-get install gpaint.

HomeByMe, design hjemmet ditt online

HomebyMe er et gratis og intuitivt hagedesignprogram

HomeByMe er et online designprogram som du kan designe både hjemmet ditt og terrassen eller hagen. I tillegg kan du visualisere det på opptil tre forskjellige måter, nemlig: i 2D, i 3D, og ​​du kan til og med se det som om du virkelig var i det.

Det er et program som jeg elsker, fordi det er designet slik at designet ditt tilpasser seg så mye som mulig til det som kan være virkelighet hvis du ønsker det; Jeg mener, det er vanskelig å gjøre feil med det. Bortsett fra å være fri, lar deg lagre det i kontoen din, ta et skjermbilde eller lagre det enten som et realistisk bilde eller som et 360 ° -bilde.

Det er veldig enkelt å bruke, og alt du trenger å gjøre er å registrere deg, noe som tar mindre enn et minutt.

3D hage og utvendig design

Et veldig interessant alternativ for å lage prosjektene dine og gi dem et levende bilde. Den er enkel å bruke, da den også er intuitiv. I tillegg, du kan endre terrengets topografi, justere den til den virkelige, og legg et stort utvalg av planter og elementer med den mest passende størrelsen du ser passende.

Men det har en ulempe, og det er at du bare kan bruke den hvis du har Windows eller Mac. Hvis du har det, har du flaks, siden du vil være i stand til å simulere veksten av hver av plantene i ditt design, vet mengden vann de trenger, og endelig utforme hagen du vil ha.

Sketchup

SketchUp er en grafisk design og 3D-modelleringsprogram som er utviklet av @Last Software, men eies for tiden av Trimble. Det er et veldig nyttig online verktøy når vi ønsker å gi liv til designet vårt fordi det har dyden til å tillate design i tre dimensjoner men på en veldig enkel måte, selv for de som ikke er vant til å bruke denne typen programmer.

Denne gratis programvaren tillater designe alle slags planer og inkluderer også et bibliotek med utendørselementer og planter så det er mulig å lage et veldig komplett og vellykket design. Ideen med dette programmet er at det er funksjonelt og effektivt, men samtidig enkelt å bruke, og det er derfor det tilbyr flere nyttige ressurser for å bringe design til liv. Du trenger bare å tegne linjer og former og deretter skyve eller trekke overflatene og gjøre dem om til 3D-former. Eller forlenge, kopiere, rotere og male for å fullføre designet.

Brukere kan søke etter en 3d-modell i SketchUps 3D Warehouse, et gigantisk lager av gratis 3d-modeller, for å lagre den de trenger og deretter dele modellene sine.

Programmet tilbyr også en videoopplæring for å lære å designe og lage konsepter. Det tilbyr også et galleri med objekter, teksturer og bilder som er klare til bruk.

Betalte programmer med gratis demoer

Hvis du vil gå lenger, få mye mer realistiske design og / eller trenger flere funksjoner, kan du prøve demoer til noen hagedesignprogrammer, for eksempel:

Hageplanlegger

Hvis det du ønsker er å planlegge utformingen av hagen din, er dette ditt ideelle program. Det vil ikke hjelpe deg å se nøyaktig hvordan det vil se ut i virkeligheten, men du vil få en mye klarere ide om hvordan blomsterbedene dine kan være, for eksempel eller bassengområdet.

Med Garden Planner vil drømmen din om å ha et avslapnings- og frakoblingsområde være nærmere enn noensinne. Ja absolutt, Du har 15 dager på deg til å prøve det, og det er bare kompatibelt med Windows og Mac. Hvis du skal kjøpe den, bør du vite at den koster ca 33 euro.

Hagepuslespill

Garden Puzzle lar deg designe vakre hager

Dette er et program som du kan designe hagen din i 3D, med flere elementer som vil gi liv, farge og bevegelse til stedet. Visualiser hvordan det vil se ut med en dam foret med palmer, eller et skyggefullt hjørne med bregner og steiner.

Garden Puzzle har en gratis versjon, og den billigste betalte versjonen er den standard som varer seks måneder og koster 19 dollar (ca. 17 euro). Med den kan du bruke den både fra nettet og på skrivebordet hvis du bruker Windows eller Mac.

Hvilke av disse hageanleggsprogrammene likte du best?