Skip to content

Grunnleggende landskaps tips

25 de juni de 2021

Du kan leie en hageanlegg eller oppmuntre deg til å gjøre det designe hagen. Hvis du velger denne siste veien, venter et unikt utforskende eventyr der du må vurdere noen spørsmål.

Det første før du begynner å designe hagen din er finne en plan for tomten. Hvis det er mulig, lager du noen kopier slik at du kan jobbe med dem. Hvis du ikke har en plan, kan du måle målene på hagen og deretter lage en skisse med blyant.

På den annen side skriver du ned i en notatbok alt du vil at hagen din skal ha, inkludert alt du har sett i venners hager, i offentlige rom osv. En interessant praksis er å stå midt i hagen og se seg rundt til forestill deg former og størrelser, hjørner for møbler, sektorer for å legge til stier eller belysning, farger og planter. I denne prosessen må du ta hensyn til synspunktene, og det er slik før du bestemmer deg for hvor hver ting skal gå, må du ta hensyn til hvor vinduene er plassert slik at det beste fra hagen kan sees fra innsiden. Ta hensyn til naboene dine, hvis det er bygninger på sidene, hvordan solen roterer når skyggen dominerer.

Mange av disse forhåndsvurderingene vil hjelpe deg med å definere stilen til hagen din. Du kan også se på blader og dykke på internett for å finne ut hvilken stil du ønsker. Det kan være klassisk eller nytt, naturlig eller med en fot i det kunstige, med dammer eller enkelt. En av hemmelighetene for å oppnå gode resultater er å oppnå den perfekte balansen mellom formalitet og uformellitet ved å blande aspekter av en naturlig hage med en geometrisk.

Husk å ta hensyn til dynamikken i enhver hage: ingenting er statisk i den fordi naturen varierer etter vær og årstid. En busk kan være stor eller liten, en plante kan ha fargerike blomster eller bare se grønn ut. Disse aspektene vil også være viktige når du tenker på hagen din.

Mer informasjon – Liten hagedesign

Kilde – Infojardín

Foto – Miss Garden