Skip to content

Hage med lav vanning: myte eller virkelighet?

20 de juni de 2021

Når vi snakker om en lav vanning hage Det er ofte vi forestiller oss et fantastisk grønt hjørne der regnet er så rikelig at de vanner plantene, noe som gjør at de har utmerket vekst og utvikling. Men … la meg fortelle deg at du også kan nyte et område fullt av planter i tørt klima.

Hvordan? Veldig enkelt: du må bare følge råd som jeg skal gi deg neste.

Velg innfødte planter

Olea europaea

Det er det viktigste. De autoktone plantene er de som lever i vårt område, og tåler derfor klimatiske forhold der stedet uten problemer. De er dermed de mest passende å ha i en hage med lite vanning siden de trenger bare at vi tar vare på dem det første året; fra det andre vil dets røtter være i stand til å motstå perioder med tørke.

Og hvis du ikke liker planter i ditt område …

Et annet alternativ, hvis det ikke er noen innfødt plante som overbeviser deg velg planter som lever i lignende klima til din. For ikke å ta feil, kan du undersøke opprinnelsen til planten du vil ta med hjem, eller hvis du ikke vil komplisere den, vil det være nok for deg å ta med deg de som er igjen i utendørsanleggene til barnehagene som er nærmest deg.

Kompakte planter, med veldig tynne blader … de som best motstår tørke

Coryphanta erecta

De kompakte plantene, med veldig tynne blader (som nåletrær), kjøttfulle, små eller med torner, de er bedre forberedt å tåle tørken. Dermed er kaktus og sukkulenter, planter med middelhavsopprinnelse (blant annet oliven, eik, bjørnebær, rosmarin), palmer som slekten Phoenix, Washingtonia og Chamaerops, bare noen av de mest anbefalte plantene for hagen din. lite vanning.

Du har ikke lenger en unnskyldning for ikke å dekorere det tomme partiet, selv om du bor i et tørt klima. Opp med humøret 🙂.