Skip to content

Horsetail, eksepsjonell plante for våte hager

21 de juni de 2021

Leter du etter en fin, billig og raskt voksende plante til hagen din? Hva med ideen om å plante Hestehale? Denne eksepsjonelle planten krever ikke mye vedlikehold, og den er veldig dekorativ.

La oss få vite mer om henne.

Equisetum palustre

Horsetail, som tilhører den botaniske slekten Equisetum, er en av de mest vellykkede primitive plantene. Hvorfor sier jeg «primitiv»? Primitive planter er de som ikke har blomster, som bregner, moser og vår hovedperson. SJeg har funnet fossiler fra Devon-perioden, det vil si for rundt 408 millioner år siden. Man kan tro at det var en av de første plantene som skaffet seg en betydelig høyde – noen arter kunne måle 4 meter – slik at det ikke ville ta lang tid å spre seg over alle de fuktige områdene for å fange mye direkte sollys. som var på den tiden på planeten.

I dag kan du finne det praktisk talt over hele kloden, spesielt i de regionene med et varmt klima. Det er veldig tøft, tåler jevn lett frost uten å lide betydelig skade.

Equisetum

Hestehale kan plantes direkte i hagen, i et område som er utsatt for solen, eller den kan også oppbevares i en terrakottakanne for å dekorere uteplassen eller terrassen. Det eneste som ikke skulle mangle er høy fuktighetsgrad, altså vanning anbefales ofteholder overflaten oversvømmet.

Det er ikke krevende når det gjelder jordtype, å kunne bruke det samme som vi har i hagen uten problemer. I tillegg er den egnet for nybegynnere, da det ikke er kjente skadedyr eller sykdommer. Det er mer, hun kan tjene oss som et middel mot skadedyr. Hvordan? Veldig enkelt: du må bare ta noen stilker, kutte dem og koke i en gryte. Nå er det bare å fylle en sprøyte med dette vannet, og voila!

Hva tror du? Hvis du er i tvil, kom inn Ta kontakt med med oss ​​🙂.