Skip to content

Hvordan dekorere en hage med steiner

19 de juni de 2021

Jeg elsker steiner. Det er sant at de kan være et problem når du vil ha en hage, siden bakken skal være fri for dem slik at plantene kan vokse godt. Og det, mens det er sant, er bare delvis sant. Faktisk er det mange som kan vokse med veldig lite jord, for eksempel dimorf eller sempervivum.

I tillegg, hvis de blir plassert på en bestemt måte, er de i stand til å overføre ro og harmoni. Du tror ikke på meg? Oppdag hvordan du kan dekorere en hage med steiner, og du vil fortelle meg 🙂.

Dra nytte av det du har

Planter på steinene

Hvis du har et veldig steinete terreng, kan du dra nytte av det. Gjør for eksempel visse steiner til en stige, eller hvis det ikke er noen måte å fjerne dem på, kan du plante små planter mellom hullene som vokser uten problemer med veldig lite jord. I tillegg til de som er nevnt, er det andre som ser veldig bra ut i denne hagetypen, og de er: gazania, lavendel, rosmarin, alle slags gress som Festuca, eller du kan til og med legge små kaktuser som Rebutia eller Mammillaria.

Veier laget med steiner

Hage dekorert med steiner

En skjult sti eller litt bortgjemt i hagen som tar deg til et spesielt hjørne, for eksempel treet som beskytter deg mot solen om sommeren, plenen der barna liker så godt, eller planten de ga bort når du flyttet . Hvorfor ikke ha en?

Lag fantastiske ting med steiner

Pyramid av steiner

Steinene kan ikke bare tjene oss til å ta oss fra et sted til et annet, men med dem kan vi skape ting så vakre som den du kan se på bildet over. Det er uten tvil et dekorativt element som trekker mye oppmerksomhet, og det det kan se bra ut i alle typer hager.

En hage i Zen-stil

Steiner i hagen

For å ha en zenhage, eller karesansui, må vi finne et hjørne der vi går for å slappe av, siden denne typen hager det tjener bare til å tenke på dem. Dermed er det eneste vi trenger, grus (eller grus hvis overflaten er 2 kvadratmeter eller mindre), som symboliserer havet, og bergarter som må begraves veldig lite, som symboliserer øyene.

Så, med en rake, gjør vi sirklene så karakteristiske for denne typen hage, og vi vil ha karesansui klar 🙂.

Flere ideer

Hvis du trenger flere ideer, her har du dem: