Skip to content

Hvordan gjenopprette en tørr hage

17 de juni de 2021

Har du nettopp flyttet inn og har kommet over en tørr hage? Har du vært borte en stund, og ditt dyrebare grønne paradis har visnet? Enten du er i en eller annen situasjon, vil vi hjelpe deg. Det tørre vil ikke kunne komme tilbake til livet, men du kan ha, ved å utføre noen oppgaver, det grønne området av drømmene dine.

La meg selvfølgelig, før vi begynner, gi deg et første tips: vær tålmodig. Avhengig av hvor bortskjemt den er, kan det ta mer eller mindre tid å grønt den. Men ved å være konstant i det daglige arbeidet, vil du oppnå formålet ditt. La oss se hvordan du kan gjenopprette en tørr hage.

Passere rorpinnen (eller rorpinnen)

Rototiller

Rototiller, eller jordfreseren hvis hagen er liten, vil gjøre to ting: fjern tørt gress og bryt opp det øverste laget av jorden. Du kan også gjøre det med en hakke, men avhengig av hvor stor tomten er, kan det ta mye tid og krefter.

Jevn bakken

Hagearbeid

Ved hjelp av en rive, planere bakken slik at den er mer eller mindre flat. I tilfelle du har naturlige bakker som ikke er særlig fremhevet, kan du la dem senere lage en kaktushage, siden disse plantene tilpasser seg veldig godt til denne typen terreng, spesielt hvis de er sandete.

Gjødsle jorden

Organisk gjødsel

En tørr hage har sannsynligvis ikke lenger alle næringsstoffene som prydplanter eller hagebrukplanter trenger for å vokse, så det er veldig viktig å legge et lag på ca. 5-8 cm organisk kompost som vermicompost, eller gjødsel.

Riv deretter igjen for å planere bakken.

Lag et utkast

Viskelær

Lag et grovt utkast på hvordan du vil at hagen din skal se ut på et papir eller på datamaskinen, ved hjelp av et hagedesignprogram. I, du må sette, ikke bare plantene, men også møblene du vil ha tar hensyn til størrelsen på hagen.

Installer vanningssystemet

Dryppvanning

Hvis du ikke har det, er det på tide å installer vanningssystemet for å forhindre at det tørker ut igjen. Det er flere typer: drypp, spray, ekssudasjon, i tillegg til konvensjonelle slanger og dusjer. Velg den som passer best til dine behov, og få den.

Planter plantene

Trær

Når utkastet er ferdig, kom til det beste: shopping! Besøk barnehagene du har nær hjemmet, og velg plantene de har i utendørsanleggene, siden det vil være de som tilpasser seg uten problemer å bo i hagen din hele året. Prøv å velge bare de du har i tankene, ellers kan du ende opp med å ha en jungel (jeg forteller deg av erfaring 🙂), som kan være vakker, men det vil ikke være en hage, la oss si, ryddig.

Når du har dem hjemme, plant dem på stedet du har valgt for dem, husk alltid at de som blir høyere, må stå bak de lavere. På denne måten kan de alle motta mengden sollys de trenger.

Sett noen møbler

Sett med bord og stoler

Møblene ser bra ut i alle typer hager, spesielt hvis de er store. A) Ja, du kan sette et bordsett med matchende stoler på terrassen, noen solsenger i nærheten av bassenget, den rare sofaen under pergolaen…, Du må bare bestemme hvilken type møbler du vil ha.

Beskjær hageplantene dine

Beskjæring

Hvis det allerede var planter i hagen din og de lever, er det mest sannsynlig det trenger en foryngelse beskjæring, spesielt klatrere. Derfor, hvis vinteren nettopp har avsluttet, ta sag eller håndsag, desinfiser den med apotekalkohol og kutt av grenene som har vokst for mye. Når det gjelder trær og busker, må du fjerne de som ser svake, syke og også de som krysser hverandre.

Kos deg med den nye hagen din

Blomst

Nå som du har gjort hagen din, er det på tide å nyte den. Du må selvfølgelig fortsette å ta vare på det, men »hardt arbeid» er allerede ferdig. Du kan benytte anledningen til å feire det ved å invitere dine kjære til et måltid, for eksempel 😉.

Jeg håper at du fra nå av kan vise frem hagen din og fremfor alt tilbringe mange hyggelige øyeblikk i den, som til slutt er det viktigste.