Skip to content

Hvordan gjør du terrassen til en hage?

7 de juni de 2021

Det er spørsmålet: Hvordan gjør du en terrasse til en hage? Er det mulig? Sannheten er at ja. Og det er at vi vanligvis faller inn i feilen ved å tenke at en hage må være i et mer eller mindre stort område, full av et mangfold av planter ja eller ja, når virkeligheten er at det er av mange typer, så mange, at det eneste vi må gjøre er å tenke nøye gjennom hvordan vi ønsker å pusse opp rommet, med tanke på verktøyet vi skal gi det.

Å oppnå litt natur så snart du forlater huset er noe du kan oppnå, ikke bare på terrassene, men også på balkonger. Så Hvis du drømmer om å dekorere dine, skriv ned disse ideene 😉.

Beregn overflaten du har tilgjengelig

Beregn overflaten på terrassen din

Selv om det bare er 10 x 5 meter, eller enda mindre, er det første du må gjøre å beregne overflaten på terrassen. Dette er det viktigste, som vil spare deg for mange hodepine, fordi takket være denne informasjonen vil du kunne velge mye bedre planter og møbler (i tilfelle du vil sette noen), og deres beliggenhet.

Velg utformingen av hagen din

Vil du ha en hagejungel eller skog, zen, minimalistisk, moderne, xero-garden, … eller freestyle? Personlig anbefaler jeg sterkt at du velger en forhåndsdefinert stil, for på den måten vil du kjenne dens egenskaper. For eksempel:

  • Jungel / skoghage: de tilsvarer den engelske hagen. I dem er plantene plassert på en slik måte at de danner en skog. Det er få «menneskelige» elementer, som fontener eller møbler, siden det som søkes er harmoni med naturen.
  • Zen hage: Zenhager er preget av tilstedeværelsen av få planter, men plassert på en slik måte at de gjør stedet til et ideelt område for meditasjon og avslapning.
    Det er også vanligvis et typisk Zen-hjørne, det vil si et mer eller mindre bredt område fylt med sand og noen steiner i midten. Sanden symboliserer havet, mens steinene eller steinene representerer øyene som utgjør Japan. Hvert element symboliserer noe, alt har sin egen funksjon.
  • Minimalistisk hage: minimalistiske hager er de der det knapt er noen elementer. Du vil få mest mulig ut av plassen og få den til å se større ut, dekorere den med relativt små gjenstander og planter.
  • Moderne hage: den moderne hagen er en som integrerer de nyeste trendene innen landskapsarbeid. I dag går mer og mer mot å skille de forskjellige delene av hagen med lave hekker eller andre barrierer, integrering av fontener og / eller dammer, LED-belysning, asfalterte eller steinveier eller parkett, og moderne møbler.
  • Xerojardín: xerojardín er den perfekte stilen hvis det regner lite i ditt område. Det velges planter med lite vannbehov, som gjør det bra i ditt område, og stiene er vanligvis laget med grus eller små steiner.
  • Gratis stil: det er en hage der du kan kombinere forskjellige stiler, eller «lage» en ny. For eksempel er hagen min (den vil snarere være veldig ung) mer skoglignende enn noe annet, men den forbereder seg på å integrere egenskapene til xero-garden, og jeg håper den også har sitt eget Zen-hjørne.

Lag et utkast

Planlegg mer eller mindre hvor du vil sette plantene og resten av dekorelementene. Tegn, hvis du vil ha dem, avslapningsområdet, bassengområdet og / eller andre. På denne måten kan du få en ide om hvordan terrassen din blir til en hage.

For å gjøre utkastet enda mer nyttig, er det viktig å vite de voksne dimensjonene som plantene vil ha.

Lag hagen din

Når utkastet er laget, er det på tide å komme i gang. Så, du må kjøpe plantene og møblene du vil sette, så vel som fontener, dammer, hagefigurer eller andre, for eksempel vanningssystemet.

Imidlertid blir det som for øyeblikket bare er på papir eller i en datafil, realisert. For å gjøre det lettere for deg, er det noen ideer:

Sti med steiner

Sti med steiner, storslått idé for terrasserte hager

Steinene i en hage kan være et dekorativt element uten like. Det er mange typer og størrelser, så avhengig av hvor du vil plassere dem du kan velge flate, avrundede og store som på bildet over, eller andre som har en noe uregelmessig form men det gjør fotsporene komfortable når de først er begravet og utsetter det flatere ansiktet.

Plantebestandige arter

Velg planter som motstår klimaet ditt

Det er råd som vi gir mye på bloggen, men Det er erfaringsmessig noe av det viktigste som må tas i betraktning når du har en hage, det være seg på en terrasse, på en uteplass eller på en balkong. Dermed bør du vite at det er planter som motstår varme og kulde, andre som motstår tørke og / eller andre som anbefales for eksempel i vindfulle områder.

Hvis du tviler, er vårt råd det ta en titt på plantene i ditt område, så vel som i barnehagene (se på de de har utenfor, ikke inne i drivhusene).

Integrer trappene i hagen

Sett gryter på stigen

Å gå opp eller ned trapper uten planter er ikke det samme som å gjøre det med dem. Selvfølgelig, hvis trinnene er smale, trenger du ikke å sette blomsterpotter … på dem, men de kan henges på veggen eller til og med i en hagebue eller pergola.

Vurder å legge kunstgress

Sett gress i hagen din

Kunstgress er et godt alternativ for å ha et elegant grønt hjørne. Også, hvis du har barn, vil de sikkert elske å ligge på det 😉. Det mest interessante er at krever ikke så mye vedlikehold som naturlig gress, så til slutt viser det seg å være billigere siden du ikke trenger å vanne den eller gå gjennom gressklipperen.

Uansett, hvis du ikke er overbevist, men fortsatt vil ha et grønt teppe, ikke nøl med å se etter økologiske alternativer til gress.

Hold bassengområdet fritt

Bakgård med basseng

Å holde bassenget rent er allerede en betydelig kostnad for tid og penger, så for å unngå å øke denne utgiften det er bedre å ikke legge for mange planter i nærheten, og enda mindre hvis de har aggressive røtter eller har en tendens til å kaste mange blader, som ask eller furu.

Hvis du vil legge planter rundt, anbefaler vi at du velger palmer (legg dem minst en meter fra bassenget, mer hvis de har veldig lange blader), busker eller blomster.

Bilder av terrasser med hage

Hvis du fortsatt trenger flere ideer, her er et fotogalleri: