Skip to content

Hvordan ha en hage uten skadedyr?

14 de juni de 2021

Hver gartner eller gartner ønsker å kunne nyte en sunn hage uten skadedyr. Å få det er ikke veldig vanskelig siden du bare trenger å ta hensyn til en rekke ting slik at hvert av elementene som utgjør vårt spesielle paradis ser ut og er bra, på rett sted.

Så, la oss få vite det hvordan ha en hage uten skadedyr bruker minimum 😉.

Skaff deg resistente planter

Syrliljer i en hage

Å ha en sunn hage er det viktig velg innfødte arter eller de som vokser under samme forhold som dem. Dette er plantene som vi ikke vil ha noen problemer med, siden de fra det andre året kan ta vare på seg selv praktisk.

For å vite hva de er, vil det være nok å besøke en botanisk hage som ligger i nærheten av der vi bor, eller, hvis vi kan, ta en titt på hagene i nabolaget.

Ta vare på plantene

Vi vet, det kan virke veldig opplagt. Men å ta vare på planter er mer enn vanning. Hvis vi vil ha en vakker og skadedyrfri hage vi må vanne den når du trenger det, intet mer, intet mindre, betale det fra tid til annen med gjødsel eller humus, og beskjær plantene som trenger det om høsten eller sen vinter.

I tillegg må vi inspisere dem minst en gang i uken om våren og sommeren for skadedyr eller sykdommer.

Forhindre skadedyr med naturlige produkter

Neemolje, kaliumsåpe, parafrinolje og insektdrepende olje er noen av de naturlige produktene vi kan finne i barnehager. De er veldig effektive både for å forhindre skadedyr og for å eliminere de som ennå ikke har spredt seg for mye.

Likevel kan vi alltid lage våre egne midler, eller til og med planteavstøtende planter, som calendula, salvie, rue, kaprifol eller mynte.

Blomster i en hage

Som vi kan se er det ikke veldig vanskelig å ha en sunn og vakker hage. Tør du ha en? 🙂