Skip to content

Hvordan lage en saftig hage

18 de juni de 2021

De sukkulenter De er planter som på grunn av sin opprinnelse ikke krever så mye vedlikehold som resten, siden de er veldig motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer. De får veldig varierte former: avrundet, ovalt, busket, arboreal, med spiny, lange eller korte blader … Gitt et så stort utvalg, er det relativt enkelt å få en ørken hjemme.

Imidlertid må flere ting tas i betraktning slik at planter kan vokse godt. Derfor skal jeg forklare deg hvordan lage en saftig hage.

Forbedre terrenget

Vulkansk stein

Sukkulenter vokser i godt drenert jord, så det første du må gjøre er forbedre vårt hvis det ikke tapper vannet raskt (etter to sekunder etter vanning) eller hvis den har en sterk tendens til å komprimere, slik det ville være tilfelle med leirejord. Hvis dette ikke gjøres, er risikoen for at rotsystemet råtner høy. Så hvordan gjør du det?

Det ideelle ville være å føre rototiller gjennom hele hagen, og deretter blande jorden med et tykt lag på ca 5 cm perlitt. Men det kan også gjøres på følgende måte: blande jorden fra plantehullene med perlit eller leire baller.

Dra nytte av steinene og steinene

Ørkenhage

Som du kan se på bildet, trenger sukkulenter egentlig ikke mye jord for å vokse, og kan til og med utvikle seg på steiner. Så hvis du har veldig steinete terreng, ikke bekymre deg! Legg noen sukkulenter eller kaktus, så får du se hvordan det endrer seg 🙂.

Kombiner sukkulenter med lignende planter

Kaktus i hagen

Noen Echinocactus grussonii, Agaves, kanskje noen Yucca … Alle disse plantene kombinerer veldig, veldig bra, og krever samme pleie (sol og vanlig vanning 2 eller 3 ganger i uken). Ja absolutt, sørg for at de som vokser mest (søylekaktus, Yuca, Dracaena, Agave) har nok plass til å utvikle seg.

Dekk bakken med sand

Sukkulent hage

Som en siste touch anbefales det på det sterkeste dekk bakken med dekorativ sand, slik at plantene føles som om de var på sitt opprinnelsessted.

Hva synes du om disse ideene? Har du andre? I så fall ikke nøl med å legge dem igjen i kommentarene 🙂.