Skip to content

Hvordan lage en vannhage

17 de juni de 2021

Vann er livets element. Uten den ville verden vært helt annerledes: uten dyr eller planter som befolket den. For alt dette, vannhager er en av de største representasjonene av naturen. Rom som inviterer deg til å slappe av mens du observerer landskapet og lytter til fuglenes sang.

Hvis du vil vite det hvordan lage en vannhage, følg disse tipsene for å gjøre drømmene dine oppfylt.

Design en idyllisk dam

fontene med dam

Du må vite hvor du skal plassere den slik at den ser veldig bra ut. Så det, det anbefales på det sterkeste legg det i et rolig område, siden et av målene vil være å hjelpe besøkende å koble seg fra sine daglige problemer, og tilstrekkelig opplyst.

Når stedet er definert, må vi definere former, målinger og stil at vi ønsker å gi den, for eksempel en japansk dam, naturlig eller nøytral. Det er en oppgave som kan være komplisert, men i virkeligheten må vi bare ta grep og lage en skisse på papir over hvordan vi vil at den skal se ut.

Pynt det med planter

Blå lotus

En vannhage uten planter er ikke en hage. I dammen må du sette de som ikke vokser for mye, det vil si de som når de når voksen alder, kan ha det bra. Hvis du for eksempel måler 5 kvadratmeter, er det ideelle å sette vannliljer (Eichhornia crassipes), vannhastighet (Schoenoplectus acutus) eller vi kan til og med sette papyri (Cyperus papirus) med blomsterpotte.

Slik at det ser veldig bra ut, det er praktisk å gjøre en liten forskningsstudie og velg de som kan dekorere dammen uten å måtte bekymre deg for mye for dem.

Inkluder litt fisk

Koi fisk

Kaldtvannsfisk vil gi hagen din liv. Det er noen veldig fine, som koi. Men før du tar dem på, er det viktig å sørge for at de tåler temperaturene i området godt, noe som er veldig enkelt siden vi bare må spørre selgeren av dyrebutikken 🙂.

Tør du å lage en vannhage?