Skip to content

Hvordan lage en zen hage

17 de juni de 2021

Hvis du vil ha et veldig spesielt hjørne som lar deg slappe av uten å måtte ta infusjon, foreslår jeg at du lager en Zen-hage. Den enkle designen, med sand og steiner, er alt som trengs for å være, i det minste en stund, med tankene helt stille, tom.

Å observere tegningen av sanden som simulerer bevegelsene til sjøvannet og steinene som stikker ut fra det, er en veldig givende opplevelse. Hvis du har lyst på det, forklarer jeg det hvordan lage en zen hage slik at du kan oppleve det selv.

Miniatyr zen hage

Å ha en zen-hage hva du må gjøre er:

Beregn hvor mange meter du vil at hagen din skal være

Zenhagen kan være i hvilken størrelse du vil. Du må bare bestemme deg for om du skal ha den inne i huset, eller om du tvert imot foretrekker å ha den utenfor, i hagen din.

Lag en form

Hvis du planlegger å ha en miniatyr Zen-hage, kan du bruke en treboks som er lav i høyden. I tilfelle du skal ha den ute, kan du bruke treplanker med en høyde som ikke overstiger 10 cm, eller plassere lave busker på alle sider.

Plasser anti-ugressnett på bunnen

Renslighet er veldig viktig i Zen hager, så ugress må forhindres i å vokse og invadere dem sette anti-luke maske.

Fyll Zen-hagen din med sand eller grus

Du kan få sand eller grus i en dyrebutikk, eller hvis du planlegger å lage en utendørs hage, kan du bestille den fra et steinbrudd i ditt område. Når du har det, du må spre det slik at det er så nivå som mulig.

Sett noen elementer for å gi det et tema

Du kan sette, ikke bare steiner eller steiner, men også gamle tømmerstokker med mose slik at zenhagen din er veldig interessant. De må være langt fra sentrum og litt nedsenket i sanden.

Rake gjennom sanden

Nå, med zenhagen nesten ferdig, Det er på tide å passere riven med lange buede slag.

Zen hage med trær

Og klar. Kos deg med zenhagen! 🙂