Skip to content

Ideelle planter for stier og stier

24 de juni de 2021

Terrasser og stier omgitt av grønne busker fremhever de områdene i hagen som deler hjørner og sektorer.

Det er vanskelig for dem å bli funnet i små hager, men når overflaten følger med, er det vanlig for eviggrønne busker, vinstokker og flerfargede blomstrende planter se på sidene av veiene.

Ikke noen plante er egnet for dekorere veier og stier, uteplasser og forskjellige steder, noen av dem er ideelle fordi de dekker store områder raskt eller er sterke når det gjelder tilpasning til dårlig vær.

Farger og former

Du kan plante disse prøvene i korridorene og også i dekorasjonene laget med steiner for å markere disse områdene. Hvis du leter etter en krypende plante som også gir en rik aroma, kan du velge ull timian, en flerårig urt med runde blader som sprer seg over bakken. Den er lysegrønn i fargen, blir grå og tilpasser seg godt drenert jord og solrike steder. En annen ideell creeper er gylden jenny, som er kjent for sine gule blader. Det er en flerårig og veldig motstandsdyktig plante, så du er garantert skjønnheten i hagen din hele året. Du kan dyrke den i potter eller direkte i bakken.

Planter for stier

Imidlertid er en av mine favorittalternativer ajuga, en plante av familien Lamiaciae som presenterer vakre løvfellende og flerårige blomster i forskjellige farger.

Vinstokker og moser

Hvis du liker vinstokker, er den blå stjernesorten et veldig vakkert alternativ som heller ikke gir store komplikasjoner siden den er motstandsdyktig. Den er oppkalt etter sine blå blomster, og det mest åpenbare problemet er at den vokser mye, så den må kontrolleres med periodisk beskjæring.

Moser er også høyt valgt som et dekorativt element, ideelt for å følge følelsen av en sti. Det er større og mindre som er irsk mose et mulig valg. Selv om det kalles mose, er det faktisk et bunndekke med blomster, men det ser ut som en slik at det vil legge grønt til hagen din. Et annet lignende alternativ er skotsk mose.

Planter for stier