Skip to content

Ideer for å dekorere hagen med steiner

20 de juni de 2021

Jeg elsker steiner. Det kan virke litt rart, siden det tross alt er steiner … få planter kan plantes, eller kanskje ikke? Vi vil, avhenger av arten som du vil sette. Men selv i det steinete terrenget kan du få en vakker hage full av for eksempel sukkulenter (sukkulenter og kaktus), så vel som små terrengblomster, som gazania eller dimorfe.

Har jeg ikke overbevist deg ennå? Ok så la meg gi deg litt hvor mange ideer for å dekorere hagen med steiner.

Steinstier

Bonsai hage

Dekorative steiner vil være veldig nyttige for mange ting, blant annet for å lage flotte hagestier. De vil gi deg en rustikk, naturlig preg, uten å miste en iota av eleganse som rommet har. Enten du har en bonsai-hage eller om du har den full av planter, kan du bruke steinene til å lage konvensjonelle stier, eller noe mer moderne, som denne her for eksempel:

Steiner

Velg steinen som har en Myk farge, som kombineres med fargene på stedet der du skal sette dem. Dermed vil de ikke kollidere i det hele tatt, og de vil se bra ut.

Steinpolstring

echeveria

Tør du å dekke en del av bakken i hagen din med steiner? Hvis du gjør det, vil du hjelpe planterøtter er beskyttet mot frost om vinteren, og i tillegg du vil spare vann siden jorden vil forbli fuktig lenger enn om den ble utsatt direkte for solen.

Bygg steinplanter

Steinplanter

Du kan gjøre virkelige underverker med dette materialet. Dra nytte av å bygge den odde steinplanteren, og plant tomater, blomster eller til og med et lite tre der. Dermed vil du ha en idyllisk hage 😉.

Hva synes du om disse ideene? Har du andre? Hvis du føler for det, ikke nøl med å kommentere dem nedenfor, i avsnittet Kommentarer 🙂.