Skip to content

Ideer for å isolere urbane støy fra hagen

25 de juni de 2021

Noen urbane hager De ligger i sentrale områder, og det er vanlig å høre gatestøy og byens typiske lyder. Men hvis målet er å skape en oase i betongjungelen, kan du kondisjonere hagen ved å appellere til noen spesielle design som vil hjelpe redusere støy utenfor.

Et av alternativene er å lage Fosser for hagen som lyden av vannet vil dekke gaten mens du vil oppnå en unik stil, veldig typisk i orientalske hager. Vann har stor betydning i Zen-kulturen, og brukes til å skape fred og harmoni. De fossefall Ikke bare vil de være i stand til å redusere støy utenfor, men de vil også hjelpe deg med å lage en unik hage. Du kan tenke på fosser, eller hvis du har en dam som ty til bobler. Et annet alternativ er å installere vannfontener i forskjellige deler av hagen. Valget delvis vil avhenge av hvilken type fall du ønsker, siden boblene er mykere og mer avslappende, men også mindre effektive til å dekke støy.

Men hvis du ikke vil appellere til vannressursen, kan du isolere lyden med dekorative konstruksjoner, som kan være fra gjerder i tre til steinvegger, paneler, lerret osv. Selv om denne ressursen kan være litt mer invasiv når det gjelder kunstige alternativer, er det gode at de ikke trenger pleie når du installerer dem. Deretter kan du plassere et stort antall planter og potter for å innlemme konstruksjonen i hagen og dermed skjule den.

Et tredje alternativ er å lage berms, det vil si jordhauger på opptil 10 cm hvor senere arter vil bli plantet. Utvilsomt er det en god idé fordi det med dem er mulig å løse problemet ved å vende seg til naturen. Du kan plante arter som bartrær, storbladet busk, eføy eller vincas, og foretrekker alltid de raskt voksende artene for å dekke området på kort tid.

Mer informasjon – Hagestell om vinteren