Skip to content

Lær hvordan du designer en japansk hage

26 de juni de 2021

En av hagene som har vært mest vellykket de siste årene er japanske hager. Hovedkarakteristikken for disse hagene er at de er lukkede hager, veldig isolert fra utsiden, derfor fra gaten, slik at de kan ha den rolige luften som gjør dem så særegne. Det er viktig å merke seg at i japanske hus ligger disse hagene vanligvis i midten, og prøver å ligne en helt egen verden.

Det er noen elementer som er essensielle å ha i dette type hager, Som for eksempel bergarter, som er en av basene på disse stedene, blir det i tillegg vanligvis brukt vulkansk opprinnelse, i forskjellige størrelser og former, slik at de gir hagen et mer naturlig og originalt utseende på samme tid.

Tilsvarende, hvis du vil designe en hage med kjennetegn ved en japansk hage, må du følge noen regler og bruke noen elementer for å få et perfekt sted. For eksempel er Iwakura stedet hvor steinene vil gå, som er bundet med tau for å avgrense plassen de okkuperer, og de må plasseres naturlig slik at det ser ut til at de er der slik de naturlig ville være lokalisert.

For å avgrense hagerommet, Du bør bruke ark med lyng eller bambus, hekker eller noe annet naturlig materiale. Husk at den japanske hagen vil se ut som en øy midt i plassen, hvis den er veldig veldefinert, og den vil tillate deg å bruke resten av plassen til å lage andre typer hager. Et annet veldig viktig aspekt er grusen, som skal være hvit i fargen og skal rakes slik at krusninger dannes som om det var en slags sti.

Når det gjelder planter, er de som er mest brukt i denne hagetypen blant annet bambus, azalea, japansk lønn, bregner, liljer. På samme måte kan du bruke mose, spesielt i de veldig fuktige områdene, slik at den forblir i veldig god stand.