Skip to content

Lag en ørkenhage

25 de juni de 2021

Hvis du har liten tid, kan du tenke på å ha en ørkenhage med innfødte blomster som ikke krever stor forsiktighet. Det er et flott alternativ for de som ikke har lyst til å vanne daglig.

Hemmeligheten bak ørkenhager de er plantene som eksisterer sammen der, som er typiske for tørt og varmt klima og derfor ikke krever betydelig vanning. I motsetning til tradisjonelle hager, der er plantene typiske for ørkenklima, og mange av dem samler vann for å tåle lange perioder med tørke. Disse hagene er et mulig alternativ, men bare hvis du bor på et sted med et moderat klima, ettersom plantene ikke motstår kulde.

Hvis det er ditt tilfelle, kan du begynne å designe det. Det første er å velge et område av hagen som får mer enn seks soltimer daglig. Da vil det være nødvendig å ha en sandjord med veldig god drenering. Med en hageskuff må du fjerne jorden med sand, legge til sand om nødvendig og deretter spre den med en rake. En fin måte å se om jorden er sand er å ta en håndfull jord og danne en ball: hvis den forblir bevæpnet, er den leirete sand, hvis den ikke danner er den sandjord.

Så plant stort Kaktus på baksiden av hagen iført lærhansker for å unngå punkteringer. Legge til ørkenblomster som salvie Dorri rundt dem, da dette eksemplaret oppnår stor høyde og har tofargede blomster. Deretter kan du inkludere villblomster som meksikansk gylden valmue og lilje i ørkenen for å gi hagen farge. Til slutt kan du plassere steiner rundt hagenes omkrets og deretter legge til agave soicta planter og få dem til å vokse bak steinene.

Til slutt, plasser grus mellom plantene og vann med slangen. Da må du fornye vanningen en gang i uken hvis det ikke regner.

Mer informasjon – Design din egen hage

Foto og kilde – eHow på spansk