Skip to content

Lage den beste hagearbeidsjorden for blomster og pærer

22 de februar de 2021

Vårblomstrende pærer og blomster du planter i høst, blomstrer neste vår fordi mat som trengs for blomsterutvikling finnes i pærene på det tidspunktet du planter dem.

For blomster den andre og etterfølgende fjærer, må du sørge for at plantens jord inneholder næringsstoffer som plantene kan bruke til å fylle på maten som ble brukt den første våren.

Det er her forberedelse av hagejord kommer inn. Les videre for å lære mer om den beste jorden for blomster og pærer.

NPK De nødvendige elementene

Nitrogen, fosfor og kalium er nødvendig; organisk materiale i jord av disse elementene bidrar til å skape den beste jorden for blomsterbed fordi de blir sakte tilgjengelige for plantene og blir værende i jorden i årevis.

Dehydrert gjødsel, en god nitrogenkilde. Bruk 10 til 100 kvadratmeter. Benmel, som finnes i hagesentre, leverer også fosfor og litt nitrogen. Bruk omtrent 5 pounds til 100 kvadratmeter. Kalium er hentet fra aske i tre, og det er vanligvis tilstrekkelig å påføre 15 til 100 kvadratmeter.

Før du påfører gjødsel med langsom frigjøring, organisk gjødsel og andre jordjusteringer, må du først utføre en jordprøving. En jordprøve vil bidra til å bestemme jordens pH-nivå, jordtype og andre næringsstoffer som er tilstede i jordoverflaten.

Næringsstoffer ved røttene

Fordi røtter utvikler seg ved bunnen av de fleste pærer, må du være sikker på at disse materialene er nede i rotsonen. Grav og bland dem i jorden dypt.

Video som forbedrer jord for hagearbeid

Forbedring av jordkvalitet og struktur

For å forbedre jordstrukturen og dens evne til å holde disse næringsstoffene i enårige og flerårige planter, bør forfallet kompost og / eller torvmos også bearbeides i jorden før plantingen av pærer. Spred et 3-tommers lag over planteområdet og bland det til en dybde på minst en fot.

Gjødsel, benmel og treaske kan bearbeides samtidig med andre organiske stoffer eller jordjusteringer. Fra 5 til 10 pund hagekalk til 100 kvadratmeter kan også innlemmes i jorden for å søte den og forbedre strukturen.

For enten en drift på tolv eller en seng på 100 pærer, er en god jordforberedelse viktig.

Soil Drainage Essential

Men uansett hvor godt du forbereder pottejord eller potteblanding, hvis det ikke er en godt drenert jord – hvis den forblir våt i flere dager etter et regn og er fuktig tidlig på våren og sent på høsten – kan pærene rett og slett rote bort.

Så, i tillegg til å gi jordnæringsstoffer, velg et naturlig drenert sted for pærer og blomster. Det gamle rådet om å plassere en kopp sand under hver pære eller bruke sandjord er helt ineffektiv for å avhjelpe resultatene av en dårlig drenert jord. Hvis du har potteplanter i en containerhage eller en grønnsakshage, må du sørge for at det er dreneringshull for å unngå for vanning.

Til slutt er løvverk nødvendig for fremstilling av mat til masselagring, så la den forbli til den gulner.

Hvis vårsesongen er veldig tørr, anbefales det å vanne pæreplantinger og blomsterbed grundig minst en gang i uken for å hjelpe plantene med å beholde løvet sitt.

Jo mer kraftig løvet og jo lenger det varer, jo mer mat blir det produsert og lagret i pæren. En kommersiell gjødsel, som 5-10-5, strødd lett mellom plantene og ripet og vannet i jorden, er en ytterligere tilskyndelse for en mer kraftig plantevekst.