Skip to content

Majorelle Garden, et drømmested i Marrakech

12 de juni de 2021

Over hele verden kan vi finne drømmehager, men hvis det er en som kan imponere oss mye, er det den Majorelle hage. I den kan vi finne planter som kan være vanlige, men som er så godt ivaretatt at det vil være en glede å se og fotografere dem.

I tillegg er det små skjulte hjørner som vil invitere oss til å sette oss ned og nyte landskapet, stillheten og alt som omgir oss. Finne ut.

Historie om Majorellehagen

Vakker dam i Majorellehagen

Denne vakre botaniske hagen designet i Marrakech (Marokko) begynte sitt liv da den franske maleren Jacques Majorelle Han kjøpte gården i 1919. På den tiden var det bare palmer, ikke forgjeves, det var ved siden av palmerlunden i Marrakech hvor han i 1931 fikk bygget sin villa i art deco-stil, inspirert av Le Corbusier og Bahia-palasset i Marrakech. .

Denne mannen, forelsket i botanikk, skapte hagen rundt hytta hans. En idyllisk hage sammensatt av planter som palmer, kaktus, bambus, vannliljer, jasmin, bougainvillea, kokosnøtttrær osv. I tillegg er den prydet med pergolaer, fontener, dammer, alléer osv.

Men hvis det er noe som virkelig skiller seg ut, er det fargen blå: Majorelle blå. En farge som minner om havet: intens og klar. Med det malte han veggene i hytta først i 1937, og deretter hele hagen for å gjøre den om til et levende maleri som ville åpne dørene for publikum i 1947.

Et idyllisk hjørne av Majorellehagen

Dessverre hadde Majorelle en bilulykke og hjemvendte seg til Paris hvor han døde i 1962. Siden har hagen blitt forlatt. Derimot, Yves Saint-Laurent og hans sentimentale partner Pierre Bergé kjøpte den i 1980, året hvor antall plantearter økte fra 135 til mer enn 300.

Hytten holdes som deres hjem, men verkstedet ble forvandlet til Museum of Islamic Art i Marrakech, som er åpent for publikum. I dette museet vises den personlige samlingen av gjenstander av islamsk kunst hentet fra både Afrika og Asia: smykker, tepper, trepanel, keramikk, tekstiler, keramikk …

I dag blir hagen tatt vare på av 20 gartnere og utgjør en av de viktigste turistattraksjonene i byen.

Hva er det å vite om denne hagen?

Kaktusseksjon i Majorellehagen

Rute

Timene varierer avhengig av månedene. Så mens fra oktober til april Det er fra 08.00 til 17.30, resten av månedene er det fra 08.00 til 18.00 Under Ramadan åpner de fra 09.00 til 17.00

Transportere

Du kan ta taxi fra Plaza de Jamma el Fna, som koster rundt 20 dirham (1,76 euro).

Pris

Å besøke hage du må betale en billett som koster 70 dirham (6,14 euro); og hvis du også vil besøke Islamsk kunstmuseum Du må betale en billett som er verdt 30 dirham (2,63 euro). Barn under 12 år betaler ikke adgang.

Utsikt over plantene i Majorelle Garden

Så nå vet du, hvis du drar på tur til Marokko, ikke glem å besøke Majorelle Garden. Du vil elske det. 🙂