Skip to content

Mulching Leaves: Lær ernæringsmessige fordeler for jord

22 de februar de 2021

Spørsmål: Spørsmålet mitt er om mulchere av blad. For mange år siden husker jeg bestefaren min som brente fjell av løv hvert høst. Nå virker det som sløsing med godt organisk materiale.

Jeg har tenkt på å kjøpe Worx leaf mulcher shredder jeg har sett på TV for å male opp alle bladene våre om høsten. Er det en fordel med å mulke bladene, og gir de noen ernæringsmessige fordeler for jorden? Caleb, Remington Virginia

Svar: Først og fremst – Ikke brenn bladene!

Ingen ville drømme om å brenne en busk full av en-dollarsedler, men hvert fall går busker og busker med penger opp i røyk eller blir kastet. Råtne blader forbedrer ikke bare jordtilstanden, men de kan øke utbyttet og smaken av frukt og grønnsaker. Bladmateriale gir også en større overflod av blomster til blomsterbedene, og bedre helse og mer skjønnhet til eviggrønne planter og blomstrende busker.

Uansett ser det ut til at et tørket blad ikke inneholder mye plantemat. Et blads verdi ligger i det store antallet jordnæringsstoffer det inneholder.

Naturens syklus

De fleste jordarter utvaskes av kraftig regn. Jordelementer, som er nødvendige for god plantevekst, er oppløselige i vann og bæres langt ned i bakken utenfor ordinære planter.

Men trær, med sine lange, sultne røtter, når ned til dette forrådshuset med næringsstoffer, og absorberer store mengder som plantemat. Denne maten sendes deretter opp i bagasjerommet som skal brukes til produksjon av bladceller.

Om høsten tumler disse bladene til jorden der de forfaller, og returnerer de verdifulle elementene den har mistet gjennom utvasking til jorden. Denne syklusen fortsetter år etter år og opprettholder den øverste jorda med trebark i en skog på toppen av fruktbarheten. Er det rart vegetasjonen er så frodig i skogen?

Fallne blader oksiderer sakte og frigjør en konstant strøm av plantefôr året rundt. Foruten å være Naturens egen mat, hjelper de med å holde jorden svampete, porøs og fuktig. Det ville gjort oss godt å ta noen hint fra Mother Nature. I stedet for å brenne blader, kan vi sette dem i arbeid med å forbedre jorden vår.

Plenklipping

Her er en måte å avslutte all raking av plener om høsten, og samtidig bygge opp torvet. Mulch bladene rett på plenen din med en roterende gressklipper.

Sett bladet så lavt som mulig, og gå rett sammen som om du klipper gresset. Klipperen vil makulere bladene og blåse dem jevnt over plenen mens du går. De små bladpartiklene vil til slutt jobbe seg ned rundt gressrøttene der de vil forfalle og gjøre bakken til en rik, mørk leir.

Hvis du bare har noen få trær på plenen, samler du opp en haug med bladene med en løvblåser, og spred deretter flere busker med blader over områder der det ikke er noen, og gå deretter sammen og makulere dem. Hvis du imidlertid har for mange blader, bruk noen av dem andre steder. For mange strimlede blader kan kvele gresset.

Plant Mulching Tips

Bladene er utmerkede når de brukes som vinterdekk under eviggrønne planter, busker, roser og over stauder. Bladene oksiderer sakte og frigjør varme som forhindrer at planter fryser i de kaldere områdene.

I de varmere delene av Amerika vil disse bladene holde jorden rundt planterøttene kjølig, fuktig og porøs.

Et forsiktighetsord om mulking rundt trær som pioner med blader: førsteplass omtrent to inches grovt halm eller gressstilker over kronen til hver plante for å tillate luftsirkulasjon, og legg deretter fire inches av blader som et toppteppe.

På våren må du ikke fjerne bladdekket hvis det er unødvendig. Bare dekk den til med torvmos eller gressklipp. Råtnende blader er fantastiske for syre-elskende planter som eviggrønne og blåbær.

Foruten å legge til verdifulle næringsstoffer i jorden som er så viktig for god plantevekst, hjelper fallne blader med å beholde fuktighet, bygge opp leire og forhindre at jorden pakker hardt i varmt, tørt vær.

Blader i kompost

Hvis du er kjent med en kompostbunke eller kompostbunke, vet du den store verdien av blader som et organisk materiale og plantemateriale. Men hvis du aldri har laget kompost, kan du gjøre det på 12 dager.

Hvilken bedre måte kan du avhende hageavfallet ditt enn å gjøre det til rik kompost? Rengjør hagen din og blomsterbedene ved å trekke opp alle tørkede og frosne planter, og riv deretter planteområdet rent.

Kast alt søppel på en haug (en kompostbinge ville være ideell) og legg til flere busker med blader. Ta med tre busker med alderen kugjødsel eller søppel, og makuler det vekselvis med søpla. En roterende slåmaskin kan brukes til dette arbeidet. Når alt søppel og gjødsel er makulert, haver du materialet i en haug og vanner godt ned.

I løpet av tre dager skal midten av haugen være ganske varm å ta på. Snu den helt med en hagegaffel og vann ned igjen. Gjør dette to ganger til med tre dagers mellomrom, og la deretter bunken forbli uforstyrret til den avkjøles.

Etter at det er avkjølt, er det mørke, rike materialet som er mulig ved nedbrytningsprosessen, nå klart til bruk. Plasser minst to centimeter tykke under busker, trær, roser, rundt bærplanter, drue vinstokker og andre stauder.

Alle disse fordelene kommer fra søppel som ellers vil gå opp i røyk. Fruktbarheten til jorden vår avtar hvert år. Bygg opp produktiviteten med blader.