Skip to content

Nymphaea alba, en ideell vannlilje for dammen din

11 de juni de 2021

De Nymphaea alba Det er en vakker vannplante som produserer blomster i en hvit farge som tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Det trenger ikke mye omsorg for å være perfekt, siden det faktisk bare vil være nødvendig å finne et godt sted i dammen der det kan tenkes i all sin prakt.

Så hvis du vil ha en kopi, ikke nøl med å fortsette å lese for å vite alt om henne.

Opprinnelse og egenskaper

Hovedpersonen vår er en plante med vitenskapelig navn Nymphaea alba og som er populært kjent som hvitlilje, vannlilje, europeisk rutscheon, hvit golfán, hvit aguape eller Venus rose. Det er innfødt i Europa, funnet i alle land, og også i nord for Afrika.

Bladene er flytende, runde i form og læraktig i tekstur. Blomstene er ensomme, hermafrodittiske og er hvite til rosa.. Frukten er en achene, som er en tørr frukt hvis frø ikke er festet til pericarp (den delen som dekker den).

Hvordan tar du vare på deg selv?

Hvis du er fast bestemt på å få en kopi, anbefaler vi at du følger rådene våre:

  • plassering: i full sol, i en dam med en dybde på mellom 40 og 100 cm. Den kan også plantes i en fleksibel gummibøtte (som).
  • Multiplikasjon:
    • Frø: direkte såing i et glass med vann om våren-sommeren med universelt voksende underlag.
    • Divisjon: om våren. Planten ekstraheres og rhizomet rengjøres. Så må du bare skjære den i biter med røtter og plante dem i en gryte eller i andre områder av dammen.
  • Abonnent: i de varme månedene av året er det sterkt tilrådelig å legge til en håndfull benmel (du kan få det) en gang i måneden.
  • Rustikk: tåler kulde og frost ned til -10 ° C.

Hvit vannlilje blomst

Hva tenkte du på Nymphaea alba? Har du noen gang sett det?