Skip to content

Patio de los Naranjos, i Sevilla

4 de juni de 2021

På den iberiske halvøya, og for å være mer spesifikk, i Spania har vi hager med mye historie. I sør er et av de eldste rommene det som nå er kjent som Gårdsplassen til appelsintrærne, som ligger i Sevilla.

Det er en del av katedralen, og selv om overflaten er veldig liten, Når trærne blomstrer, er duften av appelsinblomst berusende.

Historien om Patio de los Naranjos

Patio de los Naranjos i Sevilla er liten

Patio de los Naranjos er et område som begynte å bli bygget i 1172, og hvis verk endte i 1186. Dens opprinnelse er muslimsk, siden muslimene på den tiden allerede hadde erobret en god del av halvøya, i tillegg til Balearene. Fra det året var uteplassen åsted for et mangfold av kulturelle arrangementer, fester og til og med fungerte som en kirkegård.

Sju buer ble bygget i sentrum, som var den opprinnelige inngangen til en Almohad-moske. I dag heter de Puerta del Perdón. Imidlertid er det ikke det eneste som finnes: i det som tidligere var et bønnerom i moskeen, står Puerta de la Concepción, som ikke har noe med muslimsk dekorasjon, men det er renessanse.

Og fortsetter med endringene, dessverre er det veldig lite igjen av det den en gang var. Etter erobringen av Sevilla av de kristne, noe som skjedde mellom august 1247 og november 1248, og spesielt etter byggingen av katedralen i Sevilla mellom 1401 og 1507, har Patio de los Naranjos blitt redusert til sitt minste uttrykk. Og hvis det ikke var nok i 1618 ble vestfløyen revet å bygge det som skulle bli kjent som Iglesia del Sagrario.

Allikevel er det i dag en uteplass som er vel verdt et besøk. Formen er rektangulær, og den måler omtrent 80 meter lang og 43 meter bred.. Og som navnet antyder, er det appelsintrær plantet i seks rader. Men i tillegg er det en fontene i det moderne designsenteret som okkuperer stedet der den gamle sto. sabil (Arabisk offentlig kilde).

Hvordan får du tilgang til det?

Å besøke Patio de los Naranjos er en opplevelse som aldri blir glemt, spesielt hvis det gjøres om våren, det er når trærne blomstrer. Å dra dit når du er i Sevilla Du må bare gå til katedralen, som ligger på Avenida de la Constitución og hvis inngang har en generell pris på 10 euro.

Så snart du kommer til alléen, du må se etter Alemanes Street, hvorfra du kan gå inn på terrassen gjennom Puerta del Perdón. Så hvis noen av dere tør å gå, ikke nøl med å ta kameraet eller den godt ladede mobilen, for sikkert kommer du til å nyte dette stedet.