Skip to content

Planter for hager ved sjøen

5 de juni de 2021

Har du et stykke land i nærheten av havet, og vil du forvandle det til en fantastisk hage? I så fall bør du vite at det er en mye enklere oppgave enn du tror, ​​siden det er mange du kan ha i den.

Trær, busker, palmer, blomster. Det er så mange at det kan være veldig nødvendig å bruke noen dager på å velge dem. For å gjøre arbeidet ditt lettere, har vi Vi kommer til å anbefale 12 typer planter for hager ved sjøen.

Før jeg begynner vil jeg fortelle deg noe som jeg synes er viktig. Jeg bor på øya Mallorca (Balearene, Spania), omtrent 5 kilometer i en rett linje fra kysten, og jeg har slektninger som bor enda nærmere Middelhavet, noen få meter unna. Jeg er veldig vant til å se mange typer planter som vokser nær sjøen eller med maritim innflytelse. Deretter, Valget vi har gjort for deg, er ikke bare basert på kunnskapen du har fått takket være å lese bøker om emnet, men også og fremfor alt på din egen erfaring.

Og når det er sagt, begynner vi nå:

Trær

Trær er de høyeste plantene i en hage. Så de er de første som blir plantet i den, siden da vil det være lettere å vite hvor de skal plasseres. Noen av de mest interessante er:

 • Vanlig sypress: det vitenskapelige navnet på denne eviggrønne bartræren er Cupressus sempervirens. Høyden er omtrent 25-30 meter, og avhengig av sorten kan den ha en mer eller mindre åpen og avrundet krone, eller en smalere. Motstår opptil -18 ° C. Se fil.
 • Holm eik: botanikere kaller det Quercus ilex. Det er et eviggrønt tre som når en høyde på 16-25 meter. Kronen er halvkuleformet og veldig tett. Den støtter godt opp til -18 ° C. Se fil.
 • Taray eller tara: dens vitenskapelige navn er Tamarix gallica. Det er et 6-8 meter løvtrær med skalalignende blader som spirer fra lange, fleksible, nesten gråtende grener. Den blomstrer om våren og sommeren. Motstår opptil -12 ° C. Se fil.

Busker og lignende (busker)

Busker er planter noe mindre enn trær, så de kan brukes til å danne hekker. For en hage ved sjøen anbefaler vi følgende:

 • Kinesisk appelsinblomst: dens vitenskapelige navn er Pittosporum tobira, så et annet av dets vanlige navn er pitosporo. Det er virkelig et lite tre på 7 meter, men det brukes mye som en lav busk siden den tåler beskjæring. Den er eviggrønn, og blomstene er hvite og litt aromatiske. Motstår opptil -7 ° C. Se fil.
 • Rød vattpinne: dens vitenskapelige navn er Callistemon citrinus. Det er populært kjent som et børstetre eller rørrens. Det er en busk eller et tre som vokser ca 2-10 meter, men vanligvis ikke overstiger 4m. Den er eviggrønn og blomstrer om våren og produserer sine prangende rødlige blomsterstander. Den motstår frost ned til -7 ° C. Se fil.
 • Lavendel: Det er mange typer lavendel, men de er alle veldig interessante for hagen din. De er busker eller busker som når en gjennomsnittlig høyde på 50 centimeter (noen opptil 1 meter), som produserer lilla blomster om våren og noen ganger også om sommeren. De er godt motstandsdyktige mot frost ned til -7 ° C. Se fil.

Palmer

Palmer er elegante og stilige planter. De er en av de som kan gi tropisk preg i hagen din nær sjøen. For eksempel tåler disse artene saltinnhold godt:

 • Dato: det vitenskapelige navnet på denne planten er Phoenix dactylifera. Det er en generelt flerstammet plante som kan vokse opp til 30 meter. Bladene er pinnate og har torner. Den produserer spiselige frukter (dadler), og motstår opptil -7 ° C. Se fil.
 • Palmetto: dens vitenskapelige navn er Chamaerops humilis. Det er et palme med flere stammer som når 4-5 meters høyde. Bladene er grønne (eller blåaktig, avhengig av sorten), og motstår uten problemer opp til -7 ° C. Se fil.
 • Washingtonia: begge W. robust som W. filifera, i tillegg til hybrid Washingtonia x filibusta som er den vanligste i Spania for eksempel. De er enstamme planter som når høyder på 10-15 meter, med veldig karakteristiske vifteformede blader, grønne i fargen. De motstår opp til -7 ° C. Se fil.

blomster

Blomster er de som, i tillegg til å forskjønne en hage, lyser opp dagen vår. De vises spesielt om våren, men det er noen planter som blomstrer om sommeren. Vårt utvalg er som følger:

 • Altea: dens vitenskapelige navn er Althaea officinalis. Det er en livlig eller flerårig urt som når en høyde på omtrent 1 meter, og bladene er avrundet. Blomstene blomstrer om våren, og kan være hvite eller noe rosa. Den motstår frost ned til -7 ° C. Se fil.
 • Nellik: Det er mange typer nelliker, men en av de som vil gi deg mest glede er Dianthus caryophyllus. Den når en høyde på 45-60 centimeter, og lever i flere år. Den blomstrer en god del av året og produserer rødlige eller hvitlige, duftende blomster. Den tåler frost ned til -4 ° C. Se fil.
 • Freesias: de er en slekt av pæreplanter hvis knoll (det er et organ som ligner på en pære) er plantet om høsten / vinteren slik at de blomstrer om våren. De når lave høyder, omtrent 30 centimeter inkludert blomsterstilken. Blomstene er aromatiske og har farger som går fra hvitt til rødt, gjennom oransje og gult. Se fil.

Hvilke av disse hageplantene ved havet likte du best?